Verslagen Midweek
Flinke overwinning dames Vako midweek                                                         31 Januari 2018


Woensdag 31 januari speelden de dames Vako midweek tegen DFS in sporthal de Kamp. Vanwege de vele zieken, stonden Nienke en Kim weer paraat om ons team te versterken.
Direct aan het begin van de wedstrijd begonnen we sterk, werd er snel gespeeld en liep het prima. Het resulteerde in vele goals. De meeste doelpunten werden gescoord door Nienke en Kim, maar ook Simona, Ageeth en Vera waren goed op dreef. In de rust stond het 13-2, waarvan een eigen doelpunt gemaakt door onze keepster Jolanda. Met een hakje kwam de bal net over de doellijn.

In de tweede helft lieten we snelle uitgespeelde aanvallen zien, wat ook weer tot vele goals leidde. Een supporter noemde de wedstrijd; (bijna) spectaculair. En dat was het ook. Deze wedstrijd liep goed en sportief en maakte de eindstand tot 25-5.


Nummer 2*****

Dames midweek nemen punten mee naar huis!                                               22 November 2017


Op woensdag 22 november traden de dames midweek aan in Roden om te spelen.
Als je qua stand kijkt, zou het een niet al te lastige wedstrijd moeten worden. Maar in werkelijkheid liep dat wel anders. De verdediging van ons stond redelijk goed. Aanvallend kwamen we niet goed uit de verf; veel balverlies, slordige aanvallen en schoten op het doel die buiten het bereik van de goal vielen of goed te stoppen door de keeper. We gingen de rust in met 4-4. Gelukkig verliep de tweede helft beter en wisten we steeds op voorsprong te komen. De doelpunten die we maakten, waren zeer de moeite waard om te benoemen. Onder andere; een venijnig balletje van Jeannet onderin de hoek, Jenneke die in 1 streep doorging en scoorde, een lobje van Ageeth en niet te vergeten een goal van Corien in de laatste seconde. Het eindigde in een 5-8. Dus wederom namen de dames de punten weer mee naar Vries!


Nummer 2


*****

Vako midweek – Actief P. Midweek                                                                   15 November 2017


Op 15 november speelden de dames Midweek thuis tegen Actief Paterswolde.
We kwamen slecht uit de startblokken en stonden al vlot met 0-2 achter. Dat was de
wake-up call en wisten dat we beter en sneller moesten spelen. Dat leidde ook tot meerdere goals. Toch verliep het qua goals redelijk gelijk op en was het in de rust 6-5.
Na goede aanwijzingen van coach Jaap, begonnen we gretig aan de tweede helft.
We speelden meer op tempo en daardoor werden er mooie breaks gecreëerd die tot goals leidden. Ook de verdediging stond als een huis en de tegenstander kwam er amper langs.
Opvallend was het -wederom- zeer goede keeperswerk van Jolanda. En ondanks de 2x2 minuten straftijd, werd er toen niet gescoord door de tegenstander. Aan onze zijde des te meer en deze sportieve handbalwedstrijd eindigde dan ook in 14-8 voor Vako.


Nummer 2


*****

VAKO-HVR                                                                                                           26 Oktober 2017

Op 4 oktober stonden we tegenover HVR in "de Kamp", onze eerste wedstrijd van dit seizoen. Gelukkig zijn ook dit jaar coach Jaap en assistent Danny er weer bij!
We kwamen al vrij vlot achter, veroorzaakt door een panel. Gelukkig werden we op tijd wakker, en scoorde Karen een prachtige goal met een sprongschot vanaf de hoek.
Jeannet scoorde twee goals met een onderhands balletje en Ageeth knalde de bal zuiver in  de linkerhoek. Met een stand van 4-1 was de eerste helft gespeeld.
In de tweede helft waren over en weer een aantal panels. Helaas werden de meeste niet benut. Tijdens een break-out van Jenneke werd de 6-2 een feit. Ageeth scoorde drie keer achtereenvolgens vanaf de linkeropbouw en Corien maakte de wedstrijd af met een keiharde knaller. Eindstand 10-5.

Nummer 2

Cirkeltijgers-VAKO
Op 10 oktober reisden we af naar Groningen voor de wedstrijd tegen de Cirkeltijgers.
Met jonge meiden in het team, waren we erop voorbereid veel te moeten rennen. Maar och, op de meeste momenten leek het niet op handbal, maar meer op rugby.... (credo; "niet voor de poes")
De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Er werd in de eerste helft gescoord door Corien en Jeannet. Jammer dat ook veel gericht was op de speelsters en niet op de bal.
Geïrriteerdheid aan beide kanten.
In de tweede helft kwamen we voor te staan met 9-10. Helaas gaven we het in de laatste paar minuten uit handen en verloren we met 13-11.

Nummer 2

VAKO-Meppel
Op 18 oktober speelde we thuis tegen Meppel. Deze dames hadden een aardig eindje gereden om zonder wissels te starten aan de wedstrijd.
Vako zat gelijk goed in de wedstrijd en al gauw was het 5-0. In de verdediging ging het niet altijd goed en dat leidde tot diverse tegengoals. De ruststand was 11-6.
In de tweede helft geprobeerd meer wisseltjes te doen, meer beweging en beter te verdedigen. Hun cirkelloper zorgde nogal eens voor verwarring in onze verdediging.
Desondanks werd er veel gescoord, vooral door ons. De eindstand 26-12.
Al met al een prima en sportieve handbalwedstrijd.

Nummer 2*****

Midweek uitje goede start voor het seizoen                                                      23 September 2017

Op zaterdag 23 september hadden we ons jaarlijks uitje. Wat we gingen doen, dat wisten alleen de organisatoren, Harriet en Monique. Met wat minimale informatie bereidden we ons voor op een nacht en twee dagen weg.
Een feit was dat we deze dag om 8.00 uur moesten verzamelen bij thuishonk "de Kamp".
Ondanks de vroegte al veel gezelligheid.... het was passen en meten om alles (lees; veel tassen, want een vrouw heeft nooit genoeg bij zich...) in de auto's te krijgen. Er gingen ook kratten vol eten en drinken mee.
Nog steeds geen idee waar we heen gingen... In ieder geval richting Groningen.
Uiteindelijk kwamen we aan in Zoutkamp, waar een zeilboot op ons lag te wachten. Leuk!
Nadat alles in het schip was gesjouwd, gingen we de slaapplaatsen verdelen. Poeh, zo'n bedje op ene schip is wel even wat anders als een hotelkamer....
Na een korte kennismaking met de schipper en co, genoten we van een heerlijk kopje koffie en thee op het dek, terwijl het schip ging varen. Het was prachtig weer en we genoten van het uitzicht. Na een tijdje varen, kwamen we bij de sluis, waar het erg druk was. Na wat woordenwisselingen heen en weer tussen schippers, kwamen we uiteindelijk door de sluis. Ons doel werd uiteindelijk Schiermonnikoog.... en dat hebben we net op tijd gehaald, voordat het eb werd. In de haven leidde een zeehond ons de weg. Prachtig mooi gezicht!
Uiteraard gingen we natuurlijk even de horeca van Schiermonnikoog bekijken.... we wisten een schier plekje weten te bemachtigen op het zonovergoten terras. Daar werden de nodige drankjes en hapjes genuttigd.
Terug op het schip, werd de skottelbraai en barbecue uitgeladen. Monique en Harriet hadden werkelijk overal aan gedacht.... heerlijk vlees, aardappeltjes, fruit, drank, noem maar op.
Hoe mooi kan het zijn; koken op het dek met zo'n prachtig uitzicht en de ondergaande zon.
's Avonds veel lol gehad met het 30 seconds spel, wat tot hilarische momenten heeft geleid. (en die sommigen nog lang moeten aanhoren)
Daarna iedereen naar bed, viel niet altijd mee, om in zo'n klein kamertje op je bed te komen.... maar er zijn toch een aantal slaapuren gemaakt.
En.... natuurlijk hadden de dames 's ochtends het ontbijt alweer gereed staan. Rond de middag  vaarden we weg uit Schiermonnikoog,  waarnaar we aan het einde van de middag weer in Zoutkamp aangekomen waren. Na een overheerlijk visje bij de visboer, stapten we in de auto's terug naar Vries.
Kortom, een zeer geslaagd weekend met heel veel plezier! Harriet en Monique bedankt!
Laat het seizoen maar starten, wij zijn er klaar voor!

*****

Gewoon knikken en gaan....                                                      26 Oktober 2016

Op 26 oktober stond de wedstrijd Vako-Brons op het programma.
Een strijd tussen de nummers 1 en 2.
Gelijk in het begin werd duidelijk dat dit team goed op elkaar was ingespeeld, met scherpte speelde en zuinig was met de bal.
Een aantal punten wat bij ons team beduidend minder was.
Toch was het Vako dat door Harriet op de 1-0 voorsprong kwam uit een goed genomen vrije bal.
Door onder andere balverlies werden daarna 5 goals gescoord de tegenstander.
Opvallend was dat er weinig werd gepraat op de verdediging en er daardoor toch gaten vielen.
Gelukkig wist Ageeth in de resterende eerste helft 3 goals te maken.
Mooie goals; strak in de rechterbovenhoek en knappe ballen vanuit de hoek.
We gingen de rust in met een 4-7 achterstand.
Een wedstrijd die nog alle kanten op kon gaan.
De toeschouwers wisten wel wat er moest gebeuren.... de beste stuurlui..... maar zo werd er toch met regelmaat geroepen, "gewoon knikken en gaan"..... misschien iets om op te trainen....
De tweede helft kregen we onder andere een panel tegen, werden we er op snelheid uitgelopen, en kwamen ballen niet goed aan. Gelukkig wist Kim twee keer een panel te scoren.
Ook Ageeth en Simona knalden ze erin.
De einduitslag 8-13. Naar mijn idee een terechte uitslag.
En zeker geen straf om deze wedstrijd te hebben mogen bewonderen!
Een bedankje voor Milena en Kim!

Nummer 2


*****

Wederom winst dames midweek                                                12 Oktober 2016

Op 12 oktober speelden de dames midweek uit tegen SGV/DFS in Hoogezand.
In deze wedstrijd viel het trage spel van de tegenstander op.
Ze probeerden voornamelijk een lange speelster op de cirkel aan te spelen.
Toch was het eerste doelpunt voor ons. Het werd gelijk, doordat de cirkel werd aangespeeld en scoorde.
Toen werd het duidelijk dat er flink verdedigd moest worden op deze cirkelloper.
De verdediging van ons stond daarna goed. Er werden leuke wissels gecreëerd en weer flink gescoord.
Zowel Kim als Sabine waren goed op dreef. Ze scoorden vanaf de hoek en ook de panels vlogen erin.
Verder speelde Harriet een lekkere wedstrijd en wist er twee te scoren.
De overige goals waren van Ageeth en Corien.
De einduitslag was 5-11 en de punten meegingen naar Vries.


Dikke klasse dames!
Nummer 2

*****

Punten dames midweek stromen alwee                                     5 Oktober 2016

Op 5 oktober speelden de dames midweek hun eerste wedstrijd thuis tegen HVR'97.
Iedereen was erop gebrand te winnen en de wedstrijd verliep eigenlijk probleemloos.
In de eerste helft wisten de dames dan ook 10x te scoren.
Doelpuntenmakers; Ageeth, Simona, Harriet en Annemarijn. Simona stond op scherp deze avond.
Wist met regelmaat de bal af te pakken en was bij vele leuke wissels aanwezig.
Ook wist ze er nog een panel uit te halen, die helaas gemist werd.
Toch moesten we in de 2e helft proberen meer tempo te maken en daarbij op de break te lopen.
Goede tips van de coach, die helaas niet werden doorgevoerd.... Maar desalniettemin werd er leuk gespeeld, combinaties gemaakt, voldoende kansen gecreëerd en gingen er maar liefst 8 goals gemaakt door Annemarijn, Ageeth, Iris en Simona.
Einduitslag 18-0.
Wat een flitsende start van de dit seizoen. En.... wat brengt het ons allemaal nog....U hoort van ons!

Nummer 2


*****


Midweek helemaal los!

Na een poos niet geschreven te hebben, word het weer eens tijd voor een verslag over de resultaten van dames midweek.
Op 4 november werden we door een nieuwe sponsor in een nieuw tenue gehesen. Wij zijn sponsor Brink Orthopedie uit Groningen heel erg dankbaar!
En.... nadat we deze prachtige shirts en broekjes hebben mogen ontvangen, gaat het alleen maar bergopwaarts met ons. Er werd tot op heden geen wedstrijd meer verloren. Sterker nog... we worden steeds beter!
Op 4 november speelden we niet onze beste wedstrijd, maar werd er wel met 8-4 gewonnen.
Zo reisden we op 10 november af naar Marum, waar we nipt, maar terecht, wonnen met 11-12.
Op 18 november speelden we thuis tegen HVA en wonnen we dik met 10-1.
En op 25 november tegen Unitas (nu de koploper) werd sterk gewonnen met 20-9.
Daarna hadden we een soort van wedstrijd winterstop en konden we flink trainen.... Nu blijkt dat trainen niet onze sterkste kant is, en werd er niet heel veel gedaan deze weken.
Onze selectie is ook niet heel groot. En we hebben helaas ook een aantal geblesseerden. Karen is langdurig afwezig door een nek- en schouderblessure. En ook Jenneke kampt met schouderklachten. Gelukkig kan Jenneke de laatste wedstrijden weer meedoen!
Op 13 januari speelden we thuis tegen V&S, wat een overwinning opleverde van 14-6.
Er word niet altijd goed gehandbald. Dat bleek wel op 20 januari thuis tegen HVR. Het tempo was laag, erg laag. Vanwege ziekte van Jolanda, stond Corien haar mannetje op het doel. Er werd traag gespeeld, veel onnodig balverlies en de ballen vlogen veelal naast het doel. Toch wisten Annemarijn en Harriet een paar mooie goals te maken. In de rust sprak Jaap ons toe en wilde een aantal veranderingen in de 2e helft zien. Het tempo moest omhoog en we zouden meer op de break gaan. Dat bleek een goede zet. Van een 3-1 voorsprong in de rust, schoten in de break Ageeth, Sandra, Jenneke en Simona ze er en voor een in. We kwamen op een voorsprong van 7-1.
Na twee stuitballetjes op het doel, kwam HVR iets dichterbij.
Maar na een mooie aanval van Ageeth en Simona werd de beslissende goal gemaakt. Uitslag 8-3.
En zo word de reeks winnende wedstrijden alsmaar groter.
En dat blijkt uit de stand. Dames Midweek staat op dit moment op de 2e plaats! Een mooie plek, maar ons streven is op te klimmen naar de 1e plaats. De wil is er zeker en we reizen dinsdag 26 januari vol goede moed af naar Franeker!
U hoort weer van ons!

Nummer 2
 
 
                                     *****
 
 
Eerste punten in de pocket voor dames Midweek                                                                       7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober stond de eerste wedstrijd in de agenda voor de dames midweek.
Dit jaar gestart met een kleine selectie dames. Helaas zijn er een aantal geblesseerden. Hopelijk kunnen ze binnenkort weer meespelen!
Afgelopen woensdag afgereisd naar Roden. Gelukkig met twee meiden, Sanne en Sandra, die ons mogen en willen helpen.
De wedstrijd was nog maar net van start, toen Corien de openingstreffer maakte. Een snoeihard schot in de 1e minuut. Goed begin. Het tempo lag niet al te hoog van beide kanten, maar toch werden er een paar leuke wissels gedaan, wat resulteerde tot kansen en goals. De goals werden gescoord door Corien en Ageeth.
We gingen de rust in met de stand 1-3.
De tweede helft werd wat grimmiger. Maar door een leuk 1 tweetje van Sanne en Sandra, knalde Sanne de bal erin. En ook Simona wist het doel te vinden.
Marja die overigens een topwedstrijd speelde, nam de panel die aan ons werd toegekend. En natuurlijk scoorde ze.
De eindstand werd gezet op 2-6.
Voor de laatste keer gebruikten we onze yell; BAM, want vanaf volgende week ontvangen wij nieuwe shirts van Brink Orthopedie uit Groningen.
Sanne en Sandra, bedankt voor jullie inzet!

Nummer 2

 
Powered by webXpress