Verslagen HerenDe heren winnen van Merna in een mooie wedstrijd                                        11 Maart 2018


Na de vorige (oefen)wedstrijd in Leens tegen Merna, waarbij de Heren een collectieve off-day hadden, hadden ze deze keer weer iets recht te zetten tegen Merna. Ook wilden de heren het seizoen positief afsluiten. Deze keer hadden ze een vollere bank dan de vorige wedstrijd.

De wedstrijd begon met een doelpunt van VAKO-Actief P. en dat was de opmaat voor een leuke wedstrijd, die gelijk opging. Als VAKO-Actief P. scoorde, scoorde Merna en andersom. Ook werd er op een sportieve manier verdedigt, waarbij de scheidsrechter pas floot als hij het echt te ver vond gaan. Beide keepers stonden ook een goede partij te keepen. Onze keeper gebruikte zelfs zijn hoofd om de bal eruit te houden. In de rust stonden beide partijen dicht bij elkaar, dus het kon nog elke kant opgaan in de tweede helft.

Nadat Robert aangaf dat we wel goed stonden te verdedigen, maar aanvallend moest het wel beter. In de tweede helft gingen de heren op dezelfde voet verder en bleven ze scoren, maar Merna bleef steeds maar 1 doelpunt achter. In de laatste 3 minuten scoorde Merna de gelijkmaker, waardoor de stand 15-15 werd. Dit was het teken voor de heren om nog een keer aan te zetten en de winst binnen te halen. Bij anderhalve minuut voor het einde scoorde VAKO-Actief P. via een mooie aanval de 15 – 16. Merna ging aanzetten om alsnog de gelijkmaker te scoren. Bij 10 seconden voor het einde probeerde Merna af te ronden en gooide net voor het doel langs. De heren gingen de wedstrijd uitspelen om zodoende de 2 punten mee naar Vries te nemen.

Terugkijkend op de wedstrijd hadden de heren als een collectief gespeeld en gewonnen, maar dat ze wel wat meer doelpunten hadden moeten scoren. Maar het was eindelijk weer een leuke wedstrijd om te handballen, waarbij het plezier weer kwam bovendrijven en er ook leuk werd gespeeld.


Volgende week zondag, 18 maart, spelen de heren in Vries tegen V&S om 15.45 uur, waarbij het kan gaan om de zesde plek.

Sportieve groet,


Jean-Pierre (#4)


*****

De heren van VAKO-Actief P. hadden nog last van de carnavalskater.           18 Februari 2018


Na een vrij weekend vanwege de carnaval, mochten de heren vandaag aantreden tegen Jahn II. Na goede voorbeelden van de twee damesteams, die hun wedstrijden wonnen, waren de heren geneigd om ook hun wedstrijd te winnen. Dankzij hulp van onze keeper van vorig jaar en twee mannen vanuit Eelde-Paterswolde, konden de heren met twee wissels beginnen aan de wedstrijd. Het begin was voor VAKO-Actief P., die nog wel op voorsprong kwamen dankzij Niels Postma en Caspar van Putten. Maar daarna begon Jahn II beter te draaien en liepen ze uit naar een voorsprong van 2-5. De heren kwamen uiteindelijk nog wel terug tot 6-8, maar de scherpte voor doel miste bij alle spelers. VAKO-Actief P. ging rusten met een stand van 7-12 in het voordeel van Jahn II.

Deze ruststand was bijna hetzelfde als in de gewonnen uitwedstrijd in Stadskanaal, dus de heren hadden de hoop nog niet opgegeven. De verdediging stond beter en er werd meer gescoord via snelle breaks. Maar Jahn II bleek zuiverder in de afronding en bleef scoren. Met nog 4 minuten te gaan stond er een stand van 10-20 op het bord en zetten de heren van VAKO-Actief nog even aan. Via een gescoorde strafworp van Aldric Schöbel, die hij zelf versiert had, liepen de snelle breaks ook goed. Een goed uitgespeelde break tussen Coen Hofstee en Erwin te Bos, resulteerde in een doelpunt, net zoals de volgende break tussen Bart van de Ven en Erwin te Bos. Hierbij stuurden ze een tegenstander van Jahn II zo het bos in dat hij niet meer wist op wie hij moest letten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op conto van Bart van de Ven, waardoor VAKO-Actief P. de wedstrijd konden afsluiten met een eindstand van 14-20.

Het verlies was onnodig als de heren scherper in de afronding waren geweest en de kansen benutten die ze kregen. Maar de samenwerking tussen VAKO en Actief Paterswolde begint steeds beter te lopen tijdens de wedstrijden.


De Doelpuntenmakers: Caspar van Putten 3x Coen Hofstee 3x, Erwin te Bos 3x, Bart van de Ven 2x, Aldric Schöbel 1x, Niels Postma 1x, Hendrik Klaassens 1x


Op 4 maart spelen de heren hun volgende wedstrijd in Emmen tegen SVBO om 14.45 uur


Sportieve groet, Jean-Pierre (#4)


*****

De Heren van VAKO haken pas in de tweede helft af.                                      21 Januari 2018


Voor een ongewoon vroege tijd voor de heren om half 12, mochten ze zich gaan klaarmaken voor een wedstrijd tegen FHC uit Stiens. De vorige wedstrijd ging net verloren met 1 doelpunt verschil. Dus hadden de heren nog iets recht te zetten tegen FHC. Tijdens de voorbespreking gaf de coach aan dat balverlies dodelijk is en dat we ook op de break moesten lopen. In de eerste paar minuten gebeurde precies wat de coach zei en stond het 0-3 voor FHC. Maar daarna begonnen de heren elkaar makkelijker te vinden en ook de gaten in de verdediging en scoorden ze ook. Maar vanwege het niet altijd snelle teruglopen van de heren kon FHC via snelle uitworpen scoren.

Aan het eind van de eerste helft kwamen de heren zelf op gelijke hoogte met FHC, maar het laatste doelpunten waren toch voor FHC, waardoor de heren gingen rusten met een stand van 12-14. In de rust gaf de coach aan dat we goed stonden te verdedigen, maar in de aanval niet zuiver waren met het afronden. Dus dat moest beter in de tweede helft, want de wedstrijd was nog niet gespeeld. Maar FHC kwam beter uit de rust en liep snel al uit naar een voorsprong van 7 doelpunten. De heren bleven knokken en scoorden ook wel doelpunten, maar te weinig. Halverwege de tweede helft kreeg Hendrik Klasens als kort later een speler van FHC de rode kaart. Dit was het enige smetje op een verder vrij sportieve wedstrijd tussen VAKO-Actief P. en FHC. Deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een overwinning voor FHC met 23-29.

Over twee weken op 4 februari gaan de heren op bezoek in Leens bij Merna. De thuiswedstrijd wonnen de heren met 23-19.

Doelpunten: Mark Draaisma 3x,
Coen Hofstee 3x, Erwin te Bos 3x, Erik Venekamp 2x, Aldric Schöbel 2x, Caspar van Putten 1x, Joost Hadders 1x, onbekend 8x


Sportieve groet van Jean-Pierre (#4)


(Ps. bij de onbekende doelpunten is er door onze doelpuntenschrijvers geen naam bijgezet, ging soms te snel om het bij te houden)*****

De heren krijgen een lesje in effectiviteit van Exito.                                         14 Januari 2018


Voor de heren duurde de winterstop een weekje langer dan voor de meeste andere teams van VAKO. Maar desondanks waren de heren gemotiveerd om de tweede seizoenshelft goed te beginnen. De uitwedstrijd tegen Exito aan het begin van het seizoen werd nipt verloren. Vanwege het wegvallen van een wedstrijd hadden de heren voldoende tijd om warm te lopen en nog wat wissels te oefenen. In de bespreking voor de wedstrijd werd er door de coach aangegeven dat we op snelheid moesten spelen en ook gebruik moesten maken van de tweede golf. Daarnaast moest de cirkelloper van Exito in de gaten gehouden worden en goed verdedigd worden. De heren begonnen voortvarend aan de eerste helft. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Joost Hadders.

Vlak na de 1-0 scoorde Exito al de gelijkmaker en dit bleef de hele eerste helft het beeld. Bij 2-2 kwam VAKO achter te staan, maar Erwin trok de stand gelijk. Vanwege soms niet goed communiceren in de verdediging kon Exito geregeld uitlopen naar een verschil van 2 doelpunten. Vlak voor het einde van de eerste helft stond VAKO achter met een verschil van 3 doelpunten, maar door doelpunten van Caspar van Putten en Niels Postma leek een gelijke stand de ruststand. Maar in de laatste secondes van de eerste helft scoorde Exito alsnog de 12-13. De coach hamerde er in de rust op dat we in de aanval zuiniger op de bal moesten zijn en beter onze kansen moesten uitspelen.

In de tweede helft begon Exito beter te draaien en dat was ook al snel te zien in de stand. Waar de heren van VAKO moeite hadden om het doel te vinden, lukte Exito dat wel. Ongeveer halverwege de tweede helft stond er een achterstand van 4 doelpunten op het scorebord voor VAKO. Dit was nog te overzien. Maar hierna begon de vermoeidheid en de wat langere winterstop VAKO op te breken en ging Exito effectiever om met hun kansen. In de laatste 10 minuten kreeg VAKO ook nog twee keer twee-minuten. Hier maakte Exito goed gebruik van. Maar het slotakkoord was toch nog voor VAKO die dankzij Caspar van Putten en Hendrik Klassens nog 2 doelpunten erbij kreeg, maar de einduitslag was in het voordeel van Exito: 21-27. In de nabespreking werd erkend dat Exito veel effectiever omging met zijn kansen en dat de heren wel genoeg kansen creëerden, maar ze niet tussen de palen kreeg.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan spelen de heren op zondag, 21 januari, thuis tegen FHC om 11.30 in Vries.


Doelpuntenmakers: Caspar van Putten 9x, Joost Hadders 6x, Erwin te Bos 3x, Niels Postma 2x, Hendrik Klassens 1x


Sportieve groet, Jean-Pierre (#4)*****

De Heren verliezen van Hurry Up  in een harsrijke wedstrijd                         17 December 2017


In aanloop naar de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft werd er door de heren al rekening mee gehouden dat de wedstrijd een pittige zou worden, doordat het team van Hurry-Up vrij jong is. De dag voor de wedstrijd bleek dat de heren met maar 8 spelers zou afreizen richting Zwartemeer. Tijdens de bespreking voor de wedstrijd werd er op benadrukt dat er met hars gespeeld zou worden, dus dat we hierdoor beter moesten aangooien naar elkaar.

De wedstrijd begon goed voor de Heren, na de eerste 2 minuten stonden de heren met 0-2 voor. Maar toen begon Hurry-Up beter te draaien en vonden ze elkaar beter. Maar de heren bleven goed verdedigen en konden tot halverwege de eerste helft bij blijven. Maar toen begon de snelheid van Hurry-Up de heren op te breken. Door het rijke harsgebruik verloren de heren vaker de bal, doordat het aangooien niet goed lukte. Want ze waren het niet goed gewend om met hars te spelen, hierdoor liep Hurry-Up uit naar een ruststand van 15-7.

In de rust gaf Robert aan dat we de rest van de wedstrijd het leuk moesten houden en ons spel moesten blijven spelen. De heren begonnen met dezelfde instelling aan de tweede helft, door goed te blijven verdedigen. Maar vanwege het hebben van maar een wissel brak de snelheid van het jeugdige Hurry-Up de heren op en hierdoor liep de tegenstander snel uit. De heren bleven ook wel scoren, maar het was te laat en te weinig. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een overwinning voor Hurry-Up in 36-14. Maar de heren van VAKO-Actief P. kijken al uit naar de return in Vries, omdat er dan zonder hars gespeeld moet worden en hopelijk is er dan nog geen beslissing gevallen in de competitie waardoor het nog een spannende wedstrijd kan worden.

Na deze wedstrijd begint voor de heren ook de winterstop en zullen ze op 14 januari weer hun eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft spelen thuis in Vries tegen Exito.


Jean-Pierre(nr. 4)


*****


Heren verliezen in een sportief potje van FHC                                                10 December 2017


Nadat er door de weersomstandigheden er al 2 wedstrijden in de Kamp waren afgelast, was het de vraag of de heren van FHC de tocht uit Stiens wel aandurfden. Dit bleek zo te zijn, dus terwijl er buiten de eerste sneeuwvlokken vielen, liepen de heren zich warm. Na duidelijke aanwijzingen van Robert en de verwelkoming van onze nieuwe spelers van Actief Paterswolde begonnen we aan de wedstrijd. Het was direct duidelijk dat FHC alles op de snelheid deden en wij het op techniek moesten doen. Door juist de wissels die we geoefend hadden in te zetten, konden we door de verdediging van FHC komen en ook doelpunten scoren.

Het ging er af en toe vrij stevig aan toe, maar het bleef vrij sportief. De ruststand was dan ook 8-8. In de rust werd er door Robert aangegeven dat we zo door moesten gaan en sneller terug moesten lopen na een aanval. Na de rust stond de verdediging ook weer zeer goed, net zoals in de eerste helft. Wij kwamen er met mooie aanvallen doorheen en scoorden en FHC deed veel op snelheid en in de breaks. Maar dankzij uitstekend keeperswerk van René Auwema bleef de achterstand bij 1 á 2 doelpunten. In de loop van de tweede helft bleef het een spannende wedstrijd en vielen de doelpunten over en weer. Aan het einde van de wedstrijd kwamen de heren 1 doelpunt te kort om een punt in vries te houden. De eindstand was 16-17. Maar het was wel een hele spannende en leuke wedstrijd om te zien.

Terwijl buiten alles wit was door de sneeuw, bespraken wij de wedstrijd na en kwamen we erachter dat we eigenlijk onszelf te kort hadden gedaan. We hadden een punt kunnen en moeten pakken en misschien zelfs moeten winnen.

Volgende week is onze laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Hurry-up.


*****

De Heren winnen in een sportieve wedstrijd van Merna                                  26 November 2017


Na het onnodige puntverlies vorige week tegen SVBO waren de heren er nu gebrand op om de 2 punten in Vries te houden. Voor de wedstrijd stond Merna stijf onderaan met 0 punten, maar Robert drong er bij ons op aan om ze niet te onderschatten. De vorige wedstrijden tegen hun, koste het de heren altijd veel moeite om te winnen of een punt te behalen. Nadat Erwin te Bos nog even aanstipte dat we niet mee moesten gaan met het spel van Merna en echt ons eigen spel moesten doen, begonnen de heren aan de warming up. De scheidsrechter vloot vrij vlot voor het begin van de wedstrijd.

De heren begonnen heel gretig aan de wedstrijd, want binnen 20 seconden lag de bal al in het doel bij Merna. Hierna lieten de heren veel goede aanvallen zien, maar miste het aan scherpte bij het afronden. Merna kon hierdoor via de opbouwers bij blijven, maar de heren bleven goed verdedigen. Tijdens het verdedigen kwam Marcel Oldenziel verkeerd terecht en moest geblesseerd afhaken. In de loop van de eerste helft bleek dat VAKO toch net wat meer snelheid en scherpte had dan Merna. Ook werd er onderling goed gecoacht bij het verdedigen. Na een vrij vermakelijke eerste helft gingen de heren rusten met een tussenstand van 14-10.

In de rust gaf Robert aan dat we vooral op de opbouwers moesten letten, want die scoorden het meeste. En dat we zuiverder moesten omgaan met het balbezit. Ook was René Auwema ook aanwezig om te gaan keepen en de verdediging op poten te zetten. De heren stonden de tweede helft nog beter in de verdediging en bleven elkaar onderling goed coachen. Er werd goed rugdekking gegeven, waardoor Merna er niet altijd goed door kon komen. Verder werd er nog steeds goede aanvallen gespeeld door heren. René Auwema had een hele mooie uitworp op Erwin te Bos, die hem met een hand ving en jammer genoeg op de paal gooide. De tweede helft verliep vrij vlot en voor we wisten ging de zoemer voor het einde. De einduitslag was in voordeel van VAKO met 23-19.

De heren waren er over eens dat het een hele mooie en sportieve wedstrijd was. Hulde aan de scheidsrechter om in de geest van de wedstrijd te fluiten en het hierdoor sportief te houden.

Volgende week spelen de Heren een uitwedstrijd tegen V&S in Groningen.

Doelpunten:
Caspar van Putten 7x, Joost Hadders 6x, Erik Venekamp 3x, Coen Hofstee 3x, Erwin te Bos 2x, Niels Postma 2x

Sportieve groet van Jean-Pierre (nr 4)


*****

Heren verspelen onnodig een punt tegen SVBO                                             19 November 2017


Tijdens de warming up bleek dat SVBO de eerste helft met een man minder speelde, omdat die nog onderweg was. Hierdoor werd er door Robert op gehamerd de bal goed rond te spelen en veel te bewegen en druk te zetten. De heren begonnen gretig aan de wedstrijd en hadden al vrij snel een kans op de 1-0, maar die werd net naast gegooid door Aldric. Door elkaar te coachen en goed overspel vielen de eerste doelpunten wel voor VAKO. Maar door het vrij fysieke spel van SVBO en de man minder situatie konden de heren niet in hun eigen spel komen, wat tot irritaties leidde onderling. Hierdoor konden de heren van SVBO bij blijven en gingen we de rust in met een stand van 10-8.

Nadat er in de rust door Robert erop gehamerd is dat wij te slordig waren en veel meer hadden moeten scoren, zeker omdat we met een man meer stonden, gingen de heren met hernieuwde energie het veld op. In de eerste deel van de tweede helft stonden de heren beter te verdedigen en scoorden ze ook makkelijker. Maar des te meer de wedstrijd richting het einde liep, kwamen de irritaties weer naar boven door het vrij fysieke spel van SVBO en het niet altijd consequent fluiten van de scheidsrechter. Dit had consequenties voor het spel en het onderlinge coachen. Het leverde ook de nodige 2-minuten op, waardoor SVBO de kans had om terug te komen en 2 minuten voor het einde de 16-15 te maken. De heren kregen de opdracht om het uit te spelen, maar door onrust verspelden ze in de laatste minuut de voorsprong. De heren zetten nog een keer aan voor een laatste aanval doormiddel van een break. Tijdens de break kreeg een van de heren een duw in de rug, waardoor hij niet kon doorgaan richting doel. De scheidsrechter gaf hiervoor een vrije worp, terwijl het een strafworp had moeten zijn. SVBO ging over op 1 op 1 verdediging en konden hierdoor het punt over de streep trekken en de einduitslag was 16-16

Na de wedstrijd werd door de heren erkend dat ze het zelf hebben laten liggen en zich teveel hebben laten opstoken door de tegenstander. De heren vonden het een onnodig verlies van een punt.

Doelpunten:
Niels Postma 4x, Erwin te Bos 3x, Coen Hofstee 3x, Marcel Oldenziel 2x, Caspar van Putten 2x, Hendrik Klassens 2x

Volgende week zondag spelen de heren thuis in de Kamp tegen Merna om 15.45 uur*****

De Heren knokken zich naar de overwinning.                                                  12 November 2017


Na 4 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, gingen de Heren op bezoek bij Jahn II in Stadskanaal. Door de smalle selectie werd er rekening mee gehouden dat het een pittige wedstrijd zou worden. Tijdens de warming-up bleek dat Jahn II met een volle bank wissels begon en VAKO met een wissel.
De coach gaf voor de wedstrijd aan dat we zuinig met de bal moesten zijn en snel moesten omschakelen doordat Jahn II veel op de break deden. Jahn II begon de wedstrijd door snel 4 doelpunten te maken, waarbij Caspar iets terugdeed namens VAKO. Daarna bleef het verschil 2 á 3 doelpunten in het voordeel van Jahn II tot de stand van 8-4. Toen had VAKO de betere hand en scoorden Niels, Caspar, Joost en Hendrik er op los en kwamen we gelijk te staan bij 9-9. Vlak voor rust kwamen we zelfs voor te staan, door een goede aanval en afronding van Caspar. Maar in de laatste seconde kregen we alsnog de 10-10 tegen, waarmee we de rust ingingen.

In de rust werd er door de coach op gehamerd, dat we beter moesten afronden en zuinig moesten blijven op de bal. Aan het begin van de tweede helft bleek Jahn II in de rust gescoord te hebben, want we begonnen met een 11-10 stand. Na 2 minuten kwam Hendrik ongelukkig op zijn hoofd terecht na een verdedigende actie, dus werd hij tijdelijk gewisseld. Vanaf dat moment bleven wij in de voetsporen van Jahn II tot aan 18-18. In de laatste minuten scoorden Hendrik, Joost en Aldric de laatste doelpunten, waarbij Jahn II nog 2x scoorden. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een winstpartij voor VAKO met als uitslag 20-21. De coach vond dat wij als collectief gespeeld en gevochten hebben voor deze 2 punten.

Doelpunten:
Caspar van Putten 6x, Joost Hadders 4x, Niels Postma 3x, Hendrik Klaassens 3x, Aldric Schöbel 2x, Erik Venekamp 2x, Erwin te Bos 1x


#  4

*****

VAKO Heren houden de seizoensopdracht in het achterhoofd tegen Cometas. 19 maart 2017


Na de spektakelavondoverwinning van 4 maart tegen het Friese FHC stond er vandaag weer een wedstrijd tegen een Friese club op het programma. Waar we in Leeuwarden met slechts met 8 man waren, was dat deze thuiswedstrijd niet anders. Met het gemis van de van een operatie herstellende Frank Willems en geblesseerden Joost Hadders en Sander van Wonderen, moest de heren het opnemen tegen het jonge team geleid door oude rotten van Cometas. Dan nu naar de wedstrijd, VAKO begon sterk en klom vrij snel via een 4-2 voorsprong naar 7-4, mede door prima breaks van Mark van Wonderen en Hendrik Klaassens. Na zo’n tien minuten spelen, kwam er een verlate speler bij Cometas aanzetten, die het team meteen nieuwe impuls gaf. Daarnaast werd het spel bij VAKO iets rommeliger, wat er voor zorgde dat Cometas binnen tien minuten de achterstand kon ombuigen in een 7-10 voorsprong. Nadat de VAKO Heren ze allemaal weer op een rijtje hadden, werd er weer gescoord o.a. door Caspar van Putten en de netjes op de opbouw spelende cirkel Erik Venekamp. Einde van de eerste helft waren ze weer helemaal bij en kon er gerust worden met een 12-12 gelijke stand.
In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, beide teams bleven om en om scoren. Het spel werd iets harder wat resulteerde in penalties aan beide kanten. Voor VAKO was Hendrik Klaassens weer in vorm door ze allemaal te scoren. Daarnaast pakte ook Erwin te Bos zijn goaltjes nog mee en scoorden ook Niels Postma en Aldric Schöbel heel vaak bijna. Aangezien het gelijk op ging deze wedstrijd, stond er met nog een minuut te spelen een stand van 24-23 op het scorebord. VAKO probeerde de wedstrijd uit te spelen, maar door een toverbal kregen de Friezen nog een kans op een aanval. Deze werd eruit gehaald door Erik Venekamp, maar moest dit bekopen met een vrijbal met nog twee seconden op de klok. Het muurtje werd gezet, maar de bal ging naar de linkerhoek, die enorm veel ruimte had. Gelukkig stond daar nog Dennis Steenhuis op het doel die met een grandioze redding de twee punten in Vries wist te houden.
Daarmee pakt VAKO al voor de derde keer de winst dit seizoen door met één punt verschil en houden zich wederom aan de seizoensdoelstelling, die nog altijd luidt: „Één meer scoren dan de tegenstander.” Met nog twee wedstrijden te gaan is vijfde plaats nog altijd mogelijk en dit zou een mooie beloning zijn van een sterke tweede seizoenshelft. De eerste van die twee wedstrijden is de uitwedstrijd tegen V&S in Groningen op 26 maart.


De man die het van achterin goed kon bekijken, #3


*****

VAKO Heren houden zich aan de opdracht tegen Exito‎                  29 Januari 2017


Met het missen van de net geopereerde Frank Willems en verdere afwezigen Hendrik Klaassens en Casper van Putten werd er met één wissel begonnen aan de uitwedstrijd tegen Exito. De opdracht uit de mond van Robert van der Veen was dan ook: "Maak er een mooie pot van en één meer scoren dan de tegenstander."
Beide teams begonnen goed, maar het was Exito dat naar een 5-3 voorsprong klom. Op dat moment begon het bij VAKO te draaien en de achterstand werd langzaam omgebogen naar een voorsprong van drie punten o.a. door de gebroeders Van Wonderen en Joost Hadders. De ruststand was dan ook 11-14. ‎
Iets slapper werd er begonnen aan helft nummer 2, maar ook snel werd de orde weer op zaken gesteld en liep de voorsprong tegen de thuis spelende mannen op tot 13-20, door een paar snelle aanvallen van Niels Postma en Mark van Wonderen. Op dat moment kwam het teken voor Exito om er nog even vol tegen aan te gaan en langzamerhand kwamen ze ook dichterbij. Echter met een stand van 25-28 werd er begonnen aan de laatste drie minuten en leek de wedstrijd gespeeld. Exito gooide nog even alles in de strijd en ging heel offensief verdedigen. Enkele VAKO mannen raakten hiervan lichtelijk in paniek en speelden zo driemaal de bal recht in de handen van de tegenstander. De mannen uit Sleen wisten hier ook optimaal van te profiteren en met slechts tien seconden op de klok stond het 28 gelijk. Door de bal snel op te brengen door Dennis Steenhuis, een snelle combinatie van Sander van Wonderen en Erwin te Bos, speelde de laatste genoemde de bal naar de doorgelopen Mark van Wonderen die de bal met nog vier seconden op de klok in de bovenhoek knalde.
Met deze knal was de wedstrijd ook gespeeld en hebben de mannen uit Vries net als vorige week de opdracht van de coach perfect uitgevoerd door weer met een punt verschil te winnen. Voor de volgende keer toch liever een voorsprong van minstens drie punten houden zodat het hart van de coach ook iets rustiger kan blijven kloppen. Volgende week een thuiswedstrijd tegen de mannen van HVC.


De man die weer één bal genoeg heeft tegengehouden, #3


*****

VAKO Heren lijkt de weg omhoog te hebben gevonden.             22 Januari 2017


Met het gelijkspel van vorige week tegen Merna en een sterke partij tegen nummer 2 Jahn II de week daarvoor. Werd er vol goede moed begonnen tegen de jongemannen, met de nadruk op jong, van Unitas. Het begin van beide teams was sterk en het ging redelijk gelijk op. Maar met een afstandschot van Joost Hadders en een break van o.a. Mark van Wonderen, Niels Postma en Frank Willems wisten de heren van VAKO langzaam aan de voorsprong te vergroten. Er werd dan ook met een stand van 14-11 gefloten voor de rust.
Begin tweede helft miste er beetje scherpte en daar wist Unitas meteen gebruik van te maken door meteen naar 14-13 te klimmen. Voor VAKO was dit het startsein om de touwtjes weer in handen te nemen en met een goals van o.a. Hendrik Klaassens, Casper van Putten en Sander van Wonderen werd de stand naar 19-13 gebracht. Met zes goals voorsprong dachten de heren er wel te zijn, maar langzamerhand kwamen de mannen uit Rolde weer dichterbij. Met nog één minuut te gaan miste Aldric Schöbel de kans op de beslissing en de 23-21. Unitas wist daar in de snelle tegenaanval van te profiteren en met nog 35 seconden op de klok was het 22-22. Nog een kans voor de heren uit Vries, het was Erwin te Bos die 10 seconden voor tijd tegen de handen van het blok schoot waardoor met een beetje mazzel de bal achter de keeper van Unitas belandde.
Met de twee punten wordt de aansluiting behouden met de nr 5, gezien het punten verschil tussen de nummer 5 en 10 maar drie punten bedraagt blijft het een spannende competitie.


De sluitpost van de middag, #3


*****

Heren weten net niet te winnen                                                   16 oktober 2016

Zondag 16 oktober moesten de heren tegen Unitas.
Vooraf wisten ze dat het een moeilijke wedstrijd zou worden omdat ze maar 1 wissel zouden hebben, maar helaas moest een van de spelers zondags ochtend als nog afzeggen waardoor de heren zonder wissel op pad gingen.
De wedstrijd begon voortvarend voor de Heren van VAKO, ze wisten zelfs op een 3-0 voorsprong te komen.
Daarna wisten de heren van Unitas ook het doel te vinden en langzaam aan konden ze toch weer langszij te komen.
Door het goede werken aan de kant van VAKO konden de Heren van Unitas niet verder uit lopen dan drie doelpunten.
Deze marge wisten de gastheren vol te houden tot aan de pauze.
Na de rust ging het spel gelijk op en de Heren van VAKO wisten de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd door toch weer gelijk te komen.In deze periode van de wedstrijd werd er om en om gescoord zodat de score steeds gelijk bleef.
Helaas wisten de Heren van VAKO drie minuten voor het einde niet direct weer tegen te scoren na een tegen doelpunt van Unitas waardoor de Heren van Unitas naar twee doelpunten voorsprong konden weglopen.
Deze voorsprong wisten ze tot het einde vast te houden waardoor de punten uiteindelijk in Rolde bleven.
De uitslag was 23 – 21
Het opmerkelijke van deze wedstrijd was dat de heren van VAKO geen wissels hadden en aan de kant van Unitas zaten er er zes op de bank.

Groet,

Nr 9


*****

Heren behalen doelstelling.                                                        10 April 2016

De laatste wedstrijd van seizoen 2015/2016 was tegen JahnII. Altijd een lastige tegenstander. Deze ploeg heeft goede schutters en een goede keeper. VAKO wist was ze te doen stond. Winnen om de 3eplaats veilig te stellen. De hele wedstrijd was VAKO de betere ploeg. Toch liep het in het begin niet zoals gewenst. De heren waren in de verdediging net even t laat en in de aanval werden 100 % kansen gemist. De ruststand was wel 11-10 in het voordeel van VAKO. Na een peptolk in de rust er weer vol tegen aan. Het tempo ging omhoog en de aanvallen werden beter uitgespeeld. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Helaas moesten Niels Postma en Mark van Wonderen met blessures uitvallen en kreeg Hendrik Klaassen, geheel onterecht, 7 minuten voor tijd de rode kaart. Wat deze wedstrijd vooral opviel was het spel van Dennis Steenhuis en Stefan Drent. In de slotfase liet Aldric Schobel nog even zien dat hij dit seizoen progressie heeft gemaakt en luid aangemoedigd door het publiek scoorde hij 10 seconden voor tijd het laatste doelpunt van de wedstrijd. De winst was binnen, 22-15.

Doelpunten: Dennis Steenhuis 5, Frank Willems 4, Sander van Wonderen 3, Werner Drenth 3, Hendrik Klaassen 2, Joost Hadders , Mark van Wonderen 1, Erwin te Bos 1, Aldric Schobel 1.

Bernard Cheret


*****

VAKO Handbal  heren winnen van Exito.                                     20 maart 2016

De altijd lastige wedstrijd tegen Exito uit Sleen vraagt een speciale aanpak van de heren van VAKO. Er moet anders verdedigd worden en de aanval moet scherp blijven en weinig balverlies hebben. De eerste 5 minuten kon VAKO uitlopen naar 4-1, door o.a. 2 doelpunten van Joost Hadders die deze wedstrijd goed op schot was. Toch was het Exito dat weer op gelijke hoogte wist te komen 7-7. In deze fase van de wedstrijd kwam de snelle tegen aanval van VAKO nog niet goed uit de verf. Pas aan het eind van de 1e helft kon er weer afstand worden genomen door o.a. een break-out van Niels Postma. De ruststand was 15-12. Na wat instructies in de rust vol goede moed verder. Deze wedstrijd moesten we niet verliezen. VAKO was de betere ploeg. Toch kwam Exito weer langszij 17-17. Er sloop wat slordigheid in het spel en het tempo was te laag. VAKO kon maar geen gat slaan met Exito. Tot 22-22 ging het gelijk op. We wisten dat tegen het eind van de wedstrijd we het tempo omhoog moesten gooien om zodoende afstand te kunnen nemen. Dit gebeurde ook. Mark en Sander van Wonderen konden een paar keer scoren vanuit de snelle tegen aanval en break-out. VAKO kon de score uitbouwen van 22-22 naar 26-22. De goed keepende Stefan Drenth wist en paar keer een schot te keren en zodoende de voorsprong vast te houden.  Het was nu zaak deze voorsprong vast te houden, het geen ook lukte. De wedstrijd werd verdiend gewonnen met 35-29. Met nog 1 wedstrijd te spelen tegen Jahn II in Vries op 10 april kunnen de heren bij winst nog de 2e plaats pakken.

Doelpunten: Joost Hadders 10, Frank Willems 8, Mark van Wonderen 4, Sander van Wonderen 4, Dennis Steenhuis 3, Werner Drenth 3, Niels Postma 2, Caspar van Putten 1

Bernard Cheret


*****

Heren VAKO hebben off day.                                                      13  maart 2016

De uitwedstrijd tegen Cirkeltijgers in Groningen verliep anders dan gehoopt. Het was nog wel VAKO dat de score opende, maar daarna was het CT dat het heft in handen nam en ook de hele wedstrijd zou houden. Door te slap verdedigen en de aanvallen niet goed uit te spelen liepen de heren van VAKO achter de feiten aan. Na afloop van de wedstrijd kwamen de scheidsrechters naar mij toe en lieten het score kaartje zien. Geen enkele gele kaart en geen 2 minuten straf. Dit verbaasde hun zeer. Jullie waren veel te lief. De ruststand was 17-14. Na nog eens weer de nadruk te leggfen op het verdedigen, uitstappen en rugdekking geven gingen de heren vol goede moed de 2e helft in. De achterstand bleef steeds 3 of 4 doelpunten. De eindstand 33-28 in het nadeel van VAKO.

Doelpunten: Sander van Wonderen 7, Mark van Wonderen 6, Hendrik Klaassens 4, Joost Hadders 3, Frank willems 2, Werner Drenth 2, Erik Venekamp 2, Dennis Steenhuis 1, Erwin te Bos 1.

Bernard Cheret


*****

Heren VAKO doen goede zaken.                                                 
6 Maart 2016

De wedstrijd tegen het laag geplaatste HVC zou niet gemakkelijk worden. HVC had de laatste 2 wedstrijden een goed resultaat neer gezet. De VAKO heren waren gewaarschuwd. Toch werd  er te slap aan de wedstrijd begonnen. Al snel keek VAKO tegen een 1-4 achterstand aan. Na ongeveer 11 minuten spelen werden de heren wakker en begonnen ze hun eigen spel te spelen. De achterstand werd omgebogen naar een 6-4 voorsprong. Er waren goede loopacties (Werner Drenth) en er werd gelopen op de break(Mark van Wonderen). Het spel werd goed breed gehouden, zodoende kregen de hoeken ruimte(Sander van Wonderen). Het mooiste doelpunt uit de beginfase was van Niels Postma uit een snelle midden uit. De heren van VAKO waren na een moeilijke beginfase nu duidelijk de betere ploeg. Er werd goed gecombineerd en de aanvallen werden uitgespeeld. Met nog 6 minuten te spelen in de 1e helft kwam Aldric Schobel in het veld. Hij speelde goed mee en wist zelfs te scoren vanaf de hoek. Dit bracht de ruststand op 11-8. Na nog wat instructies in de rust gingen ze er vol voor in de 2e helft. De beginfase was erg goed. Snelle aanvallen, soms uitgespeeld door meerdere spelers en break-outs brachten de stand op 18-8. Nu sloop er een beetje gemakzucht in het spel en werd het wat slordiger. De goed keepende Stefan Drenth stopte nog een strafworp bij de stand 18-11. Het was tijd voor de eindsprint. Het tempo ging weer omhoog en er werd weer goed gespeeld. Het mooiste doelpunt in de slotfase kwam op naam van Werner Drenth uit een achterwaarts schot. Hier rekende de keeper niet op. De eindstand 24-14 was verdiend.

De doelpunten zijn gemaakt door: Mark van Wonderen 5, Sander van Wonderen 4, Werner Drenth 3, Caspar van Putten 3, Erwin te Bos 3, Dennis Steenhuis 2, Niels Postma 1, Joost Hadders 1, Aldric Schobel 1, Frank Willems 1.

Bernard Cheret


*****

Heren VAKO verspelen kampioens kansen.
                                21 februari 2016

De uitwedstrijd tegen Merna in Leens moest gewonnen worden om nog kans te maken op het kampioenschap in de 1e klasse. De heren werden goed geinformeerd hoe er gespeeld moest gaan worden. De eerste 4 aanvallen was er balverlies, door slechte passes. Hierdoor kwamen de heren al snel op 2-0 achterstand. De hele 1e helft zou dit zo blijven. Halverwege was de achterstand zelfs 3 doelpunten. Door een goede eindspurt wisten ze de stand terug te brengen van 9-6 naar 10-9 bij de rust. Na in de rust de spelers nogmaals te hebben geinstrueerd gingen de heren vol goede moed de 2e helft in. De score werd gelijk getrokken tot 12-12. Daarna steeds gelijk opgaande score. Halverwege de 2e helft kwam toch Merna weer op voorsprong 16-14. Met een goede fase in de wedstrijd kwam VAKO op 16-17. De laatste 10 minuten was het noodzaak het hoofd er goed bij te houden en de wedstrijd uit te spelen. Met nog een paar minuten te spelen kwam VAKO op 17-18. Zou het dan toch gaan lukken? Door te snel afronden op het vijandelijke doel kwam Merna toch weer gelijk 18-18. Met nog 25 seconden te spelen gingen de heren van VAKO in de aanval. Er werd aangegeven vanaf de kant de aanval uit te spelen en nog tot scoren te komen. Het schot van Hendrik Klaassens ging niet over de doellijn, maar werd gestopt door de keeper van Merna die de bal nog snel naar voren speelde. Mark van Wonderen ging neer na een hoeking op de neus, maar intussen ging de bal in de laatste seconde achter Stefan Drenth en was de wedstrijd gespeeld. Door de 19-18 nederlaag zijn de kansen op een kampioenschap verkeken.  Deze wedstrijd was er teveel balverlies en werden 100 % doelkansen te vaak gemist.
 
Doelpunten: Joost Hadders 6, Mark van Wonderen 5, Sander van Wonderen 2, Hendrik Klaassens 2, Erwin te Bos 1, Frank Willems 1, Werner Drenth 1
 
Bernard Cheret (een teleurgestelde coach)
 
 
*****
 
 
Heren VAKO zorgen voor spektakel tegen Hurry Up 3.               13 februari 2016

Het team had deze week scherp en goed getraind. Het team van Hurry up 3 bestaat uit zeer ervaren spelers die een wedstrijd naar hun hand kunnen zetten. Tijdens de wedstrijd bespreking was vooral duidelijk dat we het van snelheid moesten hebben. Iedereen begon scherp aan de wedstrijd en was goed gemotiveerd. Hendrik Klaassens was ook weer van de partij na een langdurige blessure. Het team was voor het eerst helemaal compleet. Mariska had nog een aantal spelers behandeld voor lichte pijntjes, we waren er klaar voor. Direct vanaf het begin lieten de heren zien wat de bedoeling was. Binnen korte tijd stond het 3-0. De score werd verder uitgebouwd naar 8-1. Het doelpunt van Hurry up werd gescoord uit een strafworp. De dekking stond prima er was voor Hurry Up geen doorkomen aan. Het tempo in de wedstrijd lag van VAKO zijde hoog. De ene na de andere break-out edn snelle aanval leverde doelpunten op. De een nog mooier als de ander. De ruststand was  15-4 in het voordeel van VAKO. Het was nu zaak dit spel vast te houden en niet te vervallen in gemakzucht en slordigheid. In het begin van de 2e helft had Hurry Up toch even de overhand en wist terug te komen tot 16-8. De heren werden weer wakker geschut hierdoor en het tempo ging weer omhoog. De goed keepende Stefan Drenth wist de break-out steeds goed aan te spelen en hieruit werd veelvuldig gescoord. Halverwege de 2e helft zag Stefan Drenth dat de keeper van Hurry up te ver voor zijn doel stond en gooide de bal over hem heen in het doel. Een luid applaus van het aanwezige publiek, dat in grote getale was komen opdagen. De laatste 7 minuten kreeg Aldric Schobel nog een aantal vrije doelkansen maar wist deze niet te benutten. Toch wist hij nadat een bal op de paal was gekomen hierdoor Werner Drenth te lanceren die de eindstand op 31-16 bracht. Een mooie overwinning met goed spel. Hierdoor blijven de heren in het spoor van de koploper, die de laatste wedstrijd van de competitie naar Vries komt.
 
Doelpunten gescoord door: Mark van Wonderen 5, Joost Hadders 4, Erwin te Bos 3, Sander van Wonderen 3, Werner Drenth 3, Hendrik Klaassens 3, Dennis Steenhuis 2, Caspar van Putten 2, Frank Willems 2, Niels Postma 2, Erik Venekamp 1, Stefan Drenth 1.
 
Bernard Cheret
 
 
*****
 
Heren VAKO winnen gelijk opgaande wedstrijd.                         31 Januari 2016

De lastige uitwedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden zou een waar spektakel stuk worden. Cometas liet al gelijk in de 1e aanval zien wat hun bedoelingen waren. Stefan Drenth stopte een break-out, maar moest even later toch de bal uit het doel halen 1-0. Daarna zou de score steeds om en om gaan tot vlak voor de rust, met steeds een verschil van 1 doelpunt. Met nog 5 minuten te spelen had VAKO een 12-9 achterstand. Deze moest voor de rust verkleind worden. Door een goed aangespeelde break-out van Stefan Drenth op Mark van Wonderen en een fraai doelpunt vanaf de rechterhoek was de ruststand 12-11. De 1e helft waren de heren van VAKO te slap in de  verdediging. De handjes waren niet op tijd omhoog om de schoten van de opbouwers te blokken. Ook aanvallend liep het nog niet helemaal naar wens. Na een donderspeech van de coach in de rust gingen de heren goed van start in de 2e helft. Ze kwamen 12-13 voor, ondanks dat ze in ondertal moesten spelen, de eerste 2 minuten. Daarna ging de score weer gelijk op. Dan weer VAKO 1 punt voorsprong, dan weer Cometas. De ploegen bleven aan elkaar gewaagd tot 19-18. In deze fase van de wedstrijd stond het sterkste team in het veld en er werd geknokt voor iedere bal. Ondanks soms wat verwarrende beslissingen van de scheidsrechter in deze fase, bleven de heren goed bij de les. Ze kwamen mede door een benutte strafworp van Joost Hadders op een 19-22 voorsprong. Met nog een 5 minuten te spelen moesten de heren dit vast zien te houden. Maar helaas door onnodig snel afronden en balverlies kon Cometas weer de aansluiting maken 21-22. Het was Werner Drenth die met een lobje wist te scoren vanaf de cirkel 21-23. Met nog 1.30 minuten te spelen benutte Cometas een strafworp 22-23. De slotfase werd erg hectisch mede omdat Cometas man to man ging verdedigen. VAKO had balverlies, maar de goed keepende Stefan Drenth stopte een 100% kans van Cometas en de scheidsrechter floot voor het eindsignaal. Twee belangrijke punten. Hierdoor blijft VAKO meedoen om de titel. De volgende wedstrijd is 13 februari  20.50 uur in Vries tegen Hurry Up, een zeer ervaren ploeg.
 
Doelpunten: Mark van Wonderen 6, Sander van Wonderen 4, Joost Hadders 4, Werner Drenth 3, Erik Venekamp 2,  Frank Willems 1,  Erwin te Bos 1, Dennis Steenhuis 1, Niels Postma 1.
 
Bernard Cheret
 
 
                                     *****
 
 
Heren spelen zonder beleving.                                                    10 Januari 2016
 
De uitwedstrijd tegen SVBO die op een gedeelde 2e plaats stonden met VAKO moest gewonnen worden om mee te blijven doen om de 1e plaats.
De heren begonnen niet lekker aan de wedstrijd en konden niet in hun spel komen. Na 13 minuten stonden ze met 6-0 achter. Erik Venekamp kon na 14 minuten scoren vanaf de cirkel, 6-1. Daarna waren het Sander van Wonderen en Werner Drenth die de stand terug brachten tot 6-3. Inmiddels waren er al een aantal schoten op de paal gekomen en waren de heren bezig de keeper van SVBO in te schieten. Bijna alle ballen recht op de keeper. Het spel liep niet. Toch bleven de heren er in geloven en kwamen iets beter in hun spel. Het tempo moest omhoog om SVBO op de knieën te krijgen. Dit lukte echter niet, mede doordat de scheidsrechters het spel dood floten en er veel tijdstoppen waren. De 8-4 was van Erwin te Bos uit een strafworp. Ook de 11-5 kwam op naam van Erwin te Bos uit een strak schot in de bovenhoek. Caspar van Putten wist de bal te onderscheppen bij een aanval van SVBO en kon zo alleen op het doel van SVBO afgaan en scoorde 11-6. Stefan Drenth wist een strafworp van SVBO te stoppen en even later benutte Erwin te Bos voor VAKO wel de strafworp 12-7. Uit een overtal van 6 tegen 4 kon Joost Hadders scoren, wat een ruststand gaf van 12-8. Er was nog niets verloren. De 2e helft moest het tempo omhoog en beter met de kansen worden omgesprongen. Stefan Drenth stopte weer een strafworp van SVBO. Dit moest VAKO toch goede moed geven. We kwamen terug tot 12-10 door break-outs van Caspar van Putten en Sander van Wonderen. Mark van Wonderen, deze wedstrijd niet goed in zijn spel scoorde 13-11. De scheidsrechters legden in deze fase van de wedstrijd teveel hun stempel op het spel. Ze waren erg chaotisch bezig en floten teveel volgens de theorie. Het regende strafworpen.  Erwin te Bos bleef koel en wist deze te verzilveren. Zo kwamen we wat dichterbij 15-13. Sander van Wonderen scoorde uit een overtal situatie 15-14 en 15-15 vanaf de rechterhoek. Sander ging op de break out en kreeg de bal niet lekker mee, maar de keeper van SVBO kwam uit zijn doel en maakte een overtreding. Dit is volgens de spelregels een rode kaart, maar we kregen slechts een vrije worp, waar een strafworp had gemoeten. Hierna een 3 tal strafworpen achter elkaar voor SVBO 18-15. De wedstrijd was gespeeld. Toch nog een laatste opleving van VAKO. Mark van Wonderen scoorde 2x achter elkaar vanaf de linkerhoek 19-17. We konden de aansluiting niet maken want SVBO kreeg weer een strafworp, 20-17. Mark van Wonderen weer uit een break-out 20-18. Was het dan toch nog mogelijk. Door te laks verdedigen kon SVBO 2x scoren en de stand op 22-18 brengen. Uit de laatste aanval scoorde Sander van Wonderen nog 22-19. Door deze uitslag staan de heren nu op een 3e plaats.
 
Doelpunten gescoord door: Erwin te Bos 5, Sander van Wonderen 5, Mark van Wonderen 4, Caspar van Putten 2, Werner Drenth 1, Erik Venekamp 1, Joost Hadders 1.
 
Bernard Cheret
 
 
                                     *****
 
Heren VAKO strijdend ten onder.                                                  20 december 2015

De uitwedstrijd tegen Jahn II was een wedstrijd waar er wat op het spel stond, nl. plaats 1 in de competitie. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. VAKO ging goed van start en nam een 0-3 voorsprong. Langzaam wist Jahn II zich te herstellen en kwam dichterbij. Bij 5-5 was de score weer gelijk. Toch was het VAKO dat steeds op voorsprong wist te blijven. De ruststand was 10-11 in het voordeel van VAKO. Na de rust moest het tempo wat omhoog. VAKO liep uit naar 11-13, mede omdat Stefan Drenth een strafworp wist te stoppen. VAKO kwam in ondertal te staan en daar maakte JahnII goed gebruik van 13-13. Daarna was het steeds Jahn II dat de kansen beter wist te benutten. VAKO mistte een aantal vrije doelkansen en zelfs een break-out. Toch bleven de heren vechten voor een goed resultaat. Ze kwamen nog terug tot 18-17. Er kwam wat irritatie in de ploeg over de manier van fluiten en dit kwam het spel niet ten goede. Uiteindelijk werd er verloren met 23-19. VAKO staan nu 1 punt achter op de koppositie die ingenomen wordt door JahnII. Het vervolg van de competitie, die weer begint op 10 januari met een uitwedstrijd bij SVBO, belooft spannend te worden.
 
De doelpunten zijn gemaakt door: Werner Drenth 6, Sander van Wonderen 4, Frank Willems 4, Mark van Wonderen 2, Dennis Steenhuis 1, Joost Hadders 1, Erwin te Bos 1.
 
Bernard Cheret
 
 
                                      *****
 
Heren VAKO doen goede zaken.                                                  29 November 2015
 
De lastige uitwedstrijd tegen Exito uit Sleen moest gewonnen worden om de 1e plaats in de poule over te nemen van JahnII. De score ging lange tijd gelijk opgaan. VAKO steeds 1 doelpunt voor, maar toch weer op gelijke hoogte door Exito. De ruststand was 10-11 in het voordeel van VAKO. Na de rust waarin bijgepraat was gingen de heren vol goede moed verder. Exito bleef steeds in het spoor van VAKO. De heren konden niet los komen van Exito, wat ze ook probeerden. Tot 20-20 ging de score steeds gelijk op. VAKO kon meerdere keren scoren uit de snelle tegenaanval en een break-out. De aanval werd steeds opgezet door de goed keepende Stefan Drenth, die de ballen feilloos aanspeelde.  Er werden fraaie doelpunten gemaakt door o.a. Werner Drenth met een lobje (3x), Erwin te Bos met een onderhands schot en 2x uit een strafworp, Joost Hadders door goed voor langs te komen en Niels Postma uit een break-out. Bij 20-20 wist Erik Venekamp de score op 20-21 te brengen en uit de volgende aanval was het Mark van Wonderen die wist te scoren uit een break-out. Sander van Wonderen werd stevig opgevangen en ging bijna knock-out. Hij moest even blijven liggen, maar kon gelukkig verder. De volgende 2 doelpunten waren voor Sander van Wonderen in een overtal situatie en na snel midden uit. Het verschil was gemaakt, 20-23. De spelers van Exito gingen mopperen op de scheidsrechter en dit bracht hun uit het ritme. VAKO bleef koel en wist de goed opgezette aanvallen uit te spelen. De score kon verder uitgebouwd worden naar een toch nog ruime overwinning van 21-29. Het laatste doelpunt van VAKO werd gescoord door Aldric Schobel die een strafworp wist te benutten.
 
Doelpunten gemaakt door: Sander van Wonderen 8, Mark van Wonderen 6, Erwin te Bos 5, Werner Drenth 4, Joost Hadders 3, Erik Venekamp 1, Niels Postma 1, Aldric Schobel 1
 
Bernard Cheret
 
                                                                        *****
 
Heren VAKO spelen goede 2e helft.                                               22 November 2015

De heren begonnen veel te slap aan de wedstrijd en stonden na korte tijd al met 1-5 achter  tegen Cirkeltijgers uit Groningen  wisten ze terug te komen tot 4-5 door 3 doelpunten van Mark van Wonderen en 1 van Frank Willems. Al direct in het begin kreeg VAKO 2x 2 minuten straf voor overtredingen die normaal een gele kaart zijn. De scheidsrechter drukte te veel een stempel op de wedstrijd hetgeen niet ten goede kwam aan het spel van VAKO. Cirkeltijgers profiteerde steeds goed van de ondertal  situatie van VAKO en liep verder uit naar 4-8. Toch was het VAKO dat bleef geloven in zichzelf en kwam weer dichterbij tot 7-8 door doelpunten van Joost Hadders, Frank Willems, Caspar van Putten. Frank Willems benutte een strafworp en de stand was 9-9. De 2e strafworp voor VAKO werd nu gestopt door de keeper van Cirkeltijgers. Mark van Wonderen kon scoren vanaf de linkerhoek na een goede dreiging van Joost Hadders 10-10. Opnieuw kreeg VAKO een 2 minuten straf en hiervan kon Cirkeltijgers weer profiteren. VAKO was niet scherp genoeg in de afronding, waar Cirkeltijgers dat wel was. Erwin te Bos scoorde nog wel met een goed schot 11-11. Zodoende kwam de ruststand op 11-16. Na in de rust bijgepraat te hebben en de zaak op scherp te hebben gezet kwamen de heren van VAKO beter in hun spel. Er werd weer gespeeld op de snelle tegenaanval en op de break-out, die menigmaal goed werd aangegooid door de goed keepende Stefan Drenth. VAKO kwam weer terug in de wedstrijd tot 18-18 door 4x een break-out gelopen door Sander van Wonderen 2x, Mark van Wonderen., Dennis Steenhuis. Werner Drenth schoot hard op de lat en de terug komende bal werd goed benut door Dennis Steenhuis. Werner Drenth scoorde even later door goed doorgaan vanaf de opbouw. Mark van Wonderen scoorde weer eens vanaf de linkerhoek nadat hij vrijgespeeld was door Joost Hadders 19-19. De volgende aanval scoorde Joost Hadders zelf de 20-20. Wederom kwam VAKO in ondertal  te spelen omdat Werner Drenth zijn 3e 2 minuten straf kreeg en dus rood. Hij moest het veld verlaten. Dit bleek de omslag in de wedstrijd. De heren van VAKO .gooide er nog een schepje bovenop en wisten uit te lopen naar 23-20 door doelpunten van Joost Hadders Mark van Wonderen uit een break out goed aangespeeld door Sander van Wonderen, die zelf ook uit een break out wist te scoren. De heren waren op stoom en lieten nu hun beste spel van de wedstrijd zien. De ene break out na de andere werd benut en zo kwam VAKO op 27-22. Het was nu zaak de wedstrijd uit te spelen. Er kwam echter wat slordigheid in het spel en de opdrachten werden niet goed uitgevoerd. Cirkeltijgers kwam terug tot 27-25. Het waren Mark van Wonderen en Caspar van Putten die de eindstand op 29-25 brachten. Volgende week zondag gaan de heren naar Exito in Sleen. Dit is altijd een lastige tegenstander, maar we gaan proberen de punten te pakken.
 
De doelpunten zijn gescoord door: Mark van Wonderen 10, Sander van Wonderen 4, Joost Hadders 4, Frank Willems 3, Caspar van Putten 2, Erwin te Bos 2, Dennis Steenhuis 2, Werner Drenth 2.
 
Bernard Cheret
 
 
                                     *****
 
VAKO handbal heren winnen van HVC.                                      15 November 2015

De uitwedstrijd tegen HVC was bepaalt niet makkelijk. HVC speelt met een ervaren team, maar wisten tot nu toe nog niet te winnen. In de wedstrijdbespreking duidelijk aangegeven dat het niet makkelijk zou worden en dat er met 100 % inzet gestreden moest worden. HVC speelde met heel veel hars aan de bal en hier hadden de heren van VAKO moeite mee. Met name Mark van Wonderen toch iedere wedstrijd goed voor gemiddeld 7 doelpunten wist nu niet de keeper te passeren. Na 13 minuten spelen wist Joost Hadders het 1e VAKO doelpunt te scoren, 3-1 voor HVC. Frank Willems benutte een strafworp, 3-2. Erwin te Bos en Caspar van Putten konden scoren uit een break-out, 4-4. Door een dubbele overtreding van Joost Hadders en Niels Postma beide goed voor 2 minuten straf, moesten de heren van VAKO met 4 veldspelers spelen. Dit brak hun op en HVC kon 2x scoren, 7-4. Frank Willems kon aanleggen voor zijn 2e strafworp maar schoot tegen de keeper aan. Ook de terugkomende bal wist Mark van Wonderen niet te benutten. HVC liep verder uit naar 9-4. Caspar van Putten benutte een strafworp en Werner Drenth scoorde uit een snelle tegenaanval. De rust was zodoende 9-6. In de rust werd de ploeg goed toegesproken, het tempo moest omhoog. Er was nog niets verloren. Direct uit de 1e aanval van VAKO weet Werner Drenth te scoren 9-7 en de volgende aanval was voor Joost Hadders die scoorde uit een break-out 9-8. HVC scoorde vanaf de linke opbouw 10-8. Caspar mocht weer aanleggen voor een strafworp maar deze werd niet benut. Dennis Steenhuis, deze wedstrijd goed op dreef, scoorde uit een snelle tegenaanval 10-9. In een ondertal situatie wist Mark van Wonderen te scoren uit een snelle tegen aanval 10-10. Nu was het zaak door te drukken en de stempel op de wedstrijd te drukken. Erik Venekamp, die ook al in de 1e helft een break-out had gemist, bunutte ook deze kans uit een break-out niet. Frank Willems uit een snelle tegenaanval 10-11 en Joost Hadders uit een break-out 10-12. Werner Drenth scoorde 2x op rij vanuit de rechterhoek en bracht zo de stand op 10-14. Het was nu zaak deze voorsprong vast te houden. Er werden goede aanvallen opgezet en uit 1 daarvan kon Erwin te Bos scoren vanaf de middenopbouw 10-15. Erik Venekamp scoorde vanaf de cirkel na goed doorgaan 11-16. Frank Willems scoorde in een overtal situatie 11-17 vanuit de rechterhoek. Uit weer een snelle tegenaanval kon Erwin te Bos 11-18 scoren. Joost Hadders uit een goed aangespeelde break-out door de goed keepende Sander van Wonderen 11-19. In de laatste seconden nog een vrije worp voor HVC die werd benut 12-19. Deze wedstrijd werd gewonnen op wilskracht en goed spel in de 2e helft, met name de verdediging zat goed dicht.
 
Doelpunten: Joost Hadders 4, Werner Drenth 4, Frank Willems 3, Erwin te Bos 3, Caspar van Putten 2, Dennis Steenhuis 1, Mark van Wonderen 1, Erik Venekamp 1
 
Bernard Cheret
 
 
                                              *****
 
VAKO handbal heren winnen van Merna.                                                         7 November 2015

In een goed gevulde sporthal in Vries moesten de heren van VAKO het opnemen tegen Merna uit Leens. Deze ploeg had 1 punt meer en 1 wedstrijd meer gespeeld. De heren wisten dus wat hun te doen stond. Ze gingen goed van start en namen snel een 3-0 voorsprong. Het eerste doelpunt werd gescoord door Frank Willems uit een strafworp. De 2e en 3e kwamen op naam van Mark van Wonderen nadat hij goed vrijgespeeld was door Erwin te Bos. De scores bleven makkelijk vallen. Het voordeel  bij VAKO is dat iedereen een doelpunt kan maken. Dit is moeilijk te verdedigen voor de tegenstander, er is niet echt een uitblinker. VAKO moet het hebben van snel spel  en break-outs. De ook nu weer goed keepende Sander van Wonderen wist er een aantal aan te spelen, waaruit gescoord kon worden door o.a. Dennis Steenhuis. Ook vanaf de cirkel kon er deze wedstrijd gescoord worden vanaf de cirkel door Erik Venekamp. De keeper van Merna werd menigmaal verrast door onderhandse schoten uit de 2e lijn, hier had hij geen kijk op en hierdoor wist o.a. Erwin te Bos te scoren. De ruststand was 14-7 in het voordeel van VAKO. De 2e helft moest het tempo omhoog om verder afstand te kunnen nemen. Dit gebeurde echter niet. De heren gingen onrustig spelen, er werd te weinig ingezet en teveel kansen werden er gemist.  Toch kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar ondanks dat Merna terug kon komen tot 3 doelpunten verschil. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Aldric Schobel nog wat speelminuten en maakte bijna zijn eerste doelpunt. Hij wist Frank Willems een assist te geven, zodat die kon scoren. Merna ging in de 2e helft over op fysiek spel, hetgeen de goed leidende scheidsrechter niet bestrafte en ook lang niet altijd kon zien. VAKO hield het hoofd koel  en wist met 27-22  te winnen.
 
Doelpunten gescoord door  Mark van Wonderen 6, Caspar van Putten 3, Erik Venekamp 3, Frank Willems 3, Joost Hadders 3, Dennis Steenhuis 2, Erwin te Bos 2, Werner Drenth 2, Stefan Drenth 2, Niels Postma 1
 
Bernard Cheret
 
 
                                                    *****
 
VAKO handbal heren spelen goede 2e helft tegen Hurry Up.                                1 november 2015
 
 
Hurry Up 3 vorig seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse A  was de tegenstander van VAKO in Zwartemeer. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden. Hurry up heeft veel  ervaring in het team en had tot nu toe nog alles gewonnen. De wedstrijd kwam moeilijk op gang. De score ging in het begin gelijk op. Stefan Drenth bracht het 1e doelpunt voor VAKO op zijn naam uit een break out. Deze wedstrijd stond niet hij op doel, maar Sander van Wonderen die goed stond te keepen en steeds weer snel de bal wist te pakken om een break-out aan te spelen. De 1-2 was voor Werner Drenth na een goede schijnbeweging. De 1-3 was voor Erik Venekamp, die goed werd vrijgespeeld door Joost Hadders op de cirkel. Toch was het Hurry Up die weer kon aansluiten tot 3-3 en zelfs op  4-3 wist te komen. De heren van VAKO waren te gretig en er was onrust in het team. Ondanks dat wist VAKO goed bij te blijven en Hurry Up wist niet verder uit te lopen dan 10-8 bij rust. In de rust werd er op gehamerd dat de heren hun eigen spelletje moesten gaan spelen. Snelle aanvallen en break-out. De verdediging moest ook feller en meer schuiven. Eerder uit op de opbouw van Hurry Up. De taken werden goed uitgevoerd en bij 11-11 was het VAKO dat de bovenliggende partij wist te blijven. Er werd veelvuldig gescoord uit de break-out, o.a. door Mark van Wonderen. Doordat er nu beter werd verdedigd wisten de heren van Hurry Up zich soms geen raad en was er geen doorkomen aan. Kort voor tijd stond VAKO met 1 man minder in het veld, door een tijdstraf van Joost Hadders. Hij ging echter 2 seconden te vroeg het veld in en scoorde uit een break-out.  Er was paniek bij de tijdwaarneming. Ze liep het veld in en riep de scheidsrechter. Joost moest alsnog naar de kant en 1 speler extra voor 2 minuten. Hurry Up wist hier niet van te profiteren. De wedstrijd werd verdiend gewonnen, door een uitstekende 2e helft met 19-25.
 
De doelpunten zijn gescoord door: Mark van Wonderen 10, Werner Drenth 5, Stefan Drenth 3, Frank Willems 3, Erik Venekamp 2, Erwin te Bos 1, Joost Hadders 1.
 
Bernard Cheret
 
                                                    *****
 
Heren VAKO handbal naar ruime overwinning.                                 25 Oktober 2015

De 2e wedstrijd deze competitie moest gewonnen worden, mede omdat de 1e verloren was gegaan. De tegenstander Cometas uit Leeuwarden is een stugge ploeg, waar vorig seizoen nog 2x van is verloren. De heren kwamen goed uit de startblokken en konden een ruime voorsprong van 9-1 opbouwen. Toch werd er in de beginfase veelvuldig geschoten op de paal. De meeste doelpunten in de 1e helft werden gescoord uit break-outs, die goed werden aangespeeld door de goed keepende Stefan Drenth,  of uit een snelle tegen aanval. De ruststand was 19-6 in het voordeel van VAKO. Nu was het zaak ook in de 2e helft dit niveau vast te houden. Het spel werd er echter niet beter op en er werd soms onnodig balverlies geleden, waardoor Cometas kon scoren. In de beginfase van de 2e helft was het zelfs moeilijk om tot scoren te komen. Cometas kon de achterstand terug brengen van 23-10 naar 23-15. Na wat omzettingen ging het weer beter lopen en wisten de heren het toch tot een goed einde te brengen, met als gevolg een ruime overwinning van 31-20.
 
De doelpunten zijn gemaakt door: Mark van Wonderen 9, Sander van Wonderen 5, Dennis Steenhuis 4, Frank Willems 4, Caspar van Putten 4, Joost Hadders 3, Erwin te Bos 1, Erik Venekamp 1.
 
Bernard Cheret
 
 
 
 
                                                   *****
 
 
Heren op verlies tegen SVBO.                                                             4 Oktober 2015

De 1e wedstrijd van de competitie zou een goede start moeten zijn, maar het pakte anders uit.
Direct al in het begin keek VAKO tegen een 0-3 achterstand aan. De heren waren niet scherp genoeg en de opdrachten werden niet goed uitgevoerd. Het 1e doelpunt van VAKO kwam op naam van Werner Drenth 1-5. Daarna kwamen de heren beter in de wedstrijd en wisten terug te komen tot     4-5. Er kon gescoord worden uit 2x een snelle tegenaanval Door Mark van Wonderen en Werner Drenth. Caspar van Putten scoorde vanaf de rechteropbouw.  VAKO wist bij te blijven tot 5-6 en kwamen zelfs op gelijke hoogte in een ondertal  situatie, gescoord door Mark van Wonderen. Toch was het SVBO dat toch nog met 3 doelpunten verschil de rust inging, 6-9. Direct na de rust een goede break-out van Sander van Wonderen, 7-9. Doordat er meerdere malen niet goed gepraat werd in de verdediging wist SVBO verder uit te lopen. De  cirkel kwam veelvuldig vrij en wist ook te scoren.  Via 8-12 werd het 10-14. De heren moesten meer op tempo gaan spelen en wisten hierdoor een paar  te scoren door de bal snel midden uit te nemen na een tegendoelpunt. C aspar van Putten benutte 2x een strafworp en weer kon VAKO de aansluiting maken 13-15. Het was niet bij machte door te drukken en SVBO bleef volharden in hun spelletje en gooide hun gewicht in de strijd. Het werd 15-19 en de wedstrijd was gelopen. Toch bleef VAKO proberen dichterbij te komen en dit lukte omdat Caspar van Putten 3x op rij wist te scoren, 18-19. Met nog 2 minuten te spelen zat er dus nog van alles in, maar door te snel afronden kreeg SVBO de bal en wist te scoren, 18-20. De punten gingen mee naar Emmen.
 
De doelpunten werden gemaakt door: Caspar van Putten 5, Mark van Wonderen 5, Werner Drenth 3, Sander van Wonderen 2, Joost Hadders 1, Erik Venekamp 1, eigen doelpunt SVBO

Bernard Cheret

 
 
   
                                                                                                          *****
 
 
VAKO-JAHN II                                                                                                   26 september 2015

De laatste oefenwedstrijd voor het begin van de competitie. Al eerder was er deelgenomen aan een toernooi in Wijchen en vorige week een oefenwedstrijd tegen Heeten.
Nu konden de heren zien waar ze staan en hoever we zijn met het oog op de start van de competitie, zondag 4 oktober in Vries tegen SVBO.
Al direct was het VAKO dat op voorsprong kwam en die gedurende de 1e helft kon vasthouden. Toch was er een kleine inzinking aan het eind van de 1e helft, er was teveel balverlies en zodoende kon Jahn II wat aan de achterstand doen.
Na een kort praatje in de rust gingen de heren goed van start in de 2e helft en liepen verder weg van Jahn II. Er werden goede aanvallen gespeeld en met name de verdediging zat goed dicht. Er werd fysiek verdedigd tegen de opbouwers van Jahn II. Het was een sportieve wedstrijd met leuke momenten.
Iedereen bij VAKO wist te scoren. Alleen Frank Willems was afwezig ivm vakantie en Hendrik Klaassens is nog geblesseerd aan de knie. Stefan Drenth die afgelopen zomer is geopereerd aan de neus stond weer op doel en deed dit heel goed, met goede reflexen wist hij menig schot te stoppen.
Wanneer we scherp blijven in de afronding en zuiniger op de bal zijn, kunnen we een goed seizoen gaan draaien en hopelijk meespelen in de top 3.
Zondag spelen de heren hun eerste competitiewedstrijd in Vries tegen SVBO uit Emmen, aanvang 13.20 uur.
 
 
Bernard Cheret
 
 
 
 
                                                                                                                  *****
 
 
VAKO heren naar puntendeling tegen SVBO.                                             29 maart 2015

De laatste competitiewedstrijd was de uitwedstrijd tegen SVBO.
De spelers wisten dat dit een erg fysieke wedstrijd zou worden. SVBO schuwt het harde verdedigen niet en ook aanvallend gooien ze hun gewicht er vol in. De reservekeepr Stefan Drent was niet aanwezig, daarom stond Sander van Wonderen op doel. Hij zou het goed doen met een aantal belangrijke reddingen. We wisten hoe SVBO zou gaan spelen en waren hier op ingesteld. De eerdere wedstrijden tegen hun gingen verloren. Het eerste doelpunt van SVBO ontstond uit balverllies. Er werd met een harsbal gespeeld. De heren waren er snel aan gewend en kwamen beter in het spel. Vooral verdedigend stonden de heren hun mannetje. Ook aanvallend werd er goed gecombineerd en er werd gescoord uit de break-out en snelle tegen aanval. Toch was het SVBO dat het voortouw had 6-4,10-6.
Toch kwamen de heren vlak voor de rust goed terug tot 13-11. In de 2e helft moest er meer ingestart worden zonder bal. De verdediging van SVBO stond erg open, dus hier lagen kansen. De heren hadden goed geluisterd en er werd goed gelopen zonder bal, waardoor er veelvuldig iemand vrij voor de keeper kwam. De score ging steeds gelijk op. Bij 14-16 was het VAKO dat scoorde, maar de scheidsrechter telde hem wel maar niet als 17e treffer, maar als 16e. De wedstrijdtafel, 2 meiden van 14/15 jaar, waren totaal niet capabel dit werk te doen. Nadat Joost vol bij de schotarm was gepakt, gaf de slecht leidende scheids alleen maar een strafworp. Vlak voor tijd werd Mark Speelman getorpedeerd en er werd zelf geen vrije bal gegeven. De VAKO bank witheet en ook de tegenpartij liet van zich spreken. Bijna liep het uit de hand. De scheids was het spoor helemaal bijster. Vlak voor tijd bij de stand 25-25 een vrije worp voor VAKO. Mark Speelman wist te scoren maar volgens de wedstrijdtafel buiten de tijd. De scheids ging hier volledig in mee. Wederom een wisseling van woorden en bijna een knokpartijtje. Dit was het allemaal niet waard. 25-25 eindstand betekende een 4e plaats deze competitie. De doelstelling was gehaald. De laatste periode hebben de heren het beste spel laten zien. Dit geeft goed hoop voor volgend seizoen.
 
De doelpunten werden gescoord door: Hendrik Klaassens 5, Mark Speelman 5, Mark van Wonderen 5, Joost Hadders 4, Frank Willems 3, Dennis Steenhuis 2, Erik Venekamp 1.

Bernard Cheret

 

Powered by webXpress