Home
Algemene Leden Vergadering VAKO Handbal.

Wanneer: Dinsdag 15 Mei 2018
Waar:       Sporthal De Kamp
Hoelaat:   20.00 uur (zaal open 19.30)


Klik hier om de uitnodiging te lezen

*****


Koningsspelen 2018

In samenwerking met de gemeente Tynaarlo en de overige sportverenigingen worden er op 20 april weer diverse sportclinics gegeven.
Vako Handbal verzorgt hierbij een 3-tal clinics voor alle leerlingen van groep 6,7 en 8 uit Vries, Tynaarlo en Zeijen.

Wij hopen op een geslaagde dag en dat de kinderen het nodige plezier beleven aan deze clinics!*****


*****
Proefles Handbal voor de kinderen van de buitenschoolse opvang.

BSO Toppunt uit Vries heeft  sportverenigingen aangeschreven om de kinderen van verschillende sporten te laten proeven.
Vako Handbal heeft hierop ingehaakt en dinsdag 27 Maart hebben Jolanda en Marja voor de kinderen een proefles geregeld.
Het was lekker weer, en aangezien de BSO gehuisvest is in het nieuwe Vako complex kon er lekker buiten een training worden gegeven.
Een groep van 18 kinderen heeft even van deze mooie sport mogen genieten. En nu maar hopen dat ze bij ons komen om te handballen....

         
 

                                                   


*****

Het bestuur feliciteert Dames 1 met het kampioenschap en de promotie naar de 1ste klas.
Een geweldige prestatie met slechts 1 verliespartij over het gehele seizoen.
Wij wensen Dames 1 een succesvol nieuw seizoen.

Het Bestuur


           

 


Dames 1 kampioen en promoveert naar de eerste klasse!


Na een heel seizoen bovenaan te hebben gestaan, moesten de dames uit Vries afgelopen zondag het kampioenschap verzilveren in Stiens, Friesland. In Vries stond er na een uur een score van 15-14 op het bord, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.


Lees hier verder

*****


Handbalvereniging Vako, die jaarlijks het schoolhandbaltoernooi organiseert, kan op een geslaagde middag terug kijken.
Woensdag 14 maart konden de kinderen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen, de Vijverstee, de Holtenhoek en het Oelebred hun energie kwijt in de mooie handbalsport. Sporthal de Kamp was die middag gevuld met tientallen enthousiaste kinderen en supporters.

Van 15.00 uur tot 17.30 uur werden er wedstrijdjes van 10 minuten gespeeld, waarin de kinderen hun handbalkunsten konden vertonen. Dat het nog niet zo’n makkelijke sport is, daar kwamen ze ook achter.
Niet meer dan drie passen met de bal in de hand mogen lopen, goed vangen en aanspelen terwijl je rennen moet. En dan nog die bal in het doel zien te krijgen als er verdedigers voor staan, dat valt allemaal niet mee. Maar de jongens en de meisjes lieten zich niet zo snel uit het veld slaan, en werden er mooie doelpunten gemaakt.

De winnaars van deze middag waren zowel de meisjes als de jongens van de Vijverstee. Zij mogen in de volgende ronde verder. Die wordt 24 maart in Gieten gespeeld.


   *****

De laatste loodjes wegen ………..


Voor de meeste teams zijn er nog enkele wedstrijden te spelen en zoals wel vaker het geval is: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Ondanks dat er nog wedstrijden op het programma staan zijn de TC en JPC alweer druk bezig met het nieuwe seizoen 2018 – 2019.
De TC moet voorbereidingen treffen voor de leeftijdscategorieën, het aantal teams, teamindelingen, trainers en coaches.
Voor de JPC geldt iets vergelijkbaars. Het organiseren van een sponsorweekend, de Koningsmarkt waar met een activiteit aan deel wordt genomen, bekerwedstrijden en het zoeken naar nieuwe leden voor de JPC.
Kortom, ook al zien we het niet altijd: er wordt weer keihard gewerkt aan het nieuwe seizoen.
Als voorzitter van Vako Handbal kan ik alleen maar erg trots zijn dat ik het "leidend voorwerp” mag zijn van deze vereniging met al die sportende leden, vrijwilligers en bestuurders die zich altijd weer willen inzetten voor de vereniging, soms met enige tegenzin, maar in de meeste gevallen zonder gemor.
Het is mede daarom erg moeilijk om dit jaar definitief afscheid te moeten nemen van een vereniging waar ik al lange tijd aan verbonden ben, als scheidsrechter en voorzitter maar ook voor mij zijn het de laatste loodjes………… Het is helaas niet anders maar het gaat zeker weer goed komen, daar ben ik van overtuigd.    
Om dit seizoen met een bekroning af te sluiten zou het een geweldige prestatie zijn als de dames weer gaan promoveren naar de 1ste klasse. Namens ons allen: succes en ga ervoor, nog slechts twee te gaan.

Jullie voorzitter


*****

Namens de vereniging willen wij iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de paasactie hiervoor hartelijk danken.

De Jeugd Promotie Commissie               
*****           

De heren winnen van Merna in een mooie wedstrijd.


Na de vorige (oefen)wedstrijd in Leens tegen Merna, waarbij de Heren een collectieve off-day hadden, hadden ze deze keer weer iets recht te zetten tegen Merna. Ook wilden de heren het seizoen positief afsluiten. Deze keer hadden ze een vollere bank dan de vorige wedstrijd.


Lees hier verder


*****    


De A-jeugd laat een mooie wedstrijd zien. 


Doordat Bernard op pad was met de Dames 1 en Dennis, hun oude coach, verhindert was, ging ondergetekende de A-jeugd coachen. In de voorbespreking werd aangegeven dat Borger een snelle ploeg is met gevaarlijke opbouwers en dat ze elkaar moesten coachen in de verdediging.

Lees hier verder


*****


Oproep nieuwe commissieleden!

Aan het einde van seizoen 2017-2018 stoppen drie van de vier commissie leden
bij de Jeugd Promotie Commissie. Daarom zijn we dringend op zoek naar nieuwe commissie leden.
Welke taken vallen allemaal onder deze commissie?
• Organiseren/regelen van diverse acties.
• Werven van nieuwe leden.
• Promotie van de vereniging in de media.
• Inbreng nieuwe ideeën.
Hoe groter de groep hoe meer je de taken kan verdelen, dus mensen meld je aan voor de commissie zodat Vako Handbal activiteiten kan blijven organiseren voor haar leden.
Mocht je nog vragen hebben omtrent deze functie dan kan je die stellen via jpc.vakohandbal@outlook.com of bij de commissieleden Harma Doorten, Hetty Borger, Marja Luyke en Hetty Baalmans.

Groet,
Jeugd Promotie Commissie


*****
Heren VAKO en Actief P. bundelen de sportieve krachten.

In verband met het zeer geringe aantal spelers in Heren 1 is VAKO Hanbal voor het heren handbal een samenwerking aangegaan met Actief Paterswolde.
Actief P. heeft wel een team, maar spelen op dit moment geen competitie. VAKO speelt wel competitie, m,aar heeft onvoldoende spelers.
Daarom hebben we besloten de sportieve krachten te bundelen voor het seizoen 2017-2018!
Heren 1 speelt daarom binnenkort onder de naam VAKO-Actief P.
De spelers blijven lid van hun eigen vereninging en afgezien van de naam zijn er geen verdere wijzigingen.
Op naar het tweede  seizoenshelft met een ruime selectie heren!


*****


Vako Handbal werkt ook mee aan maatschappelijke stage.

Moet jij voor school ook een maatschappelijke stage lopen,
denk dan eens aan Vako Handbal.
Neem contact op met de Jeugd Promotie Commissie (jpc.vakohandbal@outlook.com),
dan kunnen we samen kijken bij welke activiteiten je kan helpen.

Groet,
Jeugd Promotie Commissie


*****Vrijwilligers

Onze vereniging wordt gedragen en bestuurt door vrijwilligers, leden die voor en achter de schermen hun vrije tijd opofferen om van Vako Handbal een sportieve en leuke vereniging te maken en te houden.
Bedenk eens wat er allemaal komt kijken om de vereniging ( financieel) draaiende te houden zodat iedereen het spelletje kan spelen.

We beginnen bij de trainers en coaches. Elk team heeft bij Vako Handbal een trainer en / of een coach. De jeugd traint volgens een bepaald schema, IKSO-leidraad en nemen al die leer – en praktijkervaringen mee naar de senioren. Bij de senioren hebben de trainers al de nodige bagage om in respectievelijk de 1ste en 2de klasse mee te draaien. Ook de Midweek kent dankzij jarenlange speelervaring het klappen van de zweep en gaan haast elke week de sportieve strijd aan met andere ervaren speelsters.


Lees hier verder


Powered by webXpress