Home


              

*****


Nieuwe verslagen van de Dames 1, Dames 2 en Heren  van zondag 21 Januari

*****    

Voorzitter gezocht

Het is voor mij als voorzitter onmogelijk om vanuit Frankrijk de zaken voor Vako Handbal te regelen zoals dat hoort en daarom zijn wij naarstig op zoek naar een nieuwe voorzitter. Helaas hebben de gesprekken met een mogelijke kandidaat niet mogen leiden tot een opvolger waardoor we uiteindelijk wederom aan een zoektocht moeten beginnen.
Ondertussen moeten we ons gelukkig prijzen met de bestuursleden die op dit moment grotendeels de kar trekken, zij doen onvoorstelbaar veel goede dingen en zijn momenteel het gezicht van de vereniging.

Als je kijkt naar de competenties waarover een voorzitter moet beschikken, dan ben ik ervan overtuigd dat een groot aantal leden bij onze vereniging hierover beschikt.  

Nog even de belangrijkste zaken op een rijtje: vergaderen gebeurt over het algemeen één keer per zes weken in de avond. Via de app worden ook veel zaken geregeld en de commissies zijn zogenoemde zelfsturende commissies die elk hun eigen verantwoordelijkheid hebben binnen de kaders die in het (door de leden vastgestelde) Masterplan staan.
De Algemene Leden Vergadering één maal per jaar voorzitten en dat is bij onze vereniging een niet al te grote opgave omdat het voornamelijk een terugblik is op het afgelopen seizoen.  
Daarnaast is het af en toe bijwonen van een wedstrijd natuurlijk een geweldige ervaring en is een onderdeel daarvan het leggen en onderhouden van contacten.
Sponsoren zoeken en enige commerciële achtergrond is geen must, maar strekt wel tot aanbeveling om het maar even zo uit te drukken.   
Met erg veel plezier  ben ik de afgelopen periode jullie voorzitter geweest en heb ik naar eer en geweten samen met de overige bestuurders jullie belangen trachten te behartigen.
Wanneer ik in de gelegenheid ben zal ik zeker een wedstrijd of training bezoeken, want Vako Handbal ligt mij erg na aan het hart.
De hoop uitsprekend dat één van jullie op deze oproep zal reageren. Dit kan via de mail van: vako@handbal.nl
In afwachting van jullie reacties wens ik iedereen hele prettige Kerstdagen en een voorspoedig maar bovenal sportief 2018 in goede gezondheid.
Mede namens het bestuur,

Uw voorzitter*****


Donderdag 8 December was het Nationale vrijwilligersdag!
Vako Handbal wil al haar vrijwilligers op deze manier nog eens extra bedanken.

*****

Wedstrijd bij voorbaat al niet te winnen  

In de vroege ochtend vertrokken onze dames 1 met slaperige ogen richting het altijd mooie Stadskanaal.

Lees hier verder

*****


Oproep nieuwe commissieleden!

Aan het einde van seizoen 2017-2018 stoppen drie van de vier commissie leden
bij de Jeugd Promotie Commissie. Daarom zijn we dringend op zoek naar nieuwe commissie leden.
Welke taken vallen allemaal onder deze commissie?
• Organiseren/regelen van diverse acties.
• Werven van nieuwe leden.
• Promotie van de vereniging in de media.
• Inbreng nieuwe ideeën.
Hoe groter de groep hoe meer je de taken kan verdelen, dus mensen meld je aan voor de commissie zodat Vako Handbal activiteiten kan blijven organiseren voor haar leden.
Mocht je nog vragen hebben omtrent deze functie dan kan je die stellen via jpc.vakohandbal@outlook.com of bij de commissieleden Harma Doorten, Hetty Borger, Marja Luyke en Hetty Baalmans.

Groet,
Jeugd Promotie Commissie


*****

Heren VAKO en Actief P. bundelen de sportieve krachten.

In verband met het zeer geringe aantal spelers in Heren 1 is VAKO Hanbal voor het heren handbal een samenwerking aangegaan met Actief Paterswolde.
Actief P. heeft wel een team, maar spelen op dit moment geen competitie. VAKO speelt wel competitie, m,aar heeft onvoldoende spelers.
Daarom hebben we besloten de sportieve krachten te bundelen voor het seizoen 2017-2018!
Heren 1 speelt daarom binnenkort onder de naam VAKO-Actief P.
De spelers blijven lid van hun eigen vereninging en afgezien van de naam zijn er geen verdere wijzigingen.
Op naar het tweede  seizoenshelft met een ruime selectie heren!


*****

Woensdag 29 november kwamen er 2 pieten op bezoek bij de jongste jeugd. Na een gezamenlijke training nog even met de pieten op de foto! Voordat de pieten weer verder gingen lieten ze nog wat lekkers achter voor alle leden.*****


Vako Handbal werkt ook mee aan maatschappelijke stage.

Moet jij voor school ook een maatschappelijke stage lopen,
denk dan eens aan Vako Handbal.
Neem contact op met de Jeugd Promotie Commissie (jpc.vakohandbal@outlook.com),
dan kunnen we samen kijken bij welke activiteiten je kan helpen.

Groet,
Jeugd Promotie Commissie


*****


Aan iedereen met een Vako Handbal hart.

Binnenkort beginnen de wedstrijden in competitieverband weer voor Vako Handbal.
Na een intensieve periode van trainen, oefenwedstrijden spelen en wennen aan de nieuwe trainers / begeleiders moeten de teams er weer staan om de winstpunten mee te nemen naar Vries. Gelukkig heeft de TC in samenspraak met het bestuur in de afgelopen weken c.q. dagen grote stappen kunnen maken met alle voorbereidingen. Ordedienst en het indelen van de scheidsrechters is wederom geen sinecure gebleken maar dankzij de inzet van velen is het wederom gelukt. Toch blijft de inzet van vrijwilligers een aandachtspunt; vaak kost het grote moeite om een groepje bijeen te brengen.

De suggestie om dit artikel ook op FaceBook te plaatsen is een andere manier van benaderen van alle leden en vrijwilligers om zodoende een nog grotere schare lezers te bereiken. Het is namelijk gebleken dat de website niet altijd even goed gelezen wordt.

Graag zien wij nieuwe leden en vrijwilligers actief bij de vereniging betrokken raken en zoals tijdens de ALV al werd geopperd: laten we meer de sociale media gebruiken om zo aandacht te vragen voor tal van activiteiten bij Vako Handbal.

Ter afsluiting wil ik aan de leden vragen om zich op te geven voor een cursus jeugdscheidsrechter of zelfs voor scheidsrechter. Er is en blijft een structureel tekort aan scheidsrechters in onze regio. Het NHV heeft haar eisen naar boven bijgesteld en verenigingen zijn daardoor in aanzienlijke problemen gekomen.
Ik hoop binnenkort op een aantal aanmeldingen zodat er een cursus georganiseerd kan worden in Vries.

Heel veel sportief succes gewenst in de handbalcompetitie 2017 – 2018.

Namens het bestuur,

Uw voorzitter


*****


Vrijwilligers

Onze vereniging wordt gedragen en bestuurt door vrijwilligers, leden die voor en achter de schermen hun vrije tijd opofferen om van Vako Handbal een sportieve en leuke vereniging te maken en te houden.
Bedenk eens wat er allemaal komt kijken om de vereniging ( financieel) draaiende te houden zodat iedereen het spelletje kan spelen.

We beginnen bij de trainers en coaches. Elk team heeft bij Vako Handbal een trainer en / of een coach. De jeugd traint volgens een bepaald schema, IKSO-leidraad en nemen al die leer – en praktijkervaringen mee naar de senioren. Bij de senioren hebben de trainers al de nodige bagage om in respectievelijk de 1ste en 2de klasse mee te draaien. Ook de Midweek kent dankzij jarenlange speelervaring het klappen van de zweep en gaan haast elke week de sportieve strijd aan met andere ervaren speelsters.


Lees hier verder

Powered by webXpress