VAKO HANDBAL een dynamische handbalclub in Vries!

verslagen D jeugd

Vandaag de laatste wedstrijd van D1 van Vako.                        2 April 2017

Aniek, Tess, Kirsten (gisteren en na vandaag weer op krukken), Lisan, Cécile, Shannon, Dagmar, Anouk G. en keepster Anouk hebben de laatste wedstrijd gespeeld tegen Hurry up. Nisha, onze nieuwste aanwinst was er vandaag helaas niet en dus hebben we Anouk Gorter gelukkig kunnen "lenen" .....
Een jongensteam, alweer.... met mooi handbal lieten de dames van Vako een mooi visite kaartje achter bij de bezoekers. Dit is handbal! Geen trekken of duwen als je erdoor bent maar respectvol omgaan met je tegenstanders zonder hem nou te helpen.
Dan staat er helaas aan het eind van de wedstrijd een doelpunt te weinig op het scorebord voor de wedstrijd punten maar overheerst een trots gevoel bij de coaches!
Zien we de stand terug bij NHV: joh! Ploegen met dispensatie staan boven ons.... en complete jongens teams..... eigenlijk dus gewoon een prachtig seizoen gedraaid en geweldig te zien wat voor ontwikkelingen de meiden hebben doorgemaakt!

Trotse coaches (en trainers ....)


*****

D jeugd laten de punten bij Hurry Up.                                        18 December 2016


Na de leuke winst van vorige week moesten we nu helemaal naar Zwartemeer, gelukkig niet zo vroeg. Het was een beetje een agressieve wedstrijd, maar we probeerden gewoon door te handballen. In het begin wouden de ballen er goed in. Later iets minder. Maar wij bleven goed samen spelen. De enige doelpunten die zij maakten kwamen uit een break. Uiteindelijk is het helaas 7-6 geworden. (Wij vonden dat het een gelijk spel was want Dagmar had ook gescoord, maar dat zag de scheidsrechter niet.)

Geschreven door Aniek


*****

D jeugd nemen de punten mee uit Friesland.                            4 December 2016

Deze week moesten we helemaal door de mist naar Stiens.
De wedstrijd ging super. We stonden maar één keer met de voet op de cirkel.
Omdat ik dat was, schrijf ik nu dit verhaal.
Het was een heel mooi potje handbal met heel veel doelpunten.
We gooiden er een recordaantal van 21 in.
Omdat het er zoveel waren is Hetty de telling kwijtgeraakt wie hoeveel heeft gescoord.
We hadden twee strafworpen met een 100% score.
Die van Anniek en mijzelf gingen erin via de grond.
Bij de rust was het 12 – 8 voor ons en de eindstand was 21 – 18 in ons voordeel.
We zijn zoals altijd na een douchefeestje met een goed humeur weer terug gestapt in de auto.
In de auto van Hetty was het disco en bij ons hebben we A-Z spelletjes gedaan.
We staan nu zesde en dus precies in de middenmoot.


Cecile

*****

Zondag 27 November moest D1 thuis spelen tegen SVWW.       27 November 2016


Voor we begonnen moesten we van Cobie al 2x 10x opdrukken, omdat we geen 5 ballen in het doel gooiden tijdens het ingooien. Sommige waren ook wat giebelig zenuwachtig voor na de wedstrijd...

In de eerste helft begonnen we goed en we scoorden snel een doelpunt. Ook SVWW kon in de eerste helft scoren en was het best spannend. In de tweede helft konden wij meer scoren en de eindstand was 15-7 voor Vako. Doelpunt nummer 15 was voor ons en voor het publiek het mooist, deze kwam namelijk van Tess. Nu heeft iedereen van D1 een keer een doelpunt gezet.

In de tweede helft werden Cobie en Hetty ook een beetje idioot en dreigden met het afsnijden van tenen, omdat er best veel doelpunten waren afgekeurd omdat we op de cirkel stonden.

Na de wedstrijd hebben we gezellig bij Hetty Sinterklaas gevierd. Daarom waren we natuurlijk wat zenuwachtig. Vol verwachting klopte ons hart!

Groetjes Kirsten.


*****

VAKO D1 - HVC D1  
                                                                      13 November 2016     

De meiden van van VAKO D1 speelden zondag 1 November tegen HVC D1.
De wedstrijd begon om tien voor twaalf.
Kirsten was de aanvoerder en in de eeerste helft scoorden Lisan, Cecile (2x), Aniek en Shannon.
En in de tweede helft Aniek (2x) en Kirsten maakte gelijk in de laatste seconden (8-8).
Wij Hadden vijf penalty's en ons doel was veel 1-2 tjes te maken en dat lukte goed!
Het was een leuke en spannende wedstrijd.

Groetjes,

Tess Baalmans

 
*****

D1 Wint de eerste wedstrijd                                                                9 Oktober 2016

Hoi, ik ben Shannon en ik speel in het handbalteam D1. Zondag 9 Oktober had ik een wedstrijd in Emmen tegen E&O. Wij waren niet compleet want Kirsten was er niet, maar we hadden Anouk uit E1 die ons kwam versterken. De 1ste helft stond Dagmar op doel. Na de bekende begroeting zijn we begonnen met onze 1e wedstrijd. We stonden offensief te verdedigen dat ging heel goed, maar we konden wel iets feller zijn. Het was erg spannend want het liep de hele tijd wel gelijk in de 1e helft. In de rust kregen we goede aanwijzingen van Cobie en Hetty. Na de rust stond Anouk op doel. We konden weer beginnen. De tweede helft vond ik beter gaan. Er zaten hele mooie doelpunten tussen. Nog 1 minuut te spelen!! En het stond 12-11 voor ons. We waren zelfs in de aanval maar deze aanval mislukte en Emmen kreeg de bal en had een break voor de gelijkmaker. Maar door erg goed verdedigen van ons hebben we deze laatste aanval kunnen blokken en daardoor hebben we met 12 -11 gewonnen.
Powered by webXpress