Verslagen A-Jeugd

De A-jeugd laat een mooie wedstrijd zien.                                                       11 Maart 2018


Doordat Bernard op pad was met de Dames 1 en Dennis, hun oude coach, verhindert was, ging ondergetekende de A-jeugd coachen. In de voorbespreking werd aangegeven dat Borger een snelle ploeg is met gevaarlijke opbouwers en dat ze elkaar moesten coachen in de verdediging. Ook in de aanval moesten ze lopen zonder de bal en hun oefeningen vanuit de training toepassen.

De wedstrijd begon voortvarend met mooie aanvallen van zowel VAKO als Borger. Het ging het eerste deel van de eerste helft mooi gelijk op. De A-jeugd liet mooie aanvallen zien en probeerde het Borger moeilijk te maken in de verdediging. In de rust was er al een kleine achterstand voor VAKO, maar de rust werd wel ingegaan met een heel mooi doelpunt van Sabine, die de bal via een mooie actie van Nienke kreeg.

In de rust werd aangegeven dat ze in de verdediging wel mochten uitstappen, maar daarna direct weer in de verdediging terug moesten. Ook mochten ze Borger wel wat steviger aanpakken dan ze al deden. Als ze in de aanval waren, moesten ze eerder vanaf de 9 meter lijn proberen af te ronden dan er proberen door heen te gaan.

Na de rust bleek waarom Borger bovenaan stond in de poule, want ze liepen uit door slimme aanvallen en snelle breaks. Maar de A-jeugd liet zien dat ze grote vooruitgang dit seizoen heeft geboekt, doordat ze positief bleven en elkaar bleven coachen. Ook lieten ze hun kop niet hangen en bleven zoeken naar doelpunten. Na het eindsignaal stond er een stand van 10-18 in het voordeel van Borger op het bord, maar in de ogen van de invalcoach was de stand geen reflectie van de wedstrijd. Want de A-jeugd heeft geknokt voor elk doelpunt.

Al met al was het een leuke wedstrijd om te zien, als je kijkt hoe de A-jeugd zich heeft ontwikkeld. Ze zijn nog hechter geworden en coachen elkaar in de verdediging, maar ook qua scorend vermogen zijn ze vooruit gegaan, want elke speelster kan scoren.

Ook gaat een dankje uit naar de hulpspeelsters vanuit de C-jeugd, namelijk Joanne Posthouwer en Gwenn Arnold, die ook hun steentje hebben bijgedragen.


De invalcoach, Jean-Pierre (HS 1 #4)


*****

Geen winnaar in Winschoter heksenketel (A-Jeugd)                                      3 Februari 2018


Zaterdagavond op weg naar Winschoten, wedstrijd tegen Blue Stars om de vierde plek. Met het gemis van Nienke Hendriks, was er extra C-Jeugd opgeroepen om in te vallen. Vanaf de start waren de VAKO dames een beetje overdonderd door het in grote getale aanwezige publiek. En het stond dan ook als snel 4-1 voor Blue Stars. Wel een mooi goal van Sabine Polling. Dit was het moment dat er iets moest gebeuren en langzamerhand kwam VAKO in het eigen spel. 10-8 Met nog een minuut te spelen in de eerst helft. Een goede verdedigende actie moest Marieke Rona helaas bekopen met een blessure (Later bleek dat haar ringvinger is gebroken, veel beterschap Marieke!!).

Tweede helft ging om en om, eerst was het VAKO dat langzamer dichterbij kwam tot een 13-14, leek het de goede kant op te vallen. Echter door een beetje onzuiverheid in de aanval kwamen er een aantal breaks tegen wat de stand met nog zo’n 10 minuten te spelen op 17-14 bracht. Het teken voor de dames uit Vries om nog even alles in de strijd te gooien. Door een goede verdediging plus een goed keepende Lisanne Rona wisten de Blue Stars dames niet meer te scoren. VAKO zelf daarin tegen wist nog drie keer het net te raken, onder andere door Kim Tolner en Leonie Albring. Met nog een minuutje te spelen was het 17-17 gelijk. Met een actie van Blue Stars waar onder getekende het niet helemaal mee eens was, moest deze nog even een gele kaart accepteren. Het mocht allemaal niet meer baten en er werd aan beide kanten niet meer gescoord. Eindstand was daarom ook 17-17.


De interimcoach


*****

VAKO A Jeugd wedstrijd tegen V&S duurt 10 minuten te lang.                       14 Januari 2018


Met een druk bezette Bernard Cheret, is de kampioenscoach van vorig seizoen opgetrommeld om de komende wedstrijden vanaf de bank te leiden. Te beginnen uit tegen V&S Groningen. De dames hadden er in ieder geval zin in en begonnen dan ook met volle moed aan de wedstrijd. Het waren Sabine Polling en Nienke Hendriks die VAKO die op een 0-2 voorsprong brachten. In de verdediging stond het echter nog niet perfect en daar wist V&S van te profiteren, 2-2. Hierna volgde een iets mindere fase van VAKO en zodoende liep V&S uit naar 7-3. Het moest over een andere boeg en langzamerhand kwamen de VAKO dames langszij. Onder andere door een perfect gespeelde break van de twee C-dames, Lyanne Mulder en Sannelis Postma werd het 7-6. Vanaf hier ging het gelijk op en was het Marieke Rona die de ruststand op 13-12 bracht.

Als er werd verdedigd zoals in het tweede deel van de eerste helft en goals zouden blijven vallen, dan kon de tweede helft nog zeer vermakelijk worden. De tweede helft begon dan ook zoals de eerste was geëindigd en er werd om en om gescoord. Met nog zo’n 10 minuten te spelen stond het 20-20 gelijk, mede door goals van Leonie Albring en Kim Tolner. Vanaf dat moment sloeg de vermoeidheid wat toe. Er werd wat onzorgvuldiger gespeeld in de aanval, wat resulteerde in vier snelle aanvallen tegen. Daar tegenover kwamen de breaks van de VAKO kant net niet meer aan. Sabine Polling en Marieke Rona wisten nog wel te scoren, maar dit was helaas niet voldoende. Dit alles te samen bracht de eindstand op 28-22.


De Interimcoach


*****


A jeugd verliest van koploper Borger.                                                               7 Januari 2018


De geblesseerde Lisanne Rona was vandaag weer van de partij. Na het inschieten bleek het goed te gaan en wilde ze het weer proberen. De schouder begon tegen het eind van de wedstrijd weer wat op te spelen, maar gelukkig kon Lisanne de wedstrijd uitspelen.
In het begin ging de score gelijk op. Met goed opgezette aanvallen werd er goed gebruik gemaakt van de ruimte. Tot 5-5 konden de dames bijblijven. De warrig fluitende scheidsrechter floot een paar keer ten nadele van VAKO en in de daar opvolgende aanval kon Borger scoren. De dames dachten een vrije worp te krijgen en waren niet op tijd terug in de verdediging. Hierdoor kon Borger 4x op rij scoren. Waar Borger wel een vrije worp kreeg, kreeg VAKO die niet. Terwijl er wel degelijk gefloten had moeten worden.
De ruststand was 14-7. Na wat instructies in de rust en met opgeheven hoofden, weer vol goede moed de 2e helft in. Ook nu ging de score weer gelijk op en wist VAKO zelfs dichterbij te komen. Helaas naar mate de 2e helft vorderde ging het tekort aan conditie een rol meespelen. In dit soort wedstrijden breekt het de ploeg op dat er maar 1 wissel is. Toch bleven de dames vechten voor een goed resultaat en lieten ze bij vlagen zien wel degelijk te kunnen handballen. Er werden goede aanvallen gespeeld en ook in de verdediging ging er nog een stapje bij.
Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 25-14.


*****

A Jeugd sluit 2017 goed af.                                                                                17 December 2017


De laatste wedstrijd in 2017 moest gespeeld worden tegen Merna uit Leens.
Ook deze wedstrijd deden Sannelis en Lianne weer mee. De geblesseerde Lisanne is goed herstellende van een schouderblessure en begint in 2018 weer met trainen. De instelling van de dames was in het begin niet goed. Er werd te laks gereageerd op de aanvallen van Merna. Dit resulteerde in een 0-1 achterstand. Sabine maakte de 1-1 uit een goede schijnbeweging. Marieke die het steeds beter gaat doen, scoorde vanaf de rechteropbouw 2-1. Kim goed aangespeeld op de cirkel 3-1. Merna kreeg een strafworp en scoorde de 3-2. Sabine uit een strafworp 4-2 en even later 5-2. Sannelis die goed meespeelt in de A jeugd scoorde door goed doorgaan 6-2. Kim uit een goed gelopen break-out 7-2. VAKO verslapte weer een beetje en zodoende kon Merna terug komen 7-4. In de laatste seconden van de 1e helft scoorde Sabine fraai de 8-4. In de 2e helft moest het tempo omhoog en moest er fanatieker gespeeld worden. In het begin leek het er niet echt op dat de dames de wedstrijd konden beslissen. Leonie scoorde vanaf de linkerhoek na goed doorgaan 9-4. Sannelis uit het concept opbouw rechts 10-4 en Kim vanaf de cirkel 11-5. Nu brak er een slordige fase aan van VAKO. Merna wist 3x op rij te scoren 11-8.Na nog wat instructies vanaf de kant lieten de dames zien toch goed te kunnen handballen. Er werden weer concepten ingezet die goed uitgevoerd werden. Ook het tempo ging omhoog en hierdoor wist Kim te scoren uit een break-out en Lara uit een goed opgezette snelle tegen aanval 13-9. Sabine mocht weer aanleggen voor een strafworp en scoorde 14-9. Wederom Sabine uit een snelle tegen aanval 15-9. Sannelis kon scoren door goed in te starten uit concept opbouw rechts. Met nog 15 seconden te spelen gingen de dames de laatste aanval in. Sabine werd goed vrijgespeeld en scoorde met een goed schot 17-9.
Een verdiende overwinning met bij vlagen goed spel. Nu proberen de opgaande lijn in 2018 door te trekken.


Bernard


*****

A Jeugd speelt een moeizame wedstrijd tegen SVBO                                   10 December 2017


Zondag 10 december vertrokken we met 8 speelsters naar Emmen voor de uitwedstrijd tegen SVBO. Gezien de thuiswedstrijd van 15 oktober tegen dit team, beloofde het een moeilijke wedstrijd te worden. De meiden begonnen sterk, in de eerste minuut direct een goed schot van Sabine. Maar helaas recht op de keepster. Ook SVBO miste een kans, dankzij de sterke verdediging en inval keepster Leonie. Al snel kwam SVBO op een voorsprong van 2-0, een mooi springschot van Marieke bracht de stand op 2-1. De meiden bleven goed verdedigen en bleven vechten voor de bal. Het ging mooi gelijk op. SVBO scoorde twee keer, en daarna wist Sabine met een mooi schot vanaf de linkerhoek de stand op 4-2 te brengen. Helaas hadden de meiden veel moeite met de wedstrijdbal, omdat er door de tegenpartij gespeeld werd met hars.
Het aanspelen en vangen ging moeizaam, wat helaas regelmatig leidde tot balverlies.
Al mopperend kwamen de meiden één voor één naar de kant.

SVBO scoorde nogmaals twee keer waarna er een mooie break volgde van Kim op Sannelis, die het weer uitstekend deed als invalster, helaas was het schot net naast. Vlak daarna was het wederom Sabine die vanaf de linkeropbouw fraai scoorde.
De tegenpartij ging feller en onsportiever spelen waardoor hun score vrij snel opliep helaas. Na nog twee doelpunten van Sabine en een penalty tegen was de ruststand 19-5

In de rust is gevraagd aan de scheidsrechter om een ander bal ivm het gebruik van hars. Helaas de scheidsrechter besliste dat er niets mis was met de bal, dus er werd door gespeeld met dezelfde bal.

Na de rust begonnen de dames weer heel sterk. Sabine scoorde al vrij snel twee doelpunten, na een aantal tegendoelpunten scoorde Nienke 25-8
Weer scoorde SVBO een aantal keer waarna Kim goed vrijliep bij de cirkel en scoorde. 29-9.

Even later werd Kim hardhandig onderuitgehaald aan de cirkel, er volgde een penalty. Kim wist hem via een rebound goed te benutten. 31-10.

Na een aantal tegendoelpunten en de doelpunten van Sannelis, Sabine en Kim werd de eindstand uiteindelijk 44-15.

Erg jammer temeer omdat de meiden wederom hebben laten zien dat ze een echt team zijn.


De invalcoaches.


*****

VAKO A jeugd wint verdiend van Blue Stars.                                                   3 December 2017


Met 2 gastspeelsters uit de C jeugd moesten de dames A jeugd van VAKO proberen te winnen van Blue Starts uit Winschoten. Na een paar aanvallen was het Sannelis Postma die de score opende voor VAKO 1-0. Uit een strafworp wist Blue Stars de 1-1 te maken. Sabine Polling bracht met een goed schot de 2-1 op het scoreboord. De gasten lieten het er niet bij zitten en kwamen op 2-3 voorsprong. Na wat aanwijzingen vanaf de kant voor de verdediging was het VAKO dat na goed doorgaan van Sabine Polling 3-3 scoorde. De ruststand was 5-3 in het voordeel van VAKO door doelpunten van Nienke Hendriks en Sannelis Postma. In de rust nog even wat korte aanwijzingen en de meiden gingen vol goede moed de 2e helft in. Er werden goede aanvallen opgezet en de gemaakte afspraken werden goed uitgevoerd. Mede door goed keeperswerk van Lyanne Mulder kon VAKO verder uitlopen naar 14-4. Het team liet goed handbal zien, zowel verdedigend als aanvallend. Er werden concepten gespeeld en er was rust in het team en de kansen werden afgewacht en benut. Er werd als team goed samengewerkt. Iedereen leverde een prima prestatie. De eindstand was 15-6 voor VAKO. Een welverdiende overwinning.

De doelpunten kwamen op naam van Sabine Polling 4, Kim Tolner 4, Sannelis Postma 3, Nienke Hendriks 2, Leonie Albring 1, Marieke Rona 1.


Een tevreden coach

*****

A Jeugd speelt een goede wedstrijd tegen E&O                                          26 November 2017


Zondag 26 november verzamelde de A jeugd zich in alle vroegte bij de Kamp voor de uitwedstrijd tegen E&O. Doordat Keepster Lisanne nog geblesseerd is en de C jeugd zelf moet spelen vertrekken we met 7 speelsters naar Emmen.

Ondanks dat de meiden geen wisselspeelsters hadden begonnen ze vol goede moed aan de wedstrijd.
E&O weet echter binnen drie minuten twee doelpunten te scoren, maar VAKO grijpt meteen goed in. De meiden gaan beter verdedigen aan de cirkel en Sabine en Nienke brengen de stand terug naar 2-2.
Door een hele mooie actie van Lara vanuit de linkerhoek komen we op voorsprong.
De teams zijn aan elkaar gewaagd, het gaat mooi gelijk op. Door een aantal goede reddingen van Leonie die het super goed gedaan heeft als keepster, en twee doelpunten van Kim blijven we op voorsprong.
In de 14de minuut krijgt Sabine opnieuw een kans om op het doel te schieten, via de keepster kwam de bal in de handen van Lara die heel mooi vrij stond recht voor het doel en deze doel kans goed benutte.
Bij het volgende schot op het doel van Sabine werd ze hard onderuitgehaald, de scheidsrechter liet het spel echter gewoon doorgaan, zodoende kon E&O scoren uit een break. De doelpunten van Sabine en Lara maakten de rust stand 14-11.

Na de rust gingen de meiden weer vol goede moed het veld in. Het was Sabine die het eerst doelpunt scoorde. Ondanks een paar mooie reddingen van keepster Leonie en de doelpunten van Nienke, Kim, Marieke en Sabine wist E&O toch verder uit te lopen.
De meiden speelden goed samen en bleven positief.
De eindstand was 28-18 in het voordeel van E&O, maar het was een wedstrijd om trots op te zijn.


De inval coaches.


*****


A jeugd behaalt grote zege op HVA.                                                                19 November 2017


Met 2 gastspeelsters uit C 1, Lyanne Mulder en Sannelis Postma, moest de A jeugd het zondag 19 november het opnemen tegen HVA uit Annen.
Al direct vanaf het begin was duidelijk dat VAKO de betere ploeg was. Al snel was het 0-2. Door wat laks te verdedigen kwam HVA terug tot 1-2. Daarna kwam VAKO beter in het spel en kon uitlopen naar 1-9. Met de rust was de tussenstand 3-14. In de rust nog even de verbeterpunten benoemd en vol goede moed de 2e helft in. Het was VAKO dat weer goed van start ging met snelle aanvallen. De bal werd goed opgebracht en de ruimte die er was, werd goed benut. Zo konden ze verder uitlopen naar 3-18. Soms werd er onvoldoende gelopen zonder bal en was er onvoldoende beweging zonder bal. HVA pikte ook in de 2e helft een doelpuntje mee 4-18. De verdediging was goed op dreef. Ook keepster Lyanne wist menig schot op doel goed te keren. Tegen het einde van de wedstrijd lieten de dames van VAKO het een beetje afweten. Na wat aanwijzingen vanaf de bank kwam er toch nog een paar goede aanvallen, waar gescoord kon worden uit concepten 24 en 42. In de laatste 45 seconden wist Sannelis te scoren uit 2 mooie break-outs, wat de eindstand bracht op 4-25.


Een tevreden coach.


A jeugd speelt gelijk tegen V&S.                                                                        12 November 2017


Vlak voor de wedstrijd kregen we te horen dat Lisanne Rona er niet bij kon zijn, vanwege een epileptische aanval. In allerijl de keepster van C1 geregeld en gelukkig kon Lyanne Mulder op tijd in de sporthal zijn om de wedstrijd te beginnen. Ook Sannelis Postma deed mee en deed dit heel goed en wist zelfs 3x te scoren.

V&S stond op de 2e plaats in de poule, dus het zou niet gemakkelijk worden. Al vrij snel stond VAKO met 0-4 achter en leek het een deceptie te worden. Na wat motiverende woorden vanaf de kant, gingen de dames beter spelen. Met name de dekking werd beter en ze kregen beter grip op de rechteropbouw. Ook de rechterhoek wist te scoren vanaf de achterlijn. Langzaam kwamen de dames van VAKO beter in hun spel en wisten het doel te vinden. Leonie Albring vanaf de linkerhoek 1-4, Sabine Polling 2-5 en Kim Tolner na goed instarten 3-6. Toch was het V&S dat 3-7 wist te scoren. De dames pepten elkaar goed op en stonden te ballen als 1 team, leuk om te zien. Het was nu zaak om aansluiting te krijgen. Kim Tolner vanaf de linkeropbouw 4-7, Leonie Albring weer vanaf de linkerhoek 5-7 en Sannelis Postma vanaf de rechterhoek 6-7. Het team ging er weer in geloven en bleven vechten voor iedere bal. Nienke Hendriks zette het spel goed uit en hierdoor ontstonden er kansen voor de andere speelsters. Sabine Polling 8-9 en Kim Tolner 9-9. Nu proberen bij te blijven tot aan de rust. Toch was het V&S dat 2x op rij wist te scoren 9-11. Met nog 5 minuten te spelen bracht Kim Tolner 10-11 op het scoreboord en Sabine Polling uit een break out 11-11. In de laatste seconde van de 1e helft bracht Sabine Polling met een afstandschot de stand op 12-12.

In de 2e helft moest de dekking goed dicht blijven en in de aanval moest er meer individuele acties gemaakt worden. De ruimte was aanwezig. Het spel was soms nog wat te statisch. Beide teams stonden sterk in de dekking en aanvallend kon er weinig gebracht worden. Het was V&S dat op 12-14 kwam. Inmiddels waren er 8 minuten gespeeld in de 2e helft. Het spel werd wat grimmiger en er werd teveel afgeklemd, met name door V&S. Sabine Polling wist 2x te scoren, 14-15. Lara Hoven moest voor 2 minuten naar de kant voor een nuttige overtreding op de opbouwster van V&S, In overtal wist V&S slechts 1x te scoren 14-16. Marieke Rona vanaf de rechteropbouw met een goed sprongschot 15-16. Bij de stand 15-17 was het de goed keepende Lyanne Mulder die VAKO in de wedstrijd hield door 2 geweldige reddingen in een 1 tegen 1 situatie. Kort daarna was het Sannelis Postma uit een snelle tegenaanval die 16-17 scoorde. Sabine Polling 17-17 en 18-17 uit een strafworp. Voor het eerst in deze wedstrijd VAKO op voorsprong. Sannelis Postma met een break out 19-17. Met nog een kleine 10 minuten te spelen moesten we zorgen de voorsprong te behouden. V&S gooide alles in de strijd en ging nog harder verdedigen. Sabine Polling kon aanleggen voor een strafworp en ook deze werd benut 20-17. Toch was het V&S dat weer langszij wist te komen 20-20. In de laatste seconden van de wedstrijd ging Sabine Polling voor een doelpoging maar werd bewust op haar keel geraakt. Hierdoor ging de bal naast en volgde er een vrije worp. Deze ging er niet meer in. Eindstand 20-20.

Een heel goede wedstrijd van de dames van VAKO met heel veel strijdlust.


Bernard*****


Dames A jeugd spelen goede wedstrijd tegen Borger.                                    5 November 2017

Vooraf waren we gewaarschuwd voor Borger. In de uitslagen hadden ze iedere keer met ruime cijfers gewonnen.
Vanaf het begin zaten de dames goed in de wedstrijd. Het 1e doelpunt was voor VAKO door Sabiene Polling. De score bleef verassend genoeg steeds om en om gaan. De dames lieten goede aanvallen zien, steeds ingezet door Nienke Hendriks. Met de rust was er een kleine achterstand. Na een kleine peptalk begonnen de dames aan de 2e helft. De eerste 3 doelpunten waren voor VAKO, de achterstand was weg gewerkt en ze kwamen zelfs op voorsprong. Marieke Rona wist ook deze wedstrijd het doel een paar keer te vinden en ook Kim Tolner en Nienke Hendriks lieten zien goede progressie te maken. Ook zij wisten te scoren. Lisanne Rona wist een paar keer een goede stop te verrichten en zodoende bleef VAKO in het spoor van Borger.
De verdediging zat goed dicht en er werd echt als team gevochten voor ieder puntje. De dames hielden het hoofd koel en bleven goede aanvallen opzetten. Ook Borger hield de verdediging goed dicht en steeds bleef het verschil 1 doelpunt.
Tegen het einde van de wedstrijd zat er misschien een stunt in, maar helaas de teller bleef steken op 16-16.
De dames hebben laten zien dat er progressie in het team zit, als deze lijn wordt doorgetrokken komen er vanzelf meer punten.

Bernard*****

A jeugd pakken hun eerste punten in Leens.                                                       29 Oktober 2017

Zondag 29 oktober een uitwedstrijd tegen Merna. Het begin was goed. Direct al een 0-2 voorsprong om dat Sabine 2x wist te scoren vanaf de linkeropbouw. Toch wist Merna op gelijke hoogte te komen. De cirkel werd niet goed genoeg verdedigd, 2-2. Het tempo in de wedstrijd lag niet echt hoog, ook het baltempo was bedroevend laag. Het spel was te statisch. Tegen dit Merna lagen er mogelijkheden om te winnen. Door weer een fraai doelpunt na een schijnbeweging van Sabine en een goed sprongschot van Marieke werd het 2-4. De verdediging kwam beter te staan en Merna had moeite een gaatje te vinden. Het waren Sabine, na goed doorgaan en Leonie vanaf de linkerhoek die de stand op 3-6 brachten. We stonden nu los van Merna en moesten proberen deze voorsprong vast te houden. Merna wist voor rust nog te scoren uit een strafworp, maar de ruststand werd voor het rustsignaal op het bord gezet door Sabine 4-7.
Na wat korter aanwijzingen en er op gehamerd dat het sneller moest, met meer beweging zonder bal begon VAKO aan de 2e helft. Door te slap verdedigen kwam Merna terug in de wedstrijd, 6-7. Na nog maar eens een opper vanaf de bank dat het tempo omhoog moest en meer instarten zonder bal, brak er een goede fase aan voor VAKO. Er kwam meer beweging en de aanval ging hierdoor beter lopen. Er kwamen zo meer kansen, was het niet dat de scheidsrechter steeds net te vroeg affloot. De dames bleven er in geloven en wisten weer te scoren, 6-8 door Kim. Toch gaf Merna zich nog niet gewonnen en bleven er alles aan doen om bij te blijven. Door een goede combinatie van opbouw met de cirkel kon ze vrij doorlopen, 7-8. Met nog ongeveer een kwartier te spelen begon VAKO beter te spelen.
De dames wisten de voorsprong verder uit te bouwen naar 7-12. Marieke die het steeds beter gaat doen op de rechteropbouw wist weer te scoren 7-9.  Kim wist zich een weg te banen door de verdediging van Merna, 7-10. Lara pikte ook haar doelpuntje mee door te scoren vanaf de linkerhoek, 7-11. Marieke nog een keer vanaf de rechteropbouw. 7-12. Yvette die nog steeds droog staat kon haar 1e doelpunt maken en legde aan voor een strafworp. Helaas de bal ging naast. In de laatste seconden van de wedstrijd werd Kim gevloerd en opnieuw een strafworp. Kim wilde hem zelf nemen, maar de coach besloot anders. Opnieuw kon Yvette aanleggen en wist nu de stafworp weel te benutten, 7-13.

Doelpunten gescoord door: Sabine 5, Marieke 3, Kim 2, Leonie 1, Yvette 1, Lara 1.

Een welverdiende overwinning. Ondanks het mankement in de ploeg van een aantal speelsters met kleine blessures. Iedereen doet zijn uiterste best en werkt als een collectief.

Bernard

*****

Dames A jeugd Verliezen ruim van SVBO.                                                        15 Oktober 2017

De dames A jeugd moesten spelen tegen koploper SVBO. Dit team had hun 2 wedstrijden beiden met ruim verschil gewonnen.
Al vanaf de 1e minuut was duidelijk dat de A meiden het moeilijk zouden krijgen. SVBO speelde in hoog tempo en waren zeer balvaardig. Toch wist VAKO in het begin goed bij te blijven. Hierdoor ging SVBO nog agressiever verdedigen en maakte het onze meiden erg lastig.
In de 2e helft werd het alleen maar erger en nog meer onsportiever. De coach van SVBO pepte zijn meiden nog meer op en er werd helaas door de scheidsrechter niet of nauwelijks tegen opgetreden. Het werd zelfs zo erg dat er meiden van VAKO helemaal over de rooie naar de kant kwamen om even bij te komen. De coach van SVBO vond het nodig zich soms met de speelsters van VAKO te moeten bemoeien, hetgeen de sfeer niet ten goede kwam.
Toch bleven de meiden van VAKO zich goed verweren en lieten met name in de verdediging zien dat er progressie in zit. Er werd goed verdedigd en de op het laatste moment opgeroepen Lyanne Mulder stond goed te keepen. Ook Sannelis Postma stond haar mannetje en wist van geen ophouden. In aanvallend opzicht wisten de meiden soms goede dingen te laten zien en kon er fraai gescoord worden. Marieke Rona een paar keer met een goed sprongschot, Kim Tolner door goed instarten, Nienke Hendriks door zich goed door de verdediging te wurmen en Sabine Polling fraai van afstand. Ook Yvette van der Staal komt steeds beter in haar spel en legt goede druk vanaf de hoek. Iedereen heeft laten zien dat ze graag willen en ook op de trainingen zit er progressie in.
De wedstrijd ging verloren met 9-29. Helemaal geen schande tegen dit team.

De volgende wedstrijd is 29-10-2017 in Leens tegen Merna. Hier liggen zeker kansen.

Bernard


*****

A jeugd maakt het E en O niet lastig.                                                                1 oktober 2017

Dor het terugtrekken van Jahn II uit de competitie moesten de dames A dit weekend wel spelen. Gelukkig was iedereen aanwezig. De geblesseerden Nienke, Lara en Sabine gingen het ook proberen. Er waren van de C jeugd Sanneli Postma en Gwen Arnold bereid gevonden mee te spelen, hetgeen ze zeer verdienstelijk hebben gedaan.
We wisten dat E&O een lastige tegenstander zou zijn. Het was een team met een aantal grote/stevige dames en een goede keepster. In het begin ging de score gelijk op 3-3. Daarna was het E&O dat het tempo omhoog gooide en sneller ging spelen. Zodoende wisten ze uit te lopen en de ruststand te brengen op 6-14. Marieke kwam verkeerd terecht, waardoor haar enkel dubbel klapte. Gelukkig kon ze toch nog een paar keer kort meespelen. Hopelijk valt de blessure mee. Na de pauze ging E&O op dezelfde voet verder en bij VAKO moesten de licht geblesseerden steeds vaker wisselen. Toch lieten de dames het koppie niet hangen en bleven goede aanvallen spelen. Er was helaas te vaak balverlies door dat de speelster die werd aangespeeld te dicht op de verdediging van E&O stond. De pass kwam niet aan en leverde een break-out op voor E&O. De wedstrijd werd verloren met 10-25.
Jammer dat het team teveel geblesseerden heeft en nog niet voltallig heeft kunnen trainen.

Bernard


*****
Is dat doelsaldo toch nog ergens goed voor
                                              2 April 2017

Zondag 2 april was het dan zover, nog „even” de laatste wedstrijd spelen tegen BlueStars. En zolang er niet werd verloren met 33 doelpunten verschil was het kampioenschap in principe binnen. Na de 8-10 thuis nederlaag van de vorige week waren de dames klaar voor revanche, maar waren voorbereid op opnieuw een zware pot. Er werd sterk begonnen en het was VAKO dat op een 0-1 voorsprong kwam. Dat duurde echter niet lang en de gehele eerste helft ging het gelijk op wat het bracht op een 6-6 ruststand. Na een praatje in de rust werd er met iets minder concentratie begonnen aan de tweede helft, waardoor er meteen een aantal breaks tegen kwamen. Na drie punten achter hebben gestaan kwamen de VAKO dames toch weer wat dichterbij, maar helaas met twee gemiste penalty’s (aan de andere kant hield Lisanne Rona er dan ook weer twee tegen) was het net te weinig. De eindstand kwam daarmee op 10-9, wel een punt beter dan vorige week. Het is jammer dat de laatste twee wedstrijden tegen BlueStars verloren zijn gegaan, maar met 22 punten uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van +102 (32 meer dan de nummer twee) weten ze toch kampioen te worden. Ik ben daarmee trots op het team wat er dit jaar stond, de dames hebben dit jaar als team enorme stappen voorwaarts gemaakt en ik ben blij dat ik een kleine bijdrage aan heb kunnen geven. De spanning waarmee ze bijna elke wedstrijd weer ingingen, het positieve opjutten van elkaar, het inzicht hebben in het spelletje, maar ook totaal niet bang voor de tegenstander. Maar bovenal trots op alle negen dames die er elk weekend weer vol tegenaan gingen. Volgend seizoen gaan de dames over naar de A-jeugd, wat een nieuwe uitdaging is maar ook kansen geeft om opnieuw verder te groeien als team.

Corteo!

Mister Coach


*****

Kampioenswedstrijd B-jeugd                                                     26 Maart 2017


De belangrijkste, moeilijkste en zenuwslopende wedstrijd van het hele jaar hadden we vandaag tegen Blue stars uit Winschoten. De eerste helft hebben we meegekregen van Dennis om goed de wissels te doen en veel in te starten zonder bal maar helaas was dit niet het geval en gingen we slordig met de bal om waardoor blue stars de kans had om break te lopen of om de aanval rustig te spelen. De eind stand van de eerste helft was 4-5.
We wisten natuurlijk hier moeten we wat aan doen want om 2 punten te laten gaan was ook geen optie dus gingen we met volle moed en nog steeds alle zenuwen de 2e helft beginnen. Door goed in te starten waren er wat gaten vrij en kregen we penalty's mee, maar tot verbazing zaten ze er allemaal niet in. De eindstand is 8-10 geworden. Natuurlijk door onze zenuwen, slordig spel en het wisselen van posities hebben we helaas verloren. Volgende week hebben we nog een keer een wedstrijd tegen blue stars uit in winschoten! Ons doel is om nu wel de 2 punten naar huis te nemen en daarna ons kampioen te vieren want we hebben tenslotte wel de meeste punten en doelpuntensaldo!


Nr 4*****

VAKO B1 - Jahn II B1
                                                                12 maart 2017


De wedstrijd begonnen we matig. Direct de eerste minuut scoorde Jahn II. We stonden dus achter, maar als koploper konden we dat natuurlijk niet laten gebeuren. We wilden winnen! Toen we eenmaal echt in de wedstrijd zaten ging het steeds beter. Doordat we ons eigen spel bleven spelen en het tempo op voerden. De ruststand was daarbij 11-4 voor VAKO.
De 2e helft ging heel goed we voerden het tempo nog meer op en we waren allemaal nog wat scherper. De verdediging stond goed en er werd goed overlegd onderling. Door de goede wissels en de mooie breaks was de einduitslag 26-5 voor VAKO.

Weer twee punten der bij!!


Nummer 1


*****

VAKO B-Jeugd - Jahn II                                                            8 Januari 2017

Vandaag stond een wedstrijd tegen Jahn II op het programma. Aangezien we de vorige keer met een stand van 22-7 hadden gewonnen gingen we vandaag met veel motivatie de wedstrijd in. We hadden de opdracht gekregen op snel op te bouwen wat in de eerste helft goed lukte. Verdedigend stonden we goed en door de vele wissels in de aanval kwamen er veel mogelijkheden vrij voor de cirkel om een paar mooie doelpunten te maken. De eerste helft stonden we voor met een stand van 3-14. Na de rust hoefden we eigenlijk niet veel aan ons spel te veranderen. Het belangrijkste was vooral om ons eigen spel te blijven spelen aangezien de tegenpartij wat slordig begon te spelen. Gelukkig konden wij profiteren van hun balverlies door veel breaks te lopen waardoor we uit liepen naar een eindstand van 7-24.


Nummer 8


*****

VAKO B-jeugd pakt de punten bij Aeolus.                                       18 December 2016


Het zou vandaag een lastige wedstrijd gaan worden want Milena en Kim zijn ziek. Aan het begin van de eerste helft ging het goed iedereen speelde snel over en zo kwamen de gaten vrij. Daarna ging het minder want iedereen werd vermoeid en zo stonden aan het eind van de eerste helft gelijk met 6-6. In de tweede helft stonden wij vrij snel achter met 7-6. Later kwamen wij weer terug met een voorsprong doordat we weer beter gingen overspelen en voornamelijk verdedigen. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 13-16.

Doelpunten: Nienke, Marieke, Leonie en Sabine

Nr. 11


*****

VAKO Dames B spelen moeizame wedstrijd bij Merna, maar winnen toch. 13 November 2016


Na een goede overwinning van vorige week begonnen we met veel motivatie aan de wedstrijd van deze zondag in Leens, tegen Merna. Milena's vader was coach en had ons aan het begin van de wedstrijd verteld wat we moesten doen. Ondanks de goede motivatie stonden we wel te slapen in het veld en hielden we ons niet aan de afspraak wat was snel opbouwen, goed praten in de verdediging, op tijd uitstappen etc. We wisten de eerste helft spannend af te sluiten met 4-5. In de rust werden we goed wakker geschud door onze coach en kregen we onze kop weer goed bij het spel. In de tweede helft hebben we keihard geknald, veel breaks gelopen en een paar mooie wissels (gelukkig nu zonder balverlies) te maken. Hierdoor werd de eindstand 9-13.

Nummer 6

Doelpunten: Sabine, Kim, Nienke, Milena en Marieke.


*****

VAKO B jeugd winnen makkelijk
                                                 6 November 2016

We moesten vandaag thuis tegen Jahn II uit stadskanaal.
We gingen er met goede moed tegen aan.In de eerste helft waren we sterk in de verdediging en aanval.
Het bleek al snel dat we de betere partij waren en begonnen de rust met 12-2.
De tweede helft bleef goed maar we zwakten iets af en stapten niet meer zo goed goed uit.
Maar door gewoon goed te knallen hebben we de wedstrijd gewonnen met 22-7.
Zondag 20 november om 15:30 spelen we weer thuis en hopen we op veel publiek die ons komt aanmoedigen!

Nr 4


*****

VAKO dames B jeugd spelen goede laatste wedstrijd.                 5 juni 2016

De bekercompetitie is nu ten einde. De laatste wedstrijd was tegen HVA in Vries. De dames waren van plan er een goede wedstrijd van te maken. Omdat keepster Lisanne Rona er niet bij was stond de keepster van de D jeugd, Lyanne Mulder op doel. Ook speelden Marieke Rona en Carla Knol niet mee. De eerste paar ballen waren wat onwennig voor Lyanne Mulder en leidde dan ook tot 2 doelpunten voor HVA, hierna ging het een stuk beter en verrichtte Lyanne een paar goede reddingen. De hele wedstrijd werd ze maar 3x gepasseerd. Het eerste doelpunt kwam op naam van HVA en ook de 1-2 was voor HVA. VAKO was wakker geschud en ging beter spelen. De aanvallen werden goed opgezet en uitgespeeld. Met name in de 2e helft werden de concepten prima uitgespeeld en kwamen er veel doelrijke kansen, die soms op fraaie wijze werden benut. De ruststand was 8-3 voor VAKO. In de 2ehelft werden er nog 2 strafworpen gestopt door de keepster van HVA. VAKO was de betere ploeg en wist uiteindelijk ruim te winnen met 14-3. Voor het veeltallige publiek was dit een leuke wedstrijd om naar te kijken. De huidige trainer/coach Bernard Cheret gaat volgend seizoen met dames 1 verder en Dennis Steenhuis, dit seizoen ook al als begeleider/trainer aanwezig gaat zich helemaal toeleggen op de dames B jeugd, naast het zelf spelen in heren 1.

De doelpunten kwamen op naam van Sabiene Polling 6, Marny Bruiniers 4, Kim Tolner 4.

Bernard Cheret


*****

Dames B jeugd winnen ook laatste wedstrijd.                           10 April 2016

De laatste tegenstander was Blue Stars uit Winschoten. De eerste 10 minuten ging het goed, een ruime voorsprong. Daarna zakte het een beetje weg en kon Blue Stars met een 5-6 voorsprong de rust in gaan. Na de rust was het 1e doelpunt weer voor Blue Stars 5-7. Het laatste kwartier van de wedstrijd was voor VAKO. Door goed te verdedigen en in de aanval steeds rustig de aanval op te zetten en waar mogelijk de snelle tegen aanval te spelen was het toch VAKO dat de winst wist te pakken. Na een achterstand van 7-9 werd het toch nog 10-9 voor VAKO. De meiden die dit seizoen voor de eerste keer als B jeugd speelden hebben een goede prestatie geleverd en zijn gedeeld 5e geworden. Het team kan ,wanneer ze lekker in de wedstrijd zitten mooie aanvallen uit diverse goed ingestudeerde concepten laten zien. Alleen in de verdediging zijn we soms nog wat te laat en moet er harder gewerkt worden.e competitie 2015/2016 zit er op.D


Doelpunten: Marny Bruiniers 4, Sabiene Polling 3, Marieke Rona 2, Kim Polling 1.

Bernard Cheret


*****

VAKO dames B jeugd spelen goed tegen JahnII.                       3 April 2016

Met een gehavend team op weg naar JahnII in Stadskanaal. Afwezig waren: Kim Tolner, Marny Bruiniers, Carla Knol, Dana Rona. Na wat instructies voor de wedstrijd vol goede moed het veld in. Het was JahnII dat de score opende. Er werd te laat uitgestapt en Lisanne Rona had het nakijken 1-0. Kort daarna uit concept 42 kon Sabine Polling de stand gelijk maken 1-1. Daarna was het VAKO dat door goed spel in de aanval en later ook in de verdediging verder kon uitlopen. De 1-2 gescoord door Nienke Hendriks vanaf de cirkel na goed te zijn vrijgespeeld door Milena Sasso. Leonie Albring vanaf de linkerhoek 2-3. Sabine Poilling uit een break-out 2-4. Toch was het JahnII dat het bleef proberen. Doordat VAKO in deze van de wedstrijd in een wat mindere fase zat kon JahnII weer gelijk komen 4-4. Met nog 10 minuten te spelen in de 1ehelft was het toch VAKO dat goed door bleef gaan. Weer was het nienke Hendriks vanaf de cirkel, dir keer vrij gespeeld door Leonie albring 4-5. Milena Sasso uit een strafworp 4-6 en de ruststand 4-7 kwam uit een hele mooie aanval na een balonderschepping van Nienke Hendriks op naam van Milena Sasso. Na wat aanwijzingen in de rust er weer vol tegenaan. Deze wedstrijd kon gewonnen worden. VAKO had de opdracht gekregen de aanvallen goed op te zetten en veel concepten te spelen. Dit ging prima. Er werd goed gelopen en ingestart zonder bal. Direct na rust wist VAKO uit te lopen naar 4-10 door doelpunten van Marieke Rona uit een 9 meter, Nienke Hendriks vanaf de cirkel en uit een break-out. Het nu zaak door te drukken. De gevaarlijkste speler werd goed afgeschermd en zodoende wist VAKO veelvuldig in balbezit te komen. Het spel bleef goed verzorgd en de opdrachten werden goed uitgevoerd. Mede door een paar goede reddingen van de goed keepende Lisanne Rona wist VAKO te voorkomen dat JahnII weer terug in de wedstrijd kon komen. Sabiene Polling vanaf de linkeropbouw na goed doorgaan 5-11. Eline Arnold wist fraai te scoren vanaf de rechterhoek 5-12. Leonie Albring vanaf de middenopbouw na een goede schijnbeweging 6-13. Na een fraaie actie van Sabiene Polling op de linkeropbouw 6-14. Na goed gespeeld te hebben met veel druk wist Milena Sasso, Sabiene Polling helemaal vrij te spelen op de linkeropbouw 6-15. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was ook van Sabiene Polling 6-16. Een welverdiende overwinning na goed spel. Ook degene die deze wedstrijd niet hebben gescoord hebben hun steentje bijgedragen aan deze fraaie overwinning. Zondag 10 april is de laatste competitie wedstrijd in Vries om 09.45 uur tegen Blue Stars.


Doelpunten: Sabiene Polling 6, Nienke Hendriks 4, Milena Sasso 2, Leonie Albring 2, Marieke Rona 1, Eline Arnold 1.

Bernard Cheret


******


Dames B jeugd verliezen van E&O.
                                             6 Maart 2016

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden stond al bij het begin vast. E&O is een goede ploeg, met snel spel en makkelijk scorende opbouwers. Toch was het VAKO dat de score opende nadat E&O al diverse kansen had gemist. In de beginfase van de wedstrijd kon VAKO goed meekomen en lieten ze zien te kunnen handballen. Er werd goed rondgespeeld en de kansen  werden benut. Marny Bruiniers 1-0 en Nienke Hendriks 2-2. Het tempo ging bij E&O omhoog en ze kregen meer kansen. De VAKO dames waren te langzaam terug en hierdoor kwam de tegenstander veelvuldig makkelijk vrij voor de keeper Lisanne Rona. Sabiene Polling na een draaibeweging 3-6 en Marny Bruiniers met een geplaatst schot zorgde voor de ruststand van 4-12. De koppies moesten de 2e helft omhoog en er moest beter gepraat worden in de verdediging. Ook inlopen zonder bal was belangrijk, mede omdat E&O zeer open stond te verdedigen. Het wilde niet zo goed lukken en er werd teveel balverlies geleden. Het geloof was er niet meer. Marny Bruiniers scoorde 5-14 en 6-16. Sabine Polling vanaf de opbouw na goed instarten 7-19. Ilse Arnold die het mocht proberen op de opbouw ging goed door en wist fraai te scoren 8-19. Het laatste doelpunt voor VAKO was van Sabine Polling 9-30. Een teleurstellende uitslag. Het verschil was te groot. De dames zijn tot meer in staat, alleen dan moeten de koppies meer omhoog en allemaal dezelfde kant op staan. Meer werken als team.

Doelpunten: Marny Bruiniers 4, Sabiene Polling 3, Nienke hendriks 2, Ilse Arnold 1.

Bernard Chere
t  

*****
 
B jeugd komt er niet aan te pas tegen HVC.                                21 februari 2016

Dat HVC een goed team  heeft was bekend. Ze spelen veel op de break out en de opbouwers scoren makkelijk. Toch waren het de meiden van VAKO dat in het begin van de wedstrijd de betere ploeg waren. De concepten werden goed uitgespeeld en er werd goed verdedigd. Tussenstanden waren    1-3, 3-5. Door 2 benutte strafworpen kwam HVC op gelijke hoogte 5-5. Uit een break-out scoorde ze nog 7-6, daarna konden ze makkelijk verder uitlopen naar 10-6. Sommige speelsters van VAKO kwamen niet meer in hun spel en lieten het koppie hangen. Degene die het spel naar zich toe moeten trekken en de lijnen moeten uitzetten gaven niet meer thuis. De ruststand was 12-8. Na nog een kleine peptolk in de rust er weer tegenaan. In de verdediging lieten de meiden teveel gaten vallen. De cirkel werd niet goed verdedigd en de instartende speelsters kwamen teveel vrij voor de keepster Lisanne Rona. Het geloof in een goed resultaat was er niet meer en de koppies gingen nog verder omlaag. De wedstrijd ging verloren met 27-16. Teveel tegen doelpunten, wat niet nodig was geweest. Komende weken zal er hard getraind moeten worden, want er komen zware wedstrijden aan tegen E&O en SVH.
 
Bernard Cheret
 
 
*****
 
Dames B jeugd winnen ruim van Merna.                                     13 februari 2016

De laatste twee wedstrijden gingen de meiden steeds goed van start en kwamen op voorsprong, maar daarna zakte het wat in en konden ze niet doordrukken. Dat moest deze wedstrijd anders. Ze gingen goed van start en kwamen op 2-0 voorsprong door Marny Bruiniers en Nienke Hendriks. Ook nu weer een kleine. inzinking en daardoor kon Merna op voorsprong komen 2-4. Er werd gewisseld en er werd nu meer gelopen zonder bal. De vaak goed uitgespeelde concepten leverden mooie doelpunten op. Leonie Albring, pas geopereerd aan haar mond, speelde toch een goede wedstrijd en wist fraai te scoren vanaf de linkerhoek, 3-4.Sabiene Polling kon een afgeketste bal van Marieke Rona zo in het doel gooien en even later een goed uitgevoerde vrije worp, 5-5. Het tempo in de wedstrijd ging omhoog en de bal werd beter rondgespeeld. Ook werd er nu gescoord uit de snelle overgang, waar op getraind wordt. Sabiene Polling die goed samenspeelde met Nienke Hendriks wist hieruit 6-5 te scoren. Ook de break out wordt steeds beter uitgevoerd, weer Sabiene Polling 7-5. Uit een vrije worp 9-5 door Marny Bruiniers. Omdat iedereen zich goed aan de gemaakte afspraken hield wisten de meiden steeds beter in hun spel te komen. De aanvallen gingen beter lopen. Vlak voor de rust scoorde Marny Bruiniers nog 3x op rij, zo was de ruststand 12-6 in het voordeel van VAKO. NU was het zaak dit door te zetten in de 2e helft. Het spel werd wat slordiger en er werd moeilijker gescoord. Toch was het VAKO dat verder kon uitlopen, mede door goede doelpunten van Marny Bruiniers, Sabiene Poilling, Leonie Albring en een benutte strafworp van Kim Tolner. Het was voor de coaches lastig om iedereen voldoende speeltijd te gunnen. Het team was bijna compleet, alleen Lara Hoven speelde nog niet mee vanwege een blessure. Sommige speelsters moesten nu op een andere positie spelen, bv. Ilse Arnold en deden dit naar behoren. Uiteindelijk werd er ruim gewonnen met 20-8, na een goede wedstrijd waarin de meiden hebben laten zien dat er progressie zit in hun spel.
 
De tevreden coaches Dennis Steenhuis en Bernard Cheret
 
 
*****
 
Dames B jeugd laten punten liggen bij HVZ-Vivendi.                 31 Januari 2016

Op de vroege zondag ochtend werd er vertrokken via een toeristische route naar Dalen, daar eenmaal aangekomen was de kantine nog dicht en dus geen koffie voor de meegereisde ouders. Dan nu de wedstrijd, het begin ging voorspoedig voor de VAKO dames. Al vrij vlot kwamen de dames op een 0-5 voorsprong door goede individuele acties en goed uitgespeelde systemen afgemaakt door Marny Bruiniers (2x) en Sabine Polling (3x). Maar vooral door een goede verdediging en goed keepende Lisanne Rona kwamen de dames van HVZ-Vivendi er niet aan te pas. Eind van de eerste helft verzwakte het team wat, wat resulteerde in een ruststand van 2-5.
Na een bespreking in de rust, blijven verdedigen als in de eerste helft en systemen draaien om gaten te trekken in de aanval. Ging het in de tweede helft een stuk moeizamer dan in de eerste helft. Sabine Polling wist nog wel te scoren maar langzamer hand kwam HVZ-Vivendi dichterbij tot een gelijke stand van 6-6. HVZ-Vivendi, maar ook de scheids kreeg meer vertrouwen in de overwinning van de thuis club. De dames hielden het vol en met een mooie vrije bal van Marny Bruiniers en opnieuw een goed uitgevoerd systeem, afgemaakt door Sabine Polling stond het met nog een minuut te spelen 8-8. Helaas wisten de dames van HVZ-Vivendi in de laatste seconden met een afstandsschot via de lat nog te scoren wat de eindstand op 9-8 bracht.
Na een goede eerste helft en een iets mindere tweede helft, was zeker één punt en misschien zelfs wel twee verdiend geweest. Helaas zijn het er geen geworden, maar met volle moed gaan de dames zich richten op de volgende wedstrijd, zaterdag 13 februari, 18.20u tegen hekkensluiter Merna. Een grote hoeveelheid publiek is gewenst om de dames te ondersteunen.

De assistent-coach


 
                                      *****
 
Dames B jeugd winst na sterk begin.                                               24 januari 2016

De thuiswedstrijd tegen Hazewind zou lastig worden want de 1e wedstrijd was 11-11 geworden. We wisten wie voor gevaar zouden zorgen en hadden dit goed staan in de verdediging. Marieke Rona ging goed door op de rechteropbouw en scoorde de 1-0. Na weer een snelle aanval wist Marny Bruiniers de bal goed door te spelen naar de vrijstaande Nienke Hendriks, 2-0. Een paar aanvallen later, na eerst een break-out gemist te hebben nu toch goed afgerond door Nienke hendriks, 3-0. Sabine Polling na een overhaal beweging 4-0 en uit een wissel 24, 5-0. In deze fase van de wedstrijd ging het te gemakkelijk en werd Hazewind wakker geschud door hun coach. Ze konden terug komen tot 5-3. Leonie Albring uit een snelle tegen aanval 6-3 vanaf de linkerhoek. Sabine Polling kon vrij doorlopen na een goede aanspeelbal van Ilse Arnold, 7-4. De ruststand was 7-5. De meiden waren gewaarschuwd en moesten in de verdediging beter uitstappen op de beide opbouwers. De cirkelloopster moest beter afgeschermd worden. Toch was het Hazewind dat op voorsprong kon komen 7-8. Sabine Polling kon weer vrij inlopen en scoorde de gelijkmaker 8-8 en de 9-8. Nog 1x kwam Hazewind tot scoren 9-9. Het beloofde een spannend slot te worden. De meiden van VAKO bleven goed de bal rond spelen en wachtte op hun kansen. De 10-9 en 11-9 kwamen van Sabine Polling en het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor NienkeHendriks die goed doorging nadat ze vrij gespeeld was op de cirkel 12-9.
 
De tevreden coaches Dennis en Bernard
 
 
 
                                     *****
 
Dames B jeugd VAKO veel te slap.                                               20 december 2015

De uitwedstrijd tegen Blue Stars, 8e op de ranglijst, hoefde geen lastige wedstrijd te worden. Deze wedstrijd bleek dat de dames niet goed bij de les waren. Te slap verdedigen en in de aanval te statisch. De score werd geopend door Blue Stars. Marny Bruiniers wist vanaf de rechteropbouw 1-1 te maken. Bij de stand 2-1 stopte de goed keepende Lisanne Rona een strafworp. Een paar aanvallen laten mocht Nienke aanleggen voor een strafworp maar mistte, uit de rebound wist Marny Bruiniers te scoren 2-2. Sabine Polling scoorde fraai uit een vrije worp 3-3. Leonie Albring wist na goed doorgaan op de rechterhoek te scoren 3-4. Na een overhaalbeweging kon Sabine Polling de score brengen naar 3-5. In deze fase van de wedstrijd was VAKO de betere ploeg en kon verder uitlopen naar een 3-8 voorsprong door doelpunten van Marny Bruiniers 2x en Marieke Rona 1x. De ruststand was 4-8 in het voordeel van VAKO. In de 2e helft moest er meer snelheid inkomen en meer gelopen worden zonder bal. Het was te statisch. Sabine Polling kon na een goede draaibeweging op de linkeropbouw de score op 4-9 brengen. Blue Stars liet het er niet bij zitten en knokte zich terug in de wedstrijd 7-9. VAKO kwam door een uitsluiting bij Blue Stars in overtal en hieruit wist Marieke Rona te scoren vanuit een vrije worp, nadat Nienke Hendriks de bal goed had breed gelegd. In de volgende aanval was het Nienke Hendriks zelf die kon scoren uit een snelle tegen aanval 7-11. Sabine Polling mocht aanleggen voor een strafworp maar schoot recht op de keepster. Een aantal dames zaten er doorheen en raakten vermoeid. Weer een strafworp voor VAKO, nu was het de beurt aan Ilse Ronald om deze benutten. Ze schoot hem fraai binnen door goed in de hoek te schieten 7-12. Blue Stars probeerde nog in de laatste 10 minuten dichterbij te komen. Er kwamen een paar goede snelle aanvallen en daaruit wisten ze te scoren 10-12. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor Leonie Albring vanaf de linkerhoek 10-13. Door deze overwinning staan de dames nu halverwege de competitie op een goede 4e plaats. Dit is een goede prestatie. Nu met een goed gevoel de 2e helft van de competitie beginnen.
 
Doelpunten gemaakt door: Marny Bruiniers 4, Sabine Polling 3, Marieke Rona 2, Leonie Albring 2, Ilse Ronald 1, Nienke Hendriks 1.
 
Bernard Cheret
 
 
 
                                     *****
 
Dames B jeugd winnen ruim van JahnII.                                    13 december 2015

Na een paar moeilijke tegenstanders te hebben gehad moesten de dames B jeugd het nu opnemen tegen een ploeg uit de onderste regionen. Dennis Steenhuis nam de vorbespreking voor zijn rekening en de dames begonnen scherp aan de wedstrijd. Het was Marieke Rona die de score opende met een doelpunt vanaf de rechteropbouw 1-0. Sabine Polling scoorde nu 3x op rij, mede dankzij goed samenspel met Nienke Hendriks, 4-0. Marny Bruiniers  die nu in het veld kwam scoorde ook 3x op rij, waarvan 1x uit een goede aanval gespeeld met veel druk, 7-1. De volgende 2 doelpunten waren weer van Sabine Polling, waarvan 1 uit een vrije worp. Nienke Hendriks kon op de break out gaan nadat ze de bal had onderschept en scoorde 10-2. Ook de 11-3 was van Nienke Hendriks nadat Marieke Rona haar goed had vrijgespeeld op de cirkel. De goed keepende Lisanne Rona gooide te snel de bal uit en deze kon onderschept worden door JahnII, die hier gebruik van maakte 11-4. De 12-4 was van Marieke Rona, die wist te scoren uit een vrije worp. Doordat Ilse Ronald Kim Tolner goed aanspeelde op de cirkel wist zij 13-4 te scoren. De ruststand werd 14-4 door een doelpunt van Leonie Albring nadat zij zichzelf had vrijgespeeld op de linkerhoek uit een goede draaibeweging buitenom. In de rust nog even de puntjes op de i gezet en vol goede moed verder. De dames hadden er zin in en gingen vol goede moed verder. De 15-4 werd gescoord door Sabine Polling na een overhaalbeweging. 16-4 door Marny Bruiniers uit een break-out. Nienke Hendriks na goed instarten kon 17-4 scoren vanaf de middenopbouw positie en even later na goed samenspel met Sabine Polling kon die 18-4 scoren. JahnII kon 18-5 scoren nadat de goed keepende Lisanne Rona de bal via de paal achter op haar rug kreeg en zo het doel in ging. De verdediging stond goed en de opbouwers van JahnII kregen weinig kansen. Na niet goed uitstappen wist de opbouw van JahnII de 18-6 te maken. Na goed doorgaan van Kim Tolner kon zij 19-6 scoren. Nienke na een goede schijnbeweging vanaf de middenpositie 20-6. De 21-6 was voor Kim Tolner nu vanaf de cirkel na een goede dreiging van Nienke Hendriks. Marny Bruiniers met een bal strak in de kruising 22-7. Sabine Polling ging in de break-out samen met de van haar blessure herstelde Carla Knol, die fraai wist af te ronden na een pass van Sabine Polling. De laatste 3 doelpunten van deze goede wedstrijd waren van Marny Bruiniers. Hierdoor kwam de eindstand op 26-9 en dit brengt de dames terug op de 4ed plaats in de poule. Een goede teamprestatie.
 
Bernard Cheret 
 
 
 
                                         *****
 
Dames B jeugd verliezen van SVH.                                             29 November 2015

We wisten dat SVH een maatje te groot zou zijn. Ondanks dat de tegenstander erg goed was bleven de meiden gaan voor iedere bal en gaven ze niet op. Met heel veel inzet wisten ze toch nog een aantal keren te scoren. SVH kreeg zelfs 5 strafworpen mee en VAKO moest lijdzaam toezien, hoe er met 20-4 werd verloren.  De doelpunten zijn gemaakt door Sabine, Marny en Marieke. De wedstrijd werd gecoacht door ondergetekende, omdat trainer Bernard Cheret met de heren mee was, want die moesten op ongeveer hetzelfde tijdstip spelen in Sleen.
 
Geja Rona
 
                                                                        *****
 
Dames B jeugd VAKO spelen goede wedstrijd.                            22 November 2015             

De tegenstander Jupiter’75 uit Franeker stond 1 plaats boven VAKO op de ranglijst. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. In het begin liep VAKO achter de feiten aan en wist niet de overhand te krijgen. Marny Bruiniers maakte de 1-1 en een paar aanvallen later uit een vrije worp 2-2. Sabiene Polling nog niet helemaal hersteld van een enkelblessure scoorde de 3-5 na een goede passerbeweging.  Na aanspelen door Ilse Arnold, was het wederom Sabine Polling die 4-6 scoorde. De dames kwamen beter in de wedstrijd en de verdediging zat goed dicht. In de aanval moest er meer gelopen worden zonder bal. Sabine Polling uit een vrije worp 5-7. Nienke Hendriks na een overhaal beweging 6-7 en uit een goed gelopen break-out 7-7. Vlak voor de rust wist Marny Bruiniers 2x op rij te scoren en bracht zo de ruststand op 9-8. Na een kort praatje in de rust weer vol goede moed verder. Leonie Albring zag haar treffer afgekeurd worden omdat het cirkel was. Ze maakte een hele mooie schijnbeweging op de linkerhoek. Sabine Polling vergrootte de voorsprong door 2x te scoren uit een vrije worp en 1x vanaf de opbouw, 12-9. De gegeven strafworp wist Sabine Polling niet te benutten, ze schoot op de paal. Uit een goed ingezet concept wist Sabine Polling te scoren, 13-10. Wanneer de dames het hoofdje er bij konden houden, konden ze misschien de punten in Vries houden. Nienke Hendriks goed vrijgespeeld door Milena Sasso wist te scoren vanaf de cirkel, 14-11. Toch was het jupiter’75 dat weer de aansluiting wist te maken door  2x  op rij te scoren, 14-13. Door goed te verdedigen op de stoor positie wist Kim Tolner de bal te onderscheppen en op de break-out te gaan, die ze goed binnen schoot 15-13. Vlak voor tijd kreeg Marny Bruiniers nog een 2 minuten straf en uit de gegeven strafworp kon Jupiter’75 de eindstand op 15-14 brengen. Dit was een goede wedstrijd van de dames, die gespeeld hadden met veel inzet en passie. Met name de verdediging zat goed dicht.
 
Bernard Cheret
 
 
                                            *****
 
Dames B jeugd niet langer ongeslagen.                                                      8 November 2015

Het B team was dit weekend erg verzwakt door diverse blessures van Dana Rona, Lara Hoven, Sabine Polling. Ziektevan Kim Tolner en afwezigheid van Ilse en Eline Arnold en van Carla Knol. Zodoende bleef  er maar 1 wissel over en wist Sabine Polling mee te spelen op halve kracht. Bij VAKO spelen bij de jeugd een aantal talenten en 2 daarvan hebben we gevraagd mee te spelen. Femke en Daphne van Groeningen waren bereid mee te doen en hebben dit meer dan goed gedaan. Dit geeft goede hoop voor de toekomst.
De wedstrijd was tegen HVC. Een team dat bestaat uit laatste jaars B meiden, die fors waren en beschikten over een goed schot. Voor de dames het wisten stonden ze al achter met 0-3. De dames van VAKO bleven er wel in geloven en deden hun uiterste best. Er werd gevochten voor iedere bal. Sabine Polling scoorde uit concept 24 de 1-3 en even later uit een 9 meter worp 2-4. Marny Bruiniers, die nog teveel uit stand op doel gooit, scoorde vanaf de rechteropbouw 3-7 en 4-10. Uit een hele mooie snelle tegenaanval opgezet door Nienke Hendriks en Marny Bruiniers, wist Milena Sasso vlak voor rust 5-12 te scoren. Na de meiden in de rust wat moed te hebben ingesproken gingen ze goed gemotiveerd de 2e helft in. Daphne en Femke van Groeningen wisten menigmaal een snelle aanval van HVC te onderbreken door goed te storen en zo de bal af te pakken of te onderscheppen. Marny Bruiniers scoorde fraai uit een 9 meterworp 6-13. Nienke Hendriks, deze wedstrijd goed op dreef, scoorde vanaf de middenopbouw na aanspelen door Marieke Rona 7-17. In de 2e helft kreeg Lisanne Rona meer kijk op de goede schoten van HVC en had een aantal goede reddingen. Nadat Leonie Albring een goede dreiging had gelegd op de linkerhoek, wist zij Sabine Polling helemaal vrij te spelen. Zij scoorde 8-17. De 9-18 kwam op naam van Leonie Albring zelf door goed om te lopen, zodoende kwam ze helemaal vrij voor de keepster. Nienke Hendriks wist in de verdediging de bal te onderscheppen en ging in de break-out, die ze wist te benutten, 10-18. De 11-19 voor VAKO kwam ook op naam van Nienke Hendriks, dit maal goed vrijgespeeld op de cirkel door Milena Sasso. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Marny Bruiniers die na een goede dreiging van Yvette van der Staal kon aanleggen voor de 12-22.
 
Bernard Cheret
 
 
 
 
                                              *****
 
Dames B jeugd VAKO winnen weer.                                           1 November 2015

De uitwedstrijd tegen Merna uit Leens hebben de dames B jeugd van VAKO ruim gewonnen. Het was een wat trage wedstrijd, mede doordat Merna te lang deed over de aanval. Toch wisten de dames van VAKO een paar keer op de break-out te gaan maar wisten die niet te verzilveren. Ook met schoten op doel werd vaak tegen de paal geschoten. De scherpte ontbrak. Toch was het VAKO dat de wedstrijd wist te winnen met 4-10. Omdat Bernard Cheret bij de heren moest coachen werd zijn taak waargenomen door Gert van der Staal. De volgende wedstrijd is zondag 8 november om 14.45 uur in Vries tegen HVC.
 
Bernard Cheret 
 
 
 
 
                                                *****
 
Dames B jeugd VAKO winnen opnieuw.                                      25 Oktober 2105

De dames B van VAKO moesten het opnemen tegen HVZ/Vivendi uit Oosterhesselen. Deze ploeg stond op de ranglijst boven hun. Een mooie uitdaging om er vol tegen aan te gaan. HVZ/Vivendi was een ploeg die hard spel niet uit de weg ging. Veelvuldig een duwtje of trekken aan de armen. De dames van VAKO lieten zich hier echter niet door intimideren. Ze bleven hun eigen spel spelen en knokte voor iedere bal. Dit bracht hun op een 7-4 ruststand. Na de rust ging het goede spel weer verder. Met name in de verdediging werd er goed gepraat en op tijd uitgestapt. In de aanval werd de bal goed rondgespeeld en er werd gelopen zonder bal. Zo kwamen er kansen die goed benut werden. Het was keepster Lisanne Rona die veelvuldig een bal uit haar doel wist te houden. De opbouwsters Sabine Polling en Marny Bruiniers waren goed op schot.
 
De doelpunten zijn gemaakt door: Sabine Polling 6, Marny Bruiniers 5, Ilse Arnold 1, Nienke Hendriks 1, Kim Tolner 1.
 
Een tevreden coach Bernard Cheret
 
 
 
 
 
                                                  *****
 
B jeugd neemt punt mee uit Gieten.                                                   18 Oktober 2015

De uitwedstrijd tegen Hazewind uit Gieten was bij voorbaat al spannend. Vorig seizoen heeft VAKO hier nog in de C jeugd poule van verloren. De eerste 5 minuten werd er waargenomen door Gert van der Staal en Gea Albring omdat Bernard wat later kwam. Gert heeft de wissels verder verzorgd en Bernard nam na een tijdje de coaching over.
Toch was het Sabine Polling die de score opende, 0-1. Hazewind was wakker geschud en liep moeiteloos uit naar 4-1. De verdediging moest meer sluiten en in de aanval moest er meer gelopen worden zonder bal. Het begon bij VAKO wat beter te draaien en er kwamen leuke aanvallen tot stand. De 4-2 werd gescoord door Marny Bruiniers vanaf de rechteropbouw. Hazewind kreeg een strafworp, maar de bal ging hoog over. Nienke Hendriks wist helaas niet te scoren uit een break-out. Ook de 5-3 was van de handen van Marny Bruiniers. VAKO kwam steeds dichterbij en wist zelfs op   5-4 te komen door een fraai doelpunt na overhaalbeweging van Sabine Polling. De ruststand was toch 6-4 in het nadeel van VAKO. Even snel wat aanwijzingen in de rust en weer verder. Direct uit de 1e aanval van VAKO scoorde Marny Bruiniers 6-5. De goede rechteropbouw van Hazewind wist vrij te komen en scoorde 7-5. Het spel werd wat rommelig en dit kwam VAKO niet ten goede, het werd 8-5. Marny Bruiniers scoorde vanaf de middenopbouw 8-6. Hazewind kreeg weer een strafworp en scoorde nu wel, 9-6. Even later door een afspeelfout van VAKO wist Hazewind uit de tegenaanval   10-6 te scoren. De meiden van VAKO zaten er even doorheen. Maar door fanatiek te blijven coachen wisten ze de draad weer op te pakken en Sabine kon 10-7 scoren. De aansluiting kon echter niet gemaakt worden en het was Hazewind dat 11-7 wist te scoren. Nog 1 x alles uit de kast voor VAKO. Met name in de verdediging stond het nu als een huis. Hazewind kwam er niet meer doorheen. De meiden van VAKO bleven hun taken in de aanval goed uitvoeren. Er werd gelopen zonder bal en zo kwamen er gaten en wisten ze te scoren. Sabine Polling 11-8, 11-9 en 11-10 uit een goede break-out. Ze kreeg een knietje in haar buikstreek en moest eruit. Het was VAKO dat bleef knokken voor de    11-11. Die werd gescoord door Milena Sasso uit een strafworp. Met nog 1 minuut te spelen was VAKO in de aanval en werd Marieke Rona  geroepen om te wisselen voor Sabine Polling. Dit leidde echter niet tot het gewenste resultaat en er brak paniek uit, met als gevolg balverlies en Hazewind in de aanval. In het eindsignaal nog een 9 meterworp voor Hazewind. De speelster stond echter bij het schieten op doel met 1 voet op de 9 meterlijn, de bal ging erin en vreugde bij Hazewind. . Bernard zei hier wat van tegen de scheidsrechter  en de vrije worp moest worden overgenomen. Nu kon de verdediging de bal blokken en was er 1 punt verdient. Vooral de laatste 10 minuten heeft VAKO laten zien wat ze kunnen.

Scores: Sabine Polling 6, Marny Bruiniers 4, Milena Sasso 1.
 
Bernard Cheret
 
 
 
 
                                                              *****
 
Dames B jeugd wint in Annen.                                                              4 Oktober 2015

Dit seizoen speelt het team voor het eerste jaar als B jeugd in de competitie. Meer dan het halve team is nog C jeugd, dus het wordt een zware competitie. Dit seizoen moeten we gebruiken als leerjaar. Er zit voldoende potentie in het team om verder te kunnen groeien. Dat hebben Leonie Albring, Nienke Hendriks en Marny Bruiniers al laten zien door mee te spelen met dames 2, wat zij goed hebben gedaan.
Het 1e doelpunt werd gescoord door Sabine Polling met een overhaal beweging, 0-1. HVA kon gelijk maken, maar VAKO liep verder uit naar 1-4, door een benutte strafworp van Sabiene Polling, een break-out van Kim Tolner en na een goede onderschepping van Marieke Rona  was het weer Kim Polling die kon scoren scoren. Toch wist HVA weer terug te komen in de wedstrijd en op gelijke hoogte te komen, 4-4. Dit was tevens de ruststand. Na de rust ging VAKO goed van start en was het Sabiene Polling die 4 x op rij wist te scoren. Van de linkeropbouw 2 x, een strafworp en vanaf de linkeropbouw na goed aanspelen door Ilse Arnold. Marny Bruiniers maakte er 5-9 van vanaf de rechteropbouw. Door wat ongelukkige ballen van onze keepster Lisette Rona kon HVA toch weer dichterbij komen 8-9. Deze wedstrijd mochten de meiden van VAKO niet uit de handen laten glippen en nog 1 x werd er alles uit de kast gehaald. Sabiene Polling scoorde fraai uit een 9 meter worp. Kim Tolner maakte na goed doorgaan op de cirkel er 8-11 van. Marieke Rona scoorde fraai vanaf de rechteropbouw 9-12. Leonie Albring die nog wat meer lef moet tonen op de linkerhoek maakte er fraai 9-13, na een goede passerbeweging. Het laatste doelpunt voor VAKO werd gemaakt door Marny Bruiniers vanaf de rechterhoek. Het llatste doelpunt van de wedstrijd was voor HVA. De eindstand kwam zo op 10-14 in het voordeel van VAKO.
Er zijn nog voldoende verbeterpunten, maar de meiden laten zien dat ze plezier in het spel hebben en dat ze beter willen worden.
 
De doelpunten zijn gescoord door: Sabiene Polling 7, Kim Tolner 3, Marny Bruiniers 2, Marieke Rona 1, Leonie Albring 1.
 
Bernard Cheret
 
 
                                                    *****
 
 
VAKO-SVH dames B jeugd.                                                                               27 september 2015
 
De laatste oefenwedstrijd voor de dames B jeugd was tegen SVH.
Het team van VAKO is dit seizoen B jeugd geworden omdat er 4 speelsters deze leeftijd hebben bereikt. De rest is nog C jeugd. Het zal een zware dobber worden voor de meiden, maar ze hebben er alle vertrouwen in.

Het grote verschil met SVH was dat zij de kansen benutte en VAKO teveel recht op keepster schoot. Ook gingen er teveel ballen op de paal en net naast. Er zal scherper afgerond moeten worden.
Iedereen moet ook nog wennen aan het grote aantal speelsters, 13 in totaal dat meespeelde. Er zal sneller gewisseld moeten worden en zo kunnen we misschien het tempo in de wedstrijd hoog houden.
Op de trainingen wordt er goed gewerkt en is progressie te zien.
De wedstrijd ging met groot verschil verloren, maar dit was een goed leermoment.
 
Bernard Cheret
 
 
                                        
Powered by webXpress