VAKO HANDBAL een dynamische handbalclub in Vries!

Verslagen C1 jeugd



De C jeugd in vogelvlucht.


De laatste competitiewedstrijd van het seizoen zou bij voorbaat al niet uitmaken voor de eindstand in de ranglijst. Mooi vierde geworden met gedreven handbal waarin vaak gewonnen wordt en een aantal keren verloren door een paar beter spelende teams. Dat is perfect om een betere handballer te worden want kampioenen spelen vaak tegen te zwakke tegenstanders wat niet de creativiteit van het spel bevorderd. En ook onderaan de ranglijst is het vreselijk demotiverend om altijd te verliezen en het nooit lijkt te lukken. Heerlijk spelen dus bovenin de middenmoot.
Mooi team is VAKO C1 ook geworden waarin de harde kern al jaren samen speelt en nu aangevuld werd met drie nieuwe speelsters. Dat vergt altijd aanpassingen maar is uitstekend door het team opgepakt door meerdere teambuildingsactiviteiten. Handbal is zoveel meer dan samen ballen als iedereen zich lekker voelt en gewaardeerd wordt binnen het team.

Gwen heeft zich zeer goed ontwikkeld als opbouw die durft initiatief te nemen. Haar verrassende sprongschot over de verdediging was elke wedstrijd een goed wapen. Let op Gwen, die gaat straks wissels inzetten om vervolgens met een vlammend schot uit te halen.

Maika die de wens had om op mid en opbouw te spelen had daar grote concurrentie. Maar daarvoor heeft ze zich goed ontwikkeld op de hoek en cirkel. Op de cirkel kon vaak veel onrust veroorzaken waardoor de opbouwers dwars door het centrum konden scoren. En wat is er moeilijker dan vanuit de hoek te scoren. Die moeten veel en lang sprinten, uit de hoek scheef weg springen, draaien en een gaatje vinden langs de benen van de keeper. Dat probeerde Maika meerdere keren tegen SVBO, maar we herinneren ons allemaal nog de uitwedstrijd tegen SVBO waarin ze twee keer wist te scoren.

Amanda scoorde in diezelfde wedstrijd zelfs drie keer vanuit de andere hoek. Wat een topwedstrijd voor haar, maar daar hebben de coaches en het altijd trouwe publiek ook van genoten. Ook vandaag had ze besloten om het doel te bestoken met haar strakke ballen op doel. Amanda speelt volledig in dienst van het team en het lijkt erop dat ze liever een andere in positie zet dan dat ze voor haar eigen kans zou gaan. Met de support van het team kan je het prima zelf Amanda!

Femke wil vanuit midvoor en dan rechtvooruit. Niet eroverheen maar gewoon erdoorheen. Met haar snelheid, behendigheid en balvaardigheid lukt het haar elke wedstrijd weer om daarmee bij het doel te komen en de bal erin te leggen. In de verdediging spelen we eigenlijk altijd 5-1 met Femke ervoor. Je kan erop wachten want ze aast op het wegpikken van de bal en daarmee naar het andere doel te sprinten, om daar in het net te rossen. Dat is Femke op haar best.

Of was het toch Daphne, even heel goed kijken, want haar tweeling zus lijkt een beetje op haar. Zijn het niet de rode haren dan is het wel het razend snelle spel. Met de hakken op de cirkel zie je haar zelden want het is haar vooral om de aanval te doen. Als Femke heeft onderschept dan is Daphne er als de kippen bij. Vaak doen ze dan even tikkie takkie en dan is Daphne's specialiteit om hard onder benen van de keeper door te stuiten. Onhoudbaar. Op hoek voelt ze zich niet zo fijn. Tot het moment dat ze ontdekte dat je achter de verdediging langs helemaal vrij kan komen. Vangen, draaien, bam, goal.

Joanne heeft zich de cirkel positie zeer goed eigen gemaakt. De weinige ballen die ze daar aangespeeld krijgt worden zonder aarzelen op over of onder het doel gerost. Dat is zeer vermakelijk om te zien. En die keren die bal erin vliegt dan denkt iedereen WOW en de tegenstander auw.

Sannelis is de vliegende keep van het team. Ze kan op elke positie haar mannetje staan. Ze stopt alle toppers van de tegenstander die dan vaak gefrustreerd uit hun spel raken. En ook in de aanval kan ze door haar spelinzicht en op tijd instarten, perfect getimed de gaten in de verdediging benutten. En als er geen gat is dan komt haar lengte goed van pas om over de verdediging te scoren. Liefst wil ze op de hoek om met grote snelheid lange sprints te doen. Een piepklein gaatje in de hoek is genoeg voor Sannelis de bal liefst hoog in de lange hoek te plaatsen.

Lyanne is echte keeper, de sluitpost van het team. En wat voor sluitpost. Wat is het fijn om erop te kunnen vertrouwen dat alle ballen vanuit de hoek kansloos zijn met Lyanne strak langs de paal. Respect ook om daar maar te staan als een doorgebroken speler op de breakout met volle vaart op je afkomt. Lyanne staat daar dan onverschrokken en kijkt de aanvaller recht in de ogen. Zo wist ze menige doelpogingen te keren waardoor wij de wedstrijd konden winnen. Achter die coole kikker schuilt ook een teamplayer die alles met haar team wil samen doen. Van haar zijn de meeste smilies in de Apgroep.

Edwin is de fanatieke coach die alles wil winnen, maar ook degene die de teambuilding organiseert, pannenkoeken bakt, een VAKO teamkrat regelt en nu zelf een gettoblaster met discobol!

Alle andere ouders en grootouders die er altijd zijn, zelfs bij uitwedstrijden op de grens van Duitsland! Iedereen doet wat, van foto's en filmpjes maken tot kaartjes bestellen voor het hele team en meer.

Anja onze teammanager beheerde de agenda en regelde dat iedereen op tijd was. Daarnaast is zij de sponsor van het team met de shirts van Anja's Kinderkleding. Zij zorgde ook ELKE week dat de shirts weer fris gewassen werden.

Cobie en Inge en Iris verzorgden de trainingen en deden dat met veel kunde en enthousiasme. Ik denk dat ze veel van hun ervaring, spel inzicht en vooral lol aan het handballen hebben opgestoken.

Heel erg bedankt dat ik jullie mocht coachen en ik hoop jullie de inspiratie heb kunnen geven om jullie eigen krachten te benutten. Ik heb alle vertrouwen in jullie handbalteam.

Niels
Powered by webXpress