Home

  
                         

Eerste wedstrijdjes F-jeugd
 
Vandaag (13 september) de eerste wedstrijd van de f-jeugd. Met een groep van 7 meiden en jongens mochten we om 9.30 aantreden in Borger. We zouden in eerste instantie 4 wedstrijdjes spelen van 15 min maar helaas was er 1 team niet in staat om te komen. Dus we hadden 3 wedstrijdjes voor de boeg. Nadat we met z'n allen samen hadden omgekleed gingen we naar het veld om nog even een keer samen met de trainer Frank het veld door de te gaan en de regeltjes. Natuurlijk staat het plezier voorop maar winnen is wel zo leuk. De eerste wedstrijd was tegen Jahn2. In het begin moesten we elkaar zien te vinden. Het spelen ging steeds beter en de doelpunten volgde. Na elke wedstrijd mochten we nog een shootout doen zodat elk kind op het doel kon gooien en zo proberen te scoren. Na deze eerste wedstrijd hadden we gelijk de 2e tegen HVC. Je kon merken dat ze al wat langer speelde. Maar toch hebben we een goede inzet getoond. Na een lange pauze waarin we wat drinken en lekkers kregen van onze trainer konden we op een 3e veld nog even leuk spelen en spelletjes doen. Andere kinderen gingen samen met hun ouders andere wedstrijdjes lijken. Na deze pauze hadden we nog 1 wedstrijd tegen HV Borger. Het was duidelijk dat we toch wel moe begonnen te worden. We waren blij dat het eerste toernooitje toch leuk was. We hebben genoeg puntjes waaraan we nog kunnen trainen. 27 september hebben we weer een toernooi en dan mogen we naar Erica. Nu eerst lekker naar huis en bijkomen van deze eerste wedstrijden


      


*****


Beste lid, ouder en/of verzorger,

In de laatste weken zijn er steeds meer maatregelen versoepelt. We mogen weer naar het terras, zijn lekker met z’n allen aan het sporten buiten. Vanaf 1 juli mag er zelfs weer binnen gesport worden. Maar het is ook tijd voor vakantie! Lees daarom hieronder alles over het einde van dit (buiten)seizoen en het begin van het nieuwe seizoen.

Buiten trainingen stoppen!
Dat we toch een beetje met elkaar hebben kunnen blijven sporten is natuurlijk ontzettend fijn. Toch is het ook tijd voor een korte break, zodat iedereen kan genieten van een welverdiende zomervakantie. Voor de jeugd betekent dit dat de laatste training zal plaatsvinden op vrijdag 3 juli (start zomervakantie Noord). Voor de senioren geldt dat de laatste training zal plaatsvinden in week 28. De Midweek traint voor de laatste keer dit seizoen op woensdag 8 juli en de zondagdames geldt vrijdag 10 juli als laatste training. De heren trainen zo lang dit in Annen doorgaat.

Start trainingen nieuwe seizoen
Na de zomervakantie zullen de trainingen zo snel mogelijk weer worden opgestart: vanaf woensdag 19 augustus. Dit gebeurt dan tegen die tijd hopelijk weer gewoon in de zaal, in Sporthal De Kamp. Hierover zal gecommuniceerd worden via de verschillende groepsapps. Houd ook de site in de gaten voor de trainingstijden!

ALV: gewijzigde datum
In een eerdere nieuwsbrief deelden wij mede dat de Algemene Ledenvergadering zou plaatsvinden op dinsdag 1 september. Deze is verplaatst naar maandag 31 augustus (inloop 19.30 uur; start 20.00 uur). Drie weken voorafgaand aan de ALV zullen de diverse stukken op de site geplaatst worden. We rekenen op de komst van jullie allen. Kan je er niet bij zijn? Dan graag afmelden via vako@handbal.nl

Clubavond HH-sport
Bij een nieuw seizoen horen wellicht ook nieuwe sportbenodigdheden in de vorm van trainingskleding of schoenen. Net als ieder seizoen organiseert ook dit jaar onze sponsor HH-sport een clubavond voor ons. Deze zal plaatsvinden op donderdag 3 september. We zijn als vereniging deze avond van 19.30 tot 21.30 uur in de winkel te Smilde. Uiteraard zal hierbij (indien nodig) rekening worden gehouden met de 1,5-meter afstand. Tijdens deze avond ontvang je 15% korting op je aankopen. Lijkt het je leuk om hier bij te zijn? Stuur dan even een mailtje naar vako@handbal.nl om je aan te melden.

Meer dan 40 jaar lid
Nu een nieuwtje van andere orde! Na afgelopen seizoen kampioen te zijn geworden en daarmee promotie naar de eerste klasse te hebben bewerkstelligd, heeft Cobie Engberts besloten dat het genoeg was als actief spelend lid. Ze heeft zich dan ook afgemeld bij VAKO Handbal als spelend lid. Een bijzonder moment, want Cobie is zo’n 40 jaar lid geweest van onze vereniging. Een korte onderbreking door een knieblessure, maar verder kon weinig ervoor zorgen dat Cobie niet handballend te zien was. Zelfs haar beide zwangerschappen resulteerden niet in een langdurige handbalstop. Maar nu komt haar handbalcarrière toch tot een einde. Een bijzonder moment dat we niet zomaar aan ons voorbij mochten laten gaan. Daarom verrasten wij Cobie afgelopen week met een bloemetje om haar in het zonnetje te zetten namens de gehele vereniging. Gelukkig nemen we niet helemaal afscheid van Cobie, want volgend seizoen loopt ze nog gewoon bij ons in de sporthal als coach van de B-jeugd.Midweek viert kampioenschap
Nu het inmiddels enigszins gemakkelijker is om in iets grotere getalen bij elkaar te komen (weliswaar met afstand; ook buiten) leek het ons tweede Midweekteam een goed idee om hun kampioenschap nog eens goed te vieren. Dit werd gedaan met een BBQ in Groningen. Het bestuur kwam als verrassing nog even wat toepasselijke Corona-biertjes brengen om te proosten op het bijzondere kampioenschap van de dames.

                          


Voor nu rest ons alleen jullie alleen een fijne zomer te wensen. Houd de site, mail en je VAKO-groepsapp in de gaten omtrent de start van het nieuwe seizoen. We zien jullie allemaal graag tijdens de eerste trainingen en de ALV in augustus.

Sportieve groeten,

Jolanda, Simona, Sonja en Lisanne
(Bestuur VAKO Handbal)update 5, 8 Mei

Beste leden, ouders en/of verzorgers,

Onze premier Mark Rutte heeft velen van ons afgelopen week verblijd met het nieuws dat er weer meer gesport kan worden. Hierin proberen we ook bij VAKO Handbal weer een opstart te maken. Uiteraard niet in de zaal, maar in de buitenlucht.

Lees hieronder verder omtrent de nieuwe trainingstijden, -locaties en de maatregelen rondom het trainen.

Vanaf vrijdag 15 mei zal er weer getraind worden door de leden van VAKO Handbal. Dit geldt zowel voor de jeugd als de senioren. Ook de trainingen in groepsverband kunnen weer worden opgezet, wel of niet met de 1,5-meter-afstand in acht nemende. In overleg met de gemeente Tynaarlo en het NHV hebben wij een plan opgesteld. Dit plan is erop gericht de trainingen plaats te laten vinden op een verantwoordelijke manier en binnen de geldende kaders, zodat een ieder weer lekker kan gaan sporten. Voor de heren geldt dat we in overleg zijn met HVA om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Hier zullen we zo snel mogelijk op terugkomen en dit communiceren met de deze groep leden.

Trainingstijden en -locaties:


Team  Dag + tijd  Dag + tijd  Locatie 
Kabouters en F-jeugd  Vrijdag
16.30 – 17.15 uur
  Grasveld naast sporthal De Kamp 
B-jeugd  Woensdag
18.00 – 19.00 uur 
Vrijdag 
18.00 – 19.00 uur 
Grasveld naast sporthal De Kamp 
Dames Midweek 1 & 2  Woensdag
19.15 – 20.15 uur 
  Voetbalveld VAKO voetbal 
Dames zondag  Woensdag
20.15 – 21.15 uur 
Vrijdag
19.30 – 20.30 uur 
Voetbalveld VAKO voetbal 

*in het geval van de dames (zowel Midweek als zondag) kan de auto geparkeerd worden bij zwembad De Leembodden (Sportlaan 6) te Vries.

Maatregelen
Uiteraard zijn we als vereniging heel erg blij dat we de trainingen weer kunnen oppakken. Echter willen we hierbij wel benadrukken dat dit alleen kan wanneer de regels door een ieder van ons op de juiste manier worden nageleefd. Hieronder lees je de maatregelen:

Algemeen:
- Bij klachten als verkoudheid, kortademigheid, hoesten of koorts, blijf thuis! Dit geldt ook als een van je huisgenoten      deze klachten heeft.
- Ga voordat je naar de trainingen komt thuis naar het toilet.
- Was thuis je handen met water en zeep voor én na de training.
- Douche thuis en niet op het sportpark of in de sporthal. De kleedkamer, douches en kantine zijn gesloten.

De sporthal en het sportpark waar we gebruik van maken blijven gesloten. Dit betekent dus ook geen ouders/verzorgers bij de sporthal of langs de lijn tijdens de training. Trainers houden rekening met de begin- en eindtijd van de trainingen, zodat de ouders/verzorgers zo min mogelijk hoeven te wachten en hun kind kunnen brengen op de aangegeven trainingstijden. Voor ouders/verzorgers geldt bij het brengen/halen van uw kind de 1,5-meter-regel. Voor ieder lid geldt: kom niet eerder dan nodig (max. 10 minuten van tevoren) en vertrek direct na de training.

Aanvullende maatregelen m.b.t. handbaltrainingen:
- Aanmelden bij trainer wanneer je komt trainen.
- Eigen bal tijdens de training (er zijn ballen vanuit de vereniging aanwezig die gebruikt kunnen worden; deze ballen        worden na de training gedesinfecteerd door jezelf of de trainer).
- Ballen worden opgepompt door de trainer; trainer gebruikt eigen bal om dingen voor te doen; trainer blijft gedurende    de hele training op 1,5 meter afstand.
- Indien er gebruikt wordt gemaakt van duo’s blijven deze duo’s hetzelfde gedurende de hele training.
- Eigen drinkfles meenemen en alleen zelf gebruiken.
- Voor de B-jeugd en senioren geldt: gedurende de gehele training 1,5-meter-regel in acht nemen; geen partijvormen!    Er zijn beperkte trainingsvormen: geen duel/partijvormen. De nadruk ligt op techniek, conditie, pass- en gooi-                oefeningen.
- Voor de senioren geldt: volg de aangegeven looproute naar en terug van het trainingsveld (deze wordt nog via de        groepsapps gecommuniceerd).

Wij hopen op deze manier een ieder voldoende te hebben geïnformeerd en dat een ieder weer met plezier kan starten aan de handbaltrainingen. Mochten er toch nog vragen, onduidelijkheden of andere twijfels zijn, laat het ons dan vooral weten en neem contact op met een van onze bestuursleden.

Sportieve groeten, Bestuur VAKO Handbal


                   
Update 4, 22 April 

Beste leden, ouders en verzorgers,

Naar aanleiding van de update vanuit de overheid en het RIVM geven wij jullie ook graag een update omtrent verscheidende zaken, waaronder het verloop van de rest van het seizoen en andere zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Lees het hieronder.

Verder verloop van het seizoen (m.b.t. trainingen)
Premier Rutte heeft dinsdag 21 april bekend gemaakt dat kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar weer mogen sporten in teamverband in de buitenlucht, waarbij de 1,5 meterregel niet meer van toepassing is. Voor kinderen in de leeftijd tussen de 12 en 18 jaar geldt dat zij ook weer in teamverband in de buitenlucht mogen sporten, echter wordt hier de 1,5 meterregel gehandhaafd. Voor personen boven de 18 jaar zijn de regels helaas nog niet versoepeld.

Voor de jeugd is het sporten in teamverband in de buitenlucht dus weer mogelijk. Echter is de gemeente hierbij in de regie en hier zijn wij als vereniging dan ook van afhankelijk. Wel de vraag vanuit het bestuur om bij onze twee jeugdteams te inventariseren of er eventueel behoefte zou zijn aan het weer oppakken van de trainingen, al dan niet in een alternatieve vorm. Hierover ontvangen wij graag een reactie vanuit de trainers/coaches.

Voor de senioren is er tot op heden nog geen versoepeling mogelijk en daarmee blijft het samenkomen voor trainingen op wat voor manier dan ook niet mogelijk. Uiteraard zullen wij weer met een update komen wanneer dit lijkt te veranderen.

Kledingbeheer
Doordat het seizoen definitief ten einde is als het gaat om toernooien en/of wedstrijden is het weer tijd om de kleding/tassen in te leveren. Voor de mensen in de omgeving van Vries geldt dat dit aanstaande vrijdag (24 april) kan bij sporthal De Kamp. Uiteraard is het van groot belang om ten alle tijde hierbij de 1,5 meter regel in acht te nemen. De volgende teams kunnen deze vrijdag op gezette tijden hun spullen komen inleveren:
- B-jeugd
- Dames 1
- Midweek 1 & 2

De tijden hiervoor worden op korte termijn gecommuniceerd via de verschillende groepsapps. Voor de mensen in de omgeving van Groningen geldt dat de kleding/tassen deze week ingeleverd kan worden bij Sandra van Bergen. De heren kunnen hun kleding in de komende twee weken inleveren bij Erik Venekamp. Neem hierover contact met hem op.

Update promotie DS1
Zoals een ieder van jullie in de vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen, is er dit seizoen in principe geen sprake van promotie of degradatie binnen de handbalsport. Wel heeft de bond aangegeven dat verenigingen zich vrijwillig kunnen aanmelden voor promotie of degradatie. Omdat ons zondag-damesteam dit seizoen voor het einde van het seizoen al kampioen is geworden en daarmee promotie leek te hebben afgedwongen, hebben wij dit team vrijwillig aangemeld voor promotie. Tot en met 19 april konden verenigingen zich hiervoor aanmelden en tot op heden hebben wij dan ook nog geen bericht mogen ontvangen vanuit de bond of de aangevraagde promotie ons is toegekend. Zodra hierover bericht is, zullen we dit uiteraard communiceren.

Lidmaatschap
Het einde van het seizoen betekent voor sommige leden ook een (tijdelijk) einde van het lidmaatschap bij VAKO Handbal. Voor ons als bestuur is het van belang om te weten op welke leden wij volgend seizoen kunnen rekenen i.v.m. de samenstelling en opgave van teams. Mocht je om wat voor reden dan ook volgend seizoen niet actief willen/kunnen zijn bij de vereniging, dan kun je tot uiterlijk 1 mei je lidmaatschap voor volgend seizoen opzeggen. Dit kan door middel van een mailtje te sturen naar vako@handbal.nl

Algemene Ledenvergadering
In de hoop en verwachting dat het nieuwe seizoen op een redelijk normale wijze zou kunnen starten, plannen wij alvast onze Algemene Ledenvergadering (ALV) aan het begin van komend seizoen (2020-2021). Deze zal plaatsvinden op dinsdag 1 september in sporthal De Kamp te Vries. Wij wijzen jullie op het belang van aanwezigheid bij deze vergadering, omdat er ook zaken zullen worden besproken waarbij de stemmen van de leden beslissend zullen zijn (o.a. het wel/niet innen van contributie in de maanden waarbij de vereniging heeft stilgelegen i.v.m. het Corona-virus).

Wij hopen wederom een duidelijke update te hebben gegeven en jullie hiermee geïnformeerd te hebben. Mocht je toch vragen hebben, neem dan (telefonisch) contact op met een van onze bestuursleden.Hartelijke groeten en blijf gezond,
Bestuur VAKO Handbal*****

Update 3, 4 april

Beste leden, ouders en verzorgers,

De eerste update in Zomertijd. Fijn dat de zomer eraan komt! Dit is al weer de derde update in tijden van Corona. Na de toespraak van de regering willen wij als bestuur graag weer het e.e.a. voor onze leden, trainers en vrijwilligers helder op een rijtje zetten:

Handbalcompetitie 2019-2020 beëindigd
Op dinsdag 24 maart maakte het Nederlandse Handbal Verbond (NHV) bekend dat zij tot het besluit zijn gekomen om de competitie van 2019-2020 per direct te beëindigen. Dit betekent dat er in principe geen kampioenen, noch promovendi en degradanten zullen zijn. Ook voor ons als vereniging is dit natuurlijk een enorme teleurstelling. Allereerst ons eerste damesteam dat al zeker was het kampioenschap en daarmee ook rekende op een promotie naar de eerste klasse. Maar daarnaast ook de B-meiden die nog steeds in de race waren voor het kampioenschap en voor het tweede Midweekteam dat het kampioenschap zo goed als zeker in de pocket had. Voor eerstgenoemde is het extra zuur, omdat het team vorig jaar door versterkte degradatie weer in de tweede klasse terechtkwam en met deze regelgeving er nog een seizoen achteraan wordt geplakt, terwijl ze met overmacht kampioen zijn geworden. De bond heeft aangegeven dat de verschillende besturen teams vrijwillig mogen aandragen voor degradatie en promotie en dat hebben we dus voor ons eerste zondagteam ook gedaan. We zijn nog in afwachting van een reactie van de bond. Wil je de berichtgeving van het NHV nog eens rustig nalezen omtrent de beëindiging van de competitie? Dat kan hier.

Bekercompetitie en toernooien
Met bovenstaande beslissing vanuit het NHV gaat ook de geplande bekercompetitie niet door. Hetzelfde geldt voor verscheidene toernooien.

Trainingen
Het NHV heeft dus al beslissingen genomen over de competitie. De trainingen daarentegen liggen bij de clubs zelf. Als bestuur-zijnde hebben wij besloten de trainingen eind april opnieuw te bekijken. In de maanden mei en juni zou er in principe nog getraind kunnen worden indien mogelijk, waarbij wij natuurlijk alle maatregelen vanuit de overheid en RIVM in acht zullen nemen. Wij kunnen ons voorstellen dat – ondanks dat er geen wedstrijden of toernooien meer gespeeld zullen worden in officiële vorm – er wel behoefte is om te trainen en weer eens samen te komen met je team na een lange tijd van afstand van elkaar. Hierover later dus meer.

Lopende zaken bestuur
Ondanks deze bijzondere tijden waarin een ieder van ons verkeerd, gaan de lopende zaken binnen de club gewoon door. Om die reden is de bestuursvergadering halverwege vorige maand doorgegaan op de virtuele manier. Tijdens deze vergadering zijn voornamelijk de urgente zaken besproken, zodat zaken geen vertraging of verwarring oplopen. Zo zijn de verschillende teams voor komend seizoen opgegeven bij de bond (deadline 1 april) en de bijbehorende uren bij de gemeente aangegeven. De volgende teams zijn voorlopig doorgegeven voor het komende seizoen (2020-2021) bij de bond:

- Zondag damesteam

- Midweek damesteam (2x)

- B-jeugd dames

- F-jeugd (toernooivorm)

- Heren (opgave van team verloopt via HV Annen)

Contributie
In onze eerstvolgende Algemene Leden Vergadering (ALV; nog nader te plannen) willen we door middel van de stemmen van onze leden beslissen of de inning van contributie moet worden opgeschort door deze bijzondere omstandigheden, veroorzaakt door het Corona-virus. Hierbij zullen de belangen van de club in het oog worden gehouden.

Wij hopen hiermee weer voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je toch vragen hebben, schroom niet en neem (telefonisch) contact op met een van onze bestuursleden.

Hartelijke groeten en alle gezondheid voor iedereen gewenst,

Bestuur VAKO Handbal


                          Dames 1 kampioen
                                                       seizoen 2019/2020

                                                                
     
 

             


*****

 

Een nieuwe Privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming,
gaat voor de gehele Europese Unie gelden.


Met ingang van 25 mei 2018 gaat de nieuwe Privacywet gelden, die voor de gehele Europese Unie zal gelden. Deze nieuwe wetgeving - de Algemene Verordening Gegevensbescherming (A.V.G.) - gaat veel verder dan de huidige, Nederlandse wet op de bescherming van persoonsgegevens. Deze nieuwe wet AVG geeft mensen daarom meer rechten en organisaties meer plichten om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan en deze te beschrijven in een uitgebreid stappenplan. Dit stappenplan zal onder een speciaal daarvoor gemaakt content in zijn geheel te lezen zijn en een integraal onderdeel worden van het Huishoudelijk Reglement.


Lees hier verder*****

Vako Handbal werkt ook mee aan maatschappelijke stage.

Moet jij voor school ook een maatschappelijke stage lopen,
denk dan eens aan Vako Handbal.
Neem contact op met de Jeugd Promotie Commissie (jpc.vakohandbal@outlook.com),
dan kunnen we samen kijken bij welke activiteiten je kan helpen.

Groet,
Jeugd Promotie Commissie


Powered by webXpress