Verslagen Dames 2

Borger DS3 – VAKO DS2                                                                                      28 Oktober 2018

Dames 2 waande zich vandaag weer even in hun jeugdige jaren. De tijden dat je ’s ochtends vroeg al bij de sporthal stond om te vertrekken, hebben we toch al een poosje achter ons gelaten. Dat zijn we natuurlijk ook niet meer gewend als je normaliter om 4 uur moet spelen. Maar goed, wij moesten om 11 uur spelen in Borger, dus om 9.30 vertrokken wij met vol goede moed vanaf de Kamp.
Wij waren vandaag de enige wedstrijd in Borger, waardoor wij goed gebruik konden maken van het lege veld voor de warming up. Dit was volgens de coach ook nodig, gezien iedereen wat pijntjes had die we er dan meteen uit konden rennen.
Fluitsignaal, daar gingen we dan.
Het doel was vandaag om onze eerste punten te pakken. VAKO begon goed en kon de score openen. Dit werd helaas vrij snel weer gelijkgemaakt door Borger. De stand ging de hele helft gelijk op, waarbij VAKO wel steeds 1 of 2 punten achter stond. Toch kon Borger door goed en hard werken in de verdediging niet uitlopen. In de aanval konden er echter nog wel wat dingen beter. Er was wat onnodig balverlies en helaas gingen een aantal ballen net niet het doel in, maar vonden ze de paal of de lat.
10 minuten voor rust zat VAKO eindelijk lekker in de wedstrijd. Hierdoor konden wij onze achterstand wegwerken en gingen we met een 10-10 gelijkstand de rust in.
Advies van de coach; iets netter werken in de aanval, maar de verdediging stond goed.
Nou als het brave team wat wij zijn, hebben wij daar heel goed naar geluisterd.
VAKO opende nogmaals de score. Gedurende de tweede helft kregen we steeds meer grip op het spel van Borger. De cirkel kreeg geen kans, er werd goed uitgestapt en fel verdedigd. Als er dan iemand schoot, stonden de keepers ook hun mannetje.
Daarnaast ging het in de aanval ook steeds beter. Er werden vele breaks gelopen en gescoord. Dit tot frustratie van de tegenstander, die op een gegeven moment het nut niet meer zag van het mee teruglopen en hierbij wat woorden gebruikten die ik voor de goede orde maar niet zal herhalen.
Op een gegeven moment stond het 10-14 voor VAKO. Borger is heel lang niet aan scoren gekomen. De gehele tweede helft is Borger achter de feiten aan blijven lopen en is het geen moment echt spannend meer geworden.
Uiteindelijk is er gewonnen met 16-21 en zijn de eerste punten binnen!
De dames van dames 2 hebben inmiddels een keurige 6e plaats in de competitie!

Annemarijn


*****

VAKO Dames 2 nemen de punten mee naar vries                                           20 Januari 2018


Het fijne aan handbal is dat de wedstrijden over het algemeen gebeuren op een zondag. Wedstrijddag betekent over het algemeen dat je lekker rustig kan opstaan, je tas in kan pakken en dan rustig aan naar de sporthal hobbelen.
Helaas was dit niet het geval door dames 2. Wij mochten ons op zaterdagavond 20 januari om 18.00 uur verzamelen bij de Kamp. Ondanks het feit dat het weekend was, was er enig gedoe om iedereen om 18.00 uur ter plaatse te krijgen en om iedereen in de auto’s te plaatsen.
Met slechts 10 minuten vertraging mochten wij onze afreis naar Oosterhesselen beginnen.
Eenmaal aangekomen haasten we ons naar de kantine om ons op te peppen met een toen al welverdiende dosis cafeïne (we hadden er ten slotte al een hele dag opzitten).
Eenmaal in de kleedkamer kwam de realisatie dat we toch echt wat moesten gaan doen langzaam binnen en werd iedereen wat actiever. Tegen de tijd dat we het veld op moesten waren we bijna in de illusie dat het gewoon een zondagmiddag was. Soms is het best handig dat een sporthal geen ramen heeft, zodat deze illusie niet meteen verpest werd doordat het donker was buiten.
Na het fluitsignaal opende Vivendi helaas de score. Maar dankzij een hele snelle tegenaanval wat resulteerde in een doelpunt van Annemarijn stond het weer 1-1. In het begin bleven onze aanvallen goed lopen, en konden we dankzij Chantal en Inge uitlopen naar 1-3. Helaas gold dit ook voor Vivendi en was het vrij snel weer 3-3.
We lieten ons wat beïnvloeden door het ietwat slome spel van Vivendi waardoor we niet goed konden uitlopen en ze ons onnodig lang bij konden benen. Dankzij goals van Cobie, Annemarijn en Marieke kwamen we wel op een 4-6 voorsprong.
Deze was helaas van korte duur door wat gekke besluiten van de scheidsrechter waardoor het nog 6-6 kon worden.
Gelukkig kon VAKO daarna drie keer achter elkaar scoren dankzij Leonie, Marieke en Chantal en gingen we de rust in met een 6-9 voorsprong.

Een kenmerk van ons spel is dat we het de tweede helft vaak moeilijk hebben. Dit was hier net zo. Vivindi kwam terug tot 9-9. Leonie kwam hierna met een mooie break en was het 9-10. Vivendi scoorde helaas ook weer en was het 10-10 met nog een kleine 10 minuten te spelen. Dit zou nog heel spannend kunnen worden.
Gelukkig voor ons kon Annemarijn het doel twee keer achter elkaar vinden. Hierna volgde nog een doelpunt van Inge en nog een van Nienke.
Vivendi heeft het net niet meer kunnen vinden, waardoor we naar huis mochten met de twee puntjes. Eindstand: 10-14.

We zijn nog steeds geen fan van op zaterdagavond spelen. Desondanks dat we helemaal uit onze zondag routine waren getrokken, konden we alsnog winnen en hebben we een paar mooie aanvallen laten zien!
Tevens zijn we op de zaterdag nog gezelliger dan op de zondag, wat onder ander resulteerde in een prachtige overwinningsfoto.


Doelpunten:
Annemarijn Beerda 4, Chantal Blok 2, Inge Blok 2, Leonie Albring 2, Marieke Klasen 2, Nienke Pauwels 1 en Cobie Engberts 1


- Annie -*****

Dames 2 verliezen nipt van E & O                                                                      26 November 2017


Na het gelijkspel van vorige week, konden wij wel weer 2 puntjes gebruiken! We gingen dus ook de wedstrijd in met de instelling om te winnen. We kregen van de coach van tevoren te horen dat we onze mondjes dicht moesten houden tegen de scheids omdat deze niet bang is om daar straffen voor uit te delen. En na het scheidsdebacle van vorige week, konden we wel een scheidsrechter gebruiken die ons wel normaal liet handballen. Onze tegenstander was vandaag E&O, waar we vorige keer nipt van hebben verloren. De wedstrijd kwam heel langzaam op gang. E&0 scoorde de eerste 2 treffers en wij konden het net helaas nog niet vinden. Helaas kreeg E&O het na hun 0-2 voorsprong ook wat moeilijker en konden tevens zij niet scoren. Gelukkig kregen wij twee strafworpen mee waardoor we gelijk kwamen te staan. De wedstijd was inmiddels al een kleine 20 minuten bezig. Vanaf daar ging de wedstrijd relatief gelijk op, al stond E&O vaak net een puntje voor. Door middel van een mooie break en een aantal mooie doelpunten aan onze kant, gingen we de rust in met een 5-6 achterstand. Weliswaar een achterstand maar dit hoefde nog niks te betekenen.
De tweede helft begon slecht aan onze kant. E&O kon uitlopen naar een 6-10 voorsprong. We moesten aan de bak, anders werd de voorsprong te groot en was de wedstrijd voor ons klaar. Na de 6-10 werden we gelukkig wakker geschud en konden we terug klimmen naar 10-11. In onze strijd om de stand gelijk te maken, raakte E&O geïrriteerd. Dit resulteerde weliswaar in onsportief spel, wat zich uitte in slaan en krabben, het resulteerde ook in klagen bij de scheidsrechter. En waar wij het advies kregen om onze mond te houden, kreeg E&O dat overduidelijk niet, wat resulteerde in een strenge scheidsrechter richting E&O toe, wat voor ons natuurlijk des te fijner was. Uiteindelijk werd de eindstand 11-12 en hebben we helaas geen puntjes binnen kunnen slepen… We hebben daarentegen wel wat mooie aanvallen gehad, er werd helaas alleen veel misgeschoten en acties werden net niet goed benut. Maar achteraf hoorden wij E&O nabespreken in de kleedkamer en die kwamen naar Vries met het oogmerk om ‘over ons heen te walsen’. Nou, met een 11-12 winst kunnen we toch constateren dat dat ze bepaald niet is gelukt, en dat is toch iets om tevreden mee te zijn!
Doelpunten: Annemarijn Beerda 3, Inge Blok 3, Chantal blok 2, Cobie Engberts 1, Kim Tolner 1, Dana Rona 1 verjaardagsdoelpunt.


*****


Dames 2 houd de punten in eigen huis.                                      19 Maart 2017

Voor dames 2 stond vandaag Borger op het programma. Zij staan ver onder ons in de poule en daarom werd van ons verwacht dat we er vandaag een leuke wedstrijd van zouden maken en na een lekkere warming-up van een halfuur in het veld, waren we er klaar voor.
Helaas viel het begin erg tegen, voor we het wisten stonden we 0-3 achter. Hierna werden we eindelijk wakker en stond de verdediging daarna goed en gingen de aanvallen ook stukken beter.
Na mooie goals van Annemarijn, Inge en Eline kwamen we eindelijk op voorsprong, het was 4-3. Borger kon dit nog gelijk maken maar dankzij een goede reeks aanvallen van de kant van VAKO door Chantal en Eline en door meerdere penals die erin werden geschoten door Annemarijn en Mariska, was het 10-4 voor VAKO voor we het zelf überhaupt doorhadden.
Borger werd weer een beetje actiever naarmate de eerste helft vorderde, maar gelukkig kon Annemarijn ook nog twee keer scoren en was de ruststand een comfortabele 12-8 voor VAKO.
Na wat positieve woorden en wat verbeterpuntjes van Erwin in de rust gingen we de tweede helft in, die al meteen goed begon door twee doelpunten van Eline en Marieke.
Borger begon wat anders te spelen, waar door ze er een paar keer door kwamen, maar dankzij Annemarijn en Sonja bleef de voorsprong en stond het 17-11.
Na dat Borger twee keer achter elkaar had mogen scoren, was Chantal er klaar mee en als reactie knalde ze vier keer achter elkaar de bal in het doel. De wedstrijd werd afgesloten met nog een doelpunt van Marieke en helaas nog een penalty voor Borger. Maar het mocht niet meer baten want de winst was al binnen, de eindstand was 22-15.
Het was een wedstrijd waar we zeker wat mooie dingen hebben laten zien en bleven spelen als een team!

Doelpunten:
Annemarijn Beerda 6, Chantal Blok 5, Eline Ramaker 4, Marieke Klasen 2, Mariska 2, Sonja Tolner 2, Inge Blok 1

#10


*****

Dames 2 weten uiteindelijk makkelijk te winnen van Actief Kl.   12 Februari 2017

Dames twee heeft het moeilijkste deel van de competitie er inmiddels opzitten.
Na het nipte verlies tegen HVC een week geleden (waar Erwin nog steeds geen verslagje over heeft geschreven) mochten we er vandaag weer tegen aan. De tegenstander was Actief Klazienaveen.
We moesten deze week uit en zaten we voor dag en douw om half 3 al in de auto.
Actief stond net boven ons in de poule met ongeveer hetzelfde aantal punten.
Vandaag winnen was zeker mogelijk maar niet vanzelfsprekend.
De wedstrijd begon vrij moeizaam. Actief speelde met een bal met hars.
Iets wat wij deze competitie al vaker zijn tegengekomen, maar het blijft altijd even wennen.
Dit resulteerde voor ons in veel balverlies en voor Actief veel kansen op breaks, daarom was het na 10 minuten ook 6-2 voor Actief. Hierna hadden we eindelijk meer controle over de bal en voor we het wisten stond het 6-6.
We hebben mooie aanvallen kunnen spelen, mensen vrijspelen, cirkel aanspelen of vanaf de tweede lijn schieten.
Actief scoorde daarentegen alleen vanuit breaks en penalty’s, dit vooral omdat onze verdediging keurig dicht zat.
De ruststand was 8-11 in het voordeel van VAKO.
Een comfortabele voorsprong maar dit betekende nog geen winst.
De tweede helft begon weer een beetje wankel, vooral omdat Actief twee penalty’s kreeg (of die terecht waren is iets anders).
Hierdoor kwam Actief tot 11-12, waardoor we nog maar een puntje voorstonden.
Toen we realiseerden dat we het deze wedstrijd niet van de scheids moesten hebben zijn we ons gaan focussen op ons eigen spel.
We zijn meer gaan lopen, nog actiever gaan verdedigen en dit zorgde ervoor dat Actief eigenlijk geen kans had tot scoren, of überhaupt tot het opbouwen van een goede aanval.
Waar het in de eerste helft nog redelijk gelijk op ging, had Actief in de tweede helft geen schijn van kans.
Dit tot grote frustratie van het publiek en de coach van Actief die daarom besloten ons ook uit te gaan joelen.
Dit motiveerde ons alleen maar meer om te winnen en we bleven ons eigen spel spelen.
Eindstand 15-23 voor VAKO, de twee punten dik verdiend en we hebben een mooie wedstrijd laten zien, waarin we vooral als team speelden en daarom veel mensen ook kans kregen tot scoren.

Doelpunten:

Eline Ramaker 7, Chantal Blok 5, Inge Blok 3, Iris Boekema 2, Marieke Klasen 2, Cobie Engberts 2, Annemarijn Beerda 1,Dana Rona 1

Annemarijn


*****

Dames 2 laten de punten achter in Emmen.                               29 Januari 2017

Vandaag mocht dames 2 tegen E&O spelen, helaas uit waardoor wij naar Emmen moesten afreizen. E&O staat net wat boven VAKO, waardoor het een moeilijke wedstrijd zou worden.
Het begin ging heel mooi gelijk op, beide ploegen konden scoren maar het bleef gelijk tot het op een gegeven moment 6-6 stond. Hierna kon E&O helaas een beetje uitlopen en was de rust stand 10-7 in het voordeel van Emmen.
In de tweede helft kon VAKO de score openen en stond het 10-8. Helaas kwam E&O eindelijk echt op gang en stond het helaas 17-11. Hoewel we de hele tijd hebben geprobeerd op ons eigen spel te letten en ons eigen dingetje te doen, ging het aan onze kant helaas wat minder. Dit resulteerde in een 22-15 eindstand. Er had wellicht wat meer ingezeten, maar toch hebben de dames van VAKO zeker ook wat mooie aanvallen en doelpunten laten zien.

Doelpunten: Chantal Blok 4, Annemarijn Beerda 4, Eline Ramaker 2, Cobie Engberts 2, Inge Blok 2, Sonja Tolner 2

Annemarijn


*****

Dames 2 kan 1 helft stunten tegen de koploper SVWW              22 Januari 2017

Dames 2 mocht eindelijk weer een keer op zondagmiddag in Vries spelen.
Deze keer was SVWW de tegenstander.
Deze ploeg is de koploper en had ons helaas de vorige wedstrijd dik verslagen, desondanks gingen we vandaag voor de twee puntjes.
De wedstrijd kwam wat langzaam op gang, pas na ruim 7 minuten kwam het eerste doelpunt, helaas van SVWW.
Gelukkig opende Annemarijn daarna de score voor VAKO, meteen gevolgd met een break van Nicole.
SVWW vond in de eerste nog een keer het doel, maar VAKO 3 keer achter elkaar dankzij Nicole, Eline en Inge.
De ruststand was daarom ook 5-3 in het voordeel van VAKO.
Helaas werd deze voorsprong snel weggegeven in de tweede helft en stond het 5-7 voor SVWW.
Gelukkig kon Annemarijn het gaatje iets kleiner maken en was het 6-7.
Hierna kwamen er helaas nog maar 2 doelpunten van VAKO, door Chantal en Eline.
SVWW daarentegen had meer treffers en moesten de dames het doen met een uitslag van 8-14.
Er had winst in kunnen zetten, maar we hebben ons goed geweerd tegen de nummer 1 in de poule.

Doelpunten: Annemarijn Beerda 2, Nicole Beerda 2, Eline Ramaker 2, Inge Blok 1, Chantal Blok 1

Annemarijn


*****

Dames 2 weten makkelijk te winnen.                                          7 Januari 2017
 
Vandaag stond voor Dames 2 HVZ Vivendi op het programma, wederom op een zaterdagavond,
wat bij onze vorige wedstrijd een succes bleek te zijn.
We hebben de eerste ronde van de poule gehad, en daarom was dit de tweede keer dat we Vivendi troffen.
Vorige keer hadden we dik gewonnen, maar helaas hoeft dat niks te zeggen over deze wedstrijd.
De wedstrijd werd geopend met een doelpunt van Vivendi, maar VAKO maakte heel snel een tegendoelpunt.
Hierna maakte VAKO er nog 3 en was de stand 1-4. Helaas kwam Vivendi terug en stond het op een gegeven moment 4-5.
Dit was het moment waarop wij realiseerden dat het beter, sneller en strakker moest.
Het kwam wat langzaam op gang maar de ruststand was 4-7 in het voordeel van VAKO.
De tweede helft ging stukken beter.
Vivendi kon eigenlijk niet scoren, dankzij goed keepwerk en door een goed staande verdediging.
Zelfs toen Vivendi met 4 man tegenover Chantal stond, kregen ze de bal er niet in.
Bij VAKO gingen de ballen echter wel het doel in.
De verdediging van Vivendi stapte niet uit waardoor de opbouw vanaf de tweede lijn kon scoren.
Gelukkig lieten ze ook gaten vallen op de cirkel waardoor die ook zo nu en dan werd vrijgespeeld.
Uiteindelijk was de einduitslag 5-14 voor VAKO en konden we de 2 punten meenemen naar Vries.

Doelpunten:

Annemarijn Beerda 7, Eline Ramaker 2, Inge Blok 2, Cobie Engberts 1, Chantal Blok 1, Marieke klasen 1

Annemarijn


*****

VAKO Dames 2 weten makkelijk te winnen bij SVBO                  17 December 2016

Zaterdagavond 17 december. Dames 2 verzamelt zich om 18.00 bij de Kamp.
Vandaag ging de reis naar Emmen, SVBO om precies te zijn.
Wij spelen nooit op zaterdagavond en om dan ook nog meteen naar Emmen te moeten afreizen was voor sommigen een uitdaging. Desondanks waren we er allemaal en konden we beginnen.
Er was even stress omdat een bepaalde auto achter een verkeerde auto aanreed en daardoor een kwartier later binnenkwam dan de rest. Maar we waren allemaal op tijd klaar en de wedstrijd kon beginnen.
Het ging zacht gezegd voorspoedig, na ongeveer 5 minuten stond het dankzij Eline, Cobie en Annemarijn 5-0.
Hierna ging het helaas wat minder qua doelpunten maar onze verdediging stond prima.
Er werd fantastisch geblokt en ook goed gekeept door Agnes, daardoor was de ruststand 0-7 voor VAKO.
Onze coach was wat minder tevreden over ons omdat ons doelpuntensaldo echt hoger had moeten zijn.
Afijn, tweede helft moest er dus vaker gescoord worden.
Wij luisteren natuurlijk altijd heel goed naar onze coach en dus kwamen er meer doelpunten.
SVBO had af en toe een betere aanval en wisten eindelijk te scoren, maar voor elke doelpunt dat zij maakten, scoorden wij twee nieuwe. De eindstand: 5-17 in het voordeel van VAKO.
De twee punten mochten mee naar Vries.
Als je dan toch op een zaterdagavond naar Emmen toe moet, kun je het beter ook meteen de rit waard maken.

Doelpunten:

Eline Ramaker 8, Chantal Blok 3, Annemarijn Beerda 2, Nicole Beerda 2, Inge Blok 1, Cobie Engberts 1

Annemarijn


*****


Dames 2 moeten met 1 punt genoegen nemen.                         4 December 2016

Voor de dames stond vandaag Borger op het programma.
Dit team stond onderaan met nog geen wedstrijd gewonnen en dus wist een ieder dat er vandaag twee punten moesten worden behaald. De wedstrijd kwam al vrij snel op gang dankzij Borger en Iris en Chantal.
Maar helaas gingen er in ons doel meer ballen dan in die van Borger en was het op een gegeven moment 9-6.
We kwamen echter wel snel weer terug en de rust stand was 11.
De wedstrijd ging absoluut niet zoals gehoopt en daar moest verandering in worden gebracht.
Het begin ging beter, Annemarijn scoorde twee keer maar borger Helaas ook.
De hele wedstrijd bleef de stand gelijk. Borger scoorde en wij scoorden en stonden weer gelijk.
Helaas zat de scheidsrechter ons enorm in de weg, floot voor lopen terwijl dat niet zo was, gunde ons geen strafworpen terwijl we die daadwerkelijke verdienden, zag de helft van de overtredingen niet en floot ons laatste winnende doelpunt af.
Hierdoor moesten wij helaas genoegen nemen met een 17-17 gelijkspel.
Wellicht als we een andere scheids hadden gehad, was het heel anders gelopen.
Maar gelukkig hebben we nog wel een puntje mee mogen nemen naar Vries en staan we nu op een goede 5e plek in de poule van de 10.

Doelpunten:
Chantal Blok 6, Iris Boekema 3, Annemarijn Beerda 2, Nicole Beerda 2, Sonja Tolner 2, Marieke Klasen 1,Inge Blok 1

Annemarijn


*****

Dames 2 weten makkelijk te winnen van de Cirkeltijgers.         27 November 2016

Afgelopen week hebben wij samen met het team een evaluatiegesprek gehad.
Het doel van dit gesprek was om duidelijkheid naar elkaar te verschaffen en om de stand van zaken te bespreken.
Het heeft ervoor gezorgd dat we er samen weer tegen aan kunnen gaan als team en natuurlijk voor de overwinning gaan!
Zondag hadden wij de wedstrijd tegen de Cirkeltijgers, die zoals ze zelf zeggen, niet voor de poes zijn.
De coach had versterking ingeschakeld van de B-meiden, Leonie en Kim.
We gingen met gezonde spanning de wedstrijd in.
Deze gezonde spanning, werd omgezet in drie mooie doelpunten, gemaakt door Eline.
Ook de Cirkeltijgers schoten twee keer raak, waardoor de stand opliep naar 3-2.
VAKO voerde de druk op, wat voor een grote voorsprong zorgde.
Chantal, Eline en Cobie zorgen voor een stand van 9-2, met daarop aansluitend een mooie penalty die genomen werd door Leonie.
Eline was nog lang niet klaar met het maken van doelpunten en zorgde voor een mooie voorsprong van 16-4.
Ook Cobie vond het nog niet genoeg en maakte het zeventiende goal.
Onze cirkelspeelster Inge heeft in deze tweede helft twee sierlijke doelpunten weten te maken vanaf de cirkel.
Onze keeper Nicole, die in de tweede helft speelde, heeft door een mooie break ook een doelpunt gescoord.
Door goed teamwork, een aantal fantastische ballen van Nicole op de break en goed keeperswerk hebben wij de winst binnengesleept met een eindstand van 21-12.

Marieke


*****

Dames 2 Houd de punten in eigen zak.                                      13 November 2016

Voor dames 2 stond zondag 13 november Actief Klazienaveen op de planning.
Voor de wedstrijd stonden zij op een 2e plek met nog geen wedstrijd verloren.
Gelukkig stonden wij er deze ochtend met een (grotendeels) fit team en waren we klaar voor de wedstrijd.
De wedstrijd begon al goed, de eerste aanval al een doelpunt voor VAKO dankzij Inge.
Daarna nog meerdere doelpunten van Annemarijn, Chantal en Eline.
Vanaf Actief maar 1 doelpuntje waardoor de stand 6-1 was.
Hierna maakten we helaas wat fouten qua balverlies en slordig aanspelen waardoor actief een paar keer kon scoren en het op een gegeven moment 6-4 was.
Gelukkig herpakten we onszelf weer, en de ruststand was een comfortabele 9-5.
De afgelopen wedstrijden ging onze eerste helft vaak heel goed en lieten we het in de tweede helft vaak lopen.
De taak voor ons was om dit deze keer te voorkomen.
Actief opende met een doelpunt maar na twee doelpunten van Annemarijn en een doelpunt van Chantal konden we uitlopen naar 12-6.
De gehele tweede helft is het verschil nooit groter geweest dan 3 doelpunten.
Op een gegeven moment liepen we uit naar 16-12 en vanaf toen had Actief door dat de kans op winnen inmiddels flink was teruggedrongen.
Onze aanvallen gingen prima en voor we het wisten stonden we 19-13 voor.
Actief scoorde nog een keer en wij kregen nog een strafworp die er in werd gegooid door Annemarijn.
Eindstand; 20-14.
Al met al was het een goede wedstrijd.
Er werd goed gekeept aan onze kant door beide keepers en we hebben wat elementen van de trainingen kunnen verwerken in de aanval en daarmee ook kunnen scoren.
Volgende keer staat Kwiek op het programma, die met hun 1e plek in de poule nog wel eens een leuke tegenstander kunnen vormen.

Doelpunten:

Chantal Blok 7, Annemarijn Beerda 5, Eline Ramaker 2, Cobie Jansen 2, Thessa van Bergen 2, Sonja Tolner 1, Inge Blok 1

Annemarijn


*****

VAKO Dames 2 houden positief gevoel ondank verlies.                                  6 November 2016

Voor dames 2 stond vandaag HVC op de planning.
Dit betekende dat wij de fantastisch saaie route naar Emmer Compas mochten afleggen.
Eenmaal aangekomen gingen we, geheel in de zondagssfeer, een drankje doen.
De motivatie om te gaan omkleden was bij enkelen nog niet aanwezig.
HVC stond boven aan in de poule met nog geen wedstrijd verloren en een respectievelijk doelsaldo.
Dit was voor sommige van ons de reden om te denken dat we deze wedstrijd met een groot verschil gingen verliezen (iets in de trant van 30-3). Maar dit hield ons niet tegen om alsnog ons eigen spelletje te gaan spelen.
De wedstrijd kwam langzaam op gang (mede dankzij het feit dat we opeens met hars moesten spelen, wat we anders nooit doen).
Pas na ongeveer 6 minuten kwam het eerste doelpunt, helaas van HVC.
 Maar ook van onze kant werd er gescoord en na 15 minuten stond het 2-2.
De gehele eerste helft waren we erg aan elkaar gewaagd.
HVC scoorde, VAKO scoorde.Aan beide kanten werd er goed gekeept en dit zorgde ervoor dat er over het algemeen aan beide kanten niet bijster veel werd gescoord.
HVC kreeg helaas 2 strafworpen in de eerste helft, die er helaas ook beide ingingen.
Maar wij konden gelukkig via goed gespeelde aanvallen ook scoren.
Rust stand: 6-6
Tot nu toe ging de wedstrijd niet zo als we dachten, het ging daadwerkelijk goed! Daarom gingen we de tweede helft vol goede moed. Wellicht met iets te veel goede moed.We bleven steeds goed aanvallen en verdedigen, maakten helaas wat kleine foutjes maar op een gegeven moment konden we zelfs uitlopen naar een 10-12 voorsprong.
Waarschijnlijk werden we hier iets te overmoedig door, en HVC scoorde helaas een aantal keer achter elkaar, en wij helaas wat minder.
Eind stand: 15-13.
We mochten dan weliswaar geen punten meenemen naar Vries, maar het was een leuke wedstrijd om te spelen en we hebben het HVC zeker heel erg moeilijk gemaakt dankzij goed keepwerk, een goede verdediging en goede aanvallen.

Doelpunten: Annemarijn 5, Chantal 4, Iris 2, Inge 1, Marieke 1

Annemarijn

*****

Dames 2 laten de punten liggen.                                                30 Oktober

Voor dames 2 stond vandaag E&O op de planning.
En natuurlijk weet iedereen dat E&O een goede club is, maar als we de resultaten van beide teams vergelijken was de kans om te winnen zeer aannemelijk.
De wedstrijd begon en het ging gelijk al goed. Dankzij Eline en Sonja werd het 2-0.
Hierna werd het 2-1 maar dankzij doelpunten van Cobie, Marieke, Annemarijn en Chantal konden we uitlopen naar 6-1.
De rust stand was een mooie 6-4
De tweede helft ging daarentegen een stuk minder goed. Eline opende, en het stond 7-4 voor VAKO.
Er werd nog twee keer gescoord door Marieke en Inge maar ook door E&O, waardoor de stand 9-5 werd.
Hierna ging het helaas slecht.
Na een hele reeks doelpunten van E&O en helaas geen doelpunten voor VAKO, stond het 9-12 voor E&O.
Na een lange tijd konden we eindelijk het doel weer vinden maar dit was net wat te laat.
Eindstand 11-13 voor E&O.
De dames hebben zeker in de eerste helft een heel mooi potje handbal laten zien, de verdediging zat potdicht en in de aanvallen lieten we ook mooie dingen zien. Helaas zat alles ons de tweede helft tegen en ging E&O met de punten na huis.

Annemarijn


*****

Dames 2 houden de punten in eigen huis.                                                  2 oktober 2016                                                    

 

Het was weer tijd voor de eerste competitie wedstrijd van dames 2. De tegenstander was HVZ Vivendi uit Oosterhesselen. We hebben als doelstelling om dit jaar hoog te eindigen, en dan is het fijn als je de eerste wedstrijd kunt winnen.

Het was al vrij snel duidelijk dat VAKO de sterkere partij was. Dankzij Cobie en Annemarijn kwamen we al snel op een 3-1 voorsprong. Dit werd daarna nog verder uitgebreid door Eline, Marieke, Annemarijn en Chantal. De rust stand was 8-2. We konden dus met een goed gevoel de tweede helft beginnen.

De eerste paar minuten van de tweede helft leek Vivendi er meer zin in te hebben, het gat werd iets kleiner, 8-4. Alleen vonden hierna Chantal, Eline en Marieke het doel van de tegenstander, en scoorde Iris via een strafworp. Dit resulteerde in een voorsprong van maar liefst 11 doelpunten. De stand was 15-6.

De wedstrijd werd afgesloten met nog meer doelpunten voor VAKO, namelijk van Chantal en Annemarijn. De eindstand werd 18-6.

Waar de eerste helft wat slomer ging zonder veel uitdaging, ging de tweede helft veel beter. Bijna iedereen heeft breaks kunnen lopen en heeft ook bijna iedereen kunnen scoren. Al met al is er goed samengewerkt als een team en is deze wedstrijd verdiend gewonnen.

Doelpunten: Annemarijn 5, Eline 4, Chantal 4, Marieke 3, Cobie 1, Iris 1

Annemarijn*****

Dames 2 houden een goed gevoel over aan laatste oefenwedstrijd.         25 september 2016

Zondag 25 september moest dames 2 de tweede oefenwedstrijd tegen Hoogersmilde spelen. Voor ons een onbekend team want dit is een ander team als vorig jaar. De wedstrijd kwam vrij sloom op gang. Smilde kwam eerst op 2-0 voorsprong maar dankzij Annemarijn, Sonja en Chantal werd het op een gegeven moment 3-3. De eerste helft was verder niet heel spannend en de rust begon met 4-4.

In de tweede helft, kwamen we eindelijk los. Het was 5-6 na een doelpunt van de tegenpartij en door de doelpunten van Annemarijn en Chantal. Daarna ging het zeer voorspoedig. Voor we het wisten, stond het 5-11 voor VAKO.

Hierna kreeg Smilde helaas 2 strafworpen, maar ook wij scoorden door strafworpen en normale aanvallen.

De uiteindelijke stand werd 8-14 in het voordeel van VAKO. Het was weliswaar een oefenwedstrijd, maar de sfeer zat er goed in en het was zeer sportief. We kijken uit naar het aankomende seizoen!


Doelpunten:

Chantal 3, Annemarijn 3, Cobie 3, Eline 2, Sonja 1, Nicole 1 en Marieke 1


Annemarijn*****

Dames 2 nemen wederom 2 punten mee naar huis!
                  3 April 2016

Op 3 april moeten wij tegen Jahn II spelen. Hoewel zij 4e staan en wij 5e, hadden we evenveel punten. Deze wedstrijd maakt dus een verschil tussen een 4e of 5e plek in de poule! Deze keer moesten we uit naar Stadskanaal, vorige keer thuis was de einstand 11-11. De wedstrijd kwam vrij langzaam op gang. Na een kleine 3 minuten scoort Annemarijn de 0-1. Jahn II kan ons doel ook vinden maar na twee doelpunten van Cobie staat het 2-3 voor VAKO. Marieke en Annemarijn weten beide het doel ook nog een keer te vinden, en vlak voor de rust maakt Jahn II nog een doelpunt. Ruststand 3-5 in het voordeel van VAKO. De tweede helft begint en in het begin heeft Jahn II lichtelijk de leiding. Desondanks kan Sanne scoren maar toch wordt het op een gegeven moment 6-6 en zelfs nog 7-6. Jahn II staat dus met een punt voor en aan beide kanten gaan de doelen op slot. Een dik kwartier lang werd er niks gescoord, maar uiteindelijk weet Annemarijn een punt te maken vanaf de rechterhoek. 7-7 met nog een kwartier te spelen. Hierna volgen twee doelpunten vanaf de kant van VAKO, een doelpunt van Thessa en een doelpunt van Annemarijn. Helaas krijgt Jahn II nog een penalty waardoor het 8-9 staat maar Annemarijn maakt aan de andere kant weer een doelpunt en het staat 8-10. Met nog 5 minuten speeltijd komt Jahn II heel dichtbij waardoor het op een gegeven moment 10-10 staat. Cobie maakt gelukkig twee mooie acties en staat het 10-12. In de allerlaatste seconde maakt Jahn II nog een doelpunt maar winnen kunnen zij niet meer. Eindstand 11-12 voor VAKO. Een leuke wedstrijd om te spelen en de twee punten gaan mee naar Vries!!

Doelpunten: Annemarijn 5, Cobie 4,Sanne 1,Marieke 1, Thessa 1

Annemarijn


*****

Dames 2 pakt wederom de twee punten!                                    6 maart 2016.

Dames 2 moet spelen tegen Actief Eelde-Paterswolde. Van te voren wisten we dat we deze wedstrijd konden winnen en dat zou dan ook gaan gebeuren! Vorige keer werd het een spannende wedstrijd met als eindstand 14-15 voor VAKO. Als deze wedstrijd gewonnen werd, zijn we goed op weg naar de 4e plek. De wedstrijd begon goed voor VAKO. Het eerste doelpunt werd ongeveer 15 seconden na het beginsignaal al gemaakt voor onze kant. Daarna werd het snel 2-0. Actief scoorde af en toe natuurlijk ook, maar het ging redelijk gelijk op. Aan het eind liepen we nog een beetje uit en gingen we de rust in met 7-4 voor VAKO. In het begin van de tweede helft hadden we een beetje een dipje. Hoewel we wel scoorden, haalde Actief ons bijna in. 9-9. Gelukkig wisten we er een goal bij te krijgen en stonden we weer een punt voor. Zo ging het een groot deel van de tweede helft door. Actief kreeg de gehele wedstrijd al vaak gele kaarten en aan het einde een paar keer twee minuten. Dit resulteerde erin dat actief met twee spelers minder stond terwijl wij er met ons hele team stonden. Ook kregen wij nog wat penalty’s mee, wat ons ook heeft geholpen. Desalniettemin, hebben we de wedstrijd keurig gespeeld. We hadden wat meer kansen kunnen pakken maar we hebben alsnog gewonnen met een mooie eindstand, 16-12 voor VAKO. Oftewel, weer twee punten voor dames 2, waarmee ze nu op een keurige 5e plek staan met evenveel punten als de nummer 4. Volgende week, 13 maart, hebben we een weekje rust.

Annemarijn


*****

VAKO Dames 2 verslaan Blue Stars                                            20 februari 2016

Zaterdag 20 Februari, dames 2 moet spelen. Een wedstrijd tegen Blue stars, Winschoten. Waar VAKO een hele nette 6e plek heeft in de poule, staat Winschoten 8e. Deze wedstrijd moet dus gewonnen worden! We werden voorbereid op een hele ruige wedstrijd, Winschoten speelt een gemeen spelletje. In de kleedkamer moest de stemming er nog even goed in worden gestampt, wij spelen nou eenmaal niet zo vaak op zaterdag avond. Wat blijkt, een zaterdagavond is de perfecte dag voor ons. Na de eerste 5 minuten was de stand 0-4, in het voordeel van VAKO. Helaas kreeg onze tegenstander daarna een reeks panels, waardoor de stand 4-5 werd. Vanaf dat moment werd het een hele gemene wedstrijd. Winschoten wou erg graag winnen, maar wij ook. Al snel begonnen ze ons achter de rug van de scheidsrechter te knijpen en te duwen. Ook gingen ze erg overdrijven, waardoor een klein duwtje vanaf onze kant al werd opgevat als een forse duw met als gevolg 2 minuten tijdstraf. Gelukkig lieten wij ons niet meeslepen met hun spelletje. Wij deden ons eigen ding, met als ruststand 7-9 voor VAKO. In het begin van de tweede helft stond aan beide kanten de verdediging prima, daarom was het tot 10 minuten voor eind niet verder gekomen dan 10-10. Wij gaven niet op. Winschoten dacht te winnen met hun gemene tactiek, wij gebruikten een andere tactiek; 2 cirkels. Dit bleek een goede zet van de coach, Winschoten wist niet hoe zij hier mee om moesten gaan. Verwarring in hun verdediging zorgde ook voor een onzorgvuldige aanval van hun kant. Er kwamen geen doelpunten meer. VAKO ging lekker door, eindstand 10-14. Hoewel het een hele gemene wedstrijd was, met agressieve tegenstanders, scheldend publiek en een bijna-ruzie, hebben we ons mannetje gestaan! Weer 2 punten erbij voor dames 2, waarmee we nu op een keurige 5e plek staan in de poule!
Volgende tegenstander; Actief Eelde- Paterswolde, 6 Maart in de kamp.
 
Annemarijn
 
 
*****
 
Dames 2 pakt de punten!                                                                            10 januari 2016

Zondag 10 Januari moesten wij thuis spelen tegen HVA. Van tevoren wisten wij dat we deze wedstrijd konden winnen. Vanaf het eerste moment van de wedstrijd merkten wij dat onze verdediging goed stond. Ze kwamen er niet door. Dat was mede, samen met mooie reddingen van Sonja, de reden dat het eerste doelpunt van HVA pas kwam in het tweede kwartier van de eerste helft. Helaas ging aan onze kant het aanvallen wat minder. Ook wij kwamen er niet vaak genoeg door. Gelukkig hebben we wat mooie doelpunten kunnen zetten en was de rust stand 4-1 in het voordeel van VAKO. We hadden meer doelpunten kunnen hebben, maar als we eerst maar eens deze voorsprong weten te behouden.
De tweede helft zat HVA wat beter in het spel. Zij scoorden hun eerste aanval wat ons een beetje van de wijs bracht. Ze kwamen wat dichterbij tot het 5-3 was. Hierna werd het een hele moeizame wedstrijd waarbij er bijna niet gescoord werd van beide kanten.
Door bijzondere interpretaties van de scheids stond VAKO opeens met 4 mensen in het veld. Maar door snel te anticiperen en schuifwerk kwam HVA er alsnog niet door. Wij kwamen weer wat meer in de wedstrijd, maar het spel ging heel sloom aan de kant van HVA. Wij hadden veel wissels en wouden snel spelen, soms iets te snel waardoor het onzorgvuldig werd.
De eindstand werd uiteindelijk 9-7 in het voordeel van VAKO.
Het was niet onze beste wedstrijd maar de punten hebben we en volgende keer, thuiswedstrijd tegen Cometas, gaan we zeker weer knallen.

Annemarijn

 
 
                                                  *****
 
Samen spelen, samen delen.                                                                             13 december 2015

Afgelopen zondag 13 december namen de dames 2 van Vako het op tegen de dames van Jahn ll. Dit was een erg spannende pot tot op de laatste minuut. Aangezien dat we een aantal zieken in het team hadden, deden er 3 meiden uit de B-jeugd mee (Kim, Nienke & Leonie). Hier waren we erg blij mee, en ze deden goed hun best! De teams waren gelijkwaardig aan elkaar en gingen gelijk met elkaar op. Er werden wat lange aanvallen gespeeld van beide kanten, en niet scherp afgerond. Na een tijdje stond het 4-4. Het wou niet helemaal lukken en ging niet als waar we op getraind hadden de laatste weken. Jahn ll ging een aantal keren op de break, Vako had mazzel dat deze ballen over gingen. Zo kwamen we niet op achterstand. In de rust stond het 5-5 Na een woordje van onze trainer gingen we er weer tegenaan in de tweede helft. We begonnen goed, maar kwamen toch achter te staan. De dames van Jahnll wist de ballen er in te schieten ondanks dat Sonja goed stond te keepen, werden de ballen scherp in de hoeken geschoten. Aan de andere kant van het veld wist Vako een tijdje niet te scoren. Het voelde alsof het niet meer recht te zetten was, en we lieten het er een beetje bij hangen. Bij beide teams werden de 2 minuten en gele kaarten uitgedeeld. Wat betekende dat we in over tal waren of heel goed moesten sluiten op de verdediging. Beetje bij beetje kwamen we weer bij met mooie ballen vanaf de 9 meter. Ook wist één van de B-meiden de bal in het doel van de tegenstander te krijgen! In de laatste minuten stond het 11-10 in het voordeel van Jahn ll. Maar gelukkig scoorde Vako nog net op tijd om toch 1 punt in ontvangst te mogen nemen. We doen ons best om dames 2 ook in een nieuw jasje te steken. Hopelijk kunnen wij in het eind van het seizoen nog schitteren in nieuwe shirts. We willen Kim, Nienke & Leonie bedanken voor het meespelen! Zondag 20 december spelen wij om 15:30 tegen Unitas in Rolde. Unitas staat één plaats hoger dan ons in het klassement. Dit beloofd ook een spannende wedstrijd te worden en we gaan ons best doen om de punten mee naar Vries te nemen!
 
Groetjes Sandra.
 
 
 
 
                                                   *****
 
Vako Dames 2 nemen de punten mee naar huis.                                             15 November 2015

Na een spannende wedstrijd zondag 15 november heeft dames 2 gewonnen van Actief P. We waren goed warm gelopen en begonnen de wedstrijd met een goed gevoel. Vorig seizoen verloren we de uit en thuis wedstrijd van Actief P. en we waren vastberaden om de dames van Actief P. vandaag eens te laten zien wat we in huis hebben. We coachten elkaar, aangezien onze coach Erwin zelf moest spelen. Er werd positief naar elkaar gecoacht en de beide teams gingen gelijk op qua doelpunten, het stond 4 – 4. Aan het einde van de 1e helft, raakte onze keeper Agnes geblesseerd. Agnes moest naar de huisartsenpost gebracht worden, maar gelukkig kon Sonja de wedstrijd verder keepen. Na deze tegenslag stonden we in de rust voor met 6 – 8. Met een kleine voorsprong gingen we de 2de helft in, er werd veel op de break gelopen, en als team voor de winst gevochten. Al snel werd het 7 – 10 in het voordeel van de dames van Vako. Er werd goed gepraat en gesloten op de verdediging. Door samen te werken als team behielden we onze voorsprong, met mooie ballen vanaf de 9 meter en een paar breaks. Actief P. wist nog goed terug te komen tot de 14 – 15. Maar daar was het eindsignaal en Vako nam de punten mee naar huis! Het voelde goed om te winnen en er als team voor gevochten te hebben. Volgende week zondag zijn we een weekje vrij. 29 november spelen we tegen de dames van Hoogersmilde, de koploper. Dit beloofd een pittige wedstrijd te worden. Ook willen we namens het team Agnes van harte beterschap wensen, met een goed herstel.
 
Sandra
Powered by webXpress